Denizli'de Acı Biberin Reçeli Yapıldı

yaseta

Profesör
Reaksiyon puanı
63
Türk Patent Enstitüsü tarafından tescillenen ''Kale biberinin'' yetiştiriciliğini yapan Süleyman Kocabaş, yörede ''biber tatarı'' olarak yemeği de yapılan acı Kale biberinden reçel üretti.
''Yemeği olur da Kale biberinin reçeli niye olmasın' diyerek, bu işe adım attığını anlatan Kocabaş, yaptığı reçeli Denizli İl Tarım Müdürü Yusuf Gülsever'e tatması için takdim etti.
Gülsever, tattığı reçeli beğendiğini ifade ederek, ''Kale biberini çok yedik, yöresel yemeği biber tatarını da yedik. Fakat Kale biberinden yapılmış reçeli ilk olarak tadıyoruz. Çok güzel olmuş, tadı hem acı hem tatlı. Yöremizin bir tarım ürününden değişik bir tat üretilmesi takdir edilmesi gereken bir davranış. Arkadaşımıza yapmış olduğu Kale biber reçelinden dolayı teşekkür ederim'' dedi.
Kale Belediye Başkanı İsmail Yarımca da ''Kale biberi reçeli hem acı hem tatlı iki damak tadı bir arada, gerçekten çok güzel olmuş'' dedi.
Gıda Mühendisleri Odası Denizli İl Temsilcisi Esin Aysan ise Türkiye'de yöresel ürünlerin bu tarz üretimlerinin yapıldığını belirterek, Karadeniz'de hamsiden, Antalya'da bergamut kabuğundan, Marmara'da zeytinden reçel yapıldığına işaret etti.
Aysan, ''Üretilen ürünün üretim aşaması, bileşenleri, akım şeması Tarım Müdürlüğü tarafından tespit edilerek, üretim izni alındıktan sonra seri üretimi gerçekleştirilebilir. Böyle bir ürün ilk olduğu için patenti de alınabilir'' dedi.

Kaynak

hüzün_

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
523
sasırmadım valla kirazdan turşu yapan da var

kaberdey

Profesör
Reaksiyon puanı
87
aynı haberi ben de okudum, ilginç gelmişti tam ekleyecekken bad gateway hatası aldım ve vazgeçmiştim :)
teşekkürler

Peter

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
88
Konu Gündem bölümüne taşınmıştır.

N3CAT1

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
144
Hem acı hem tatlı :D Bana göre değil :D

MtHan

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Ona kalırsa Deli Emin de ayakkabıdan radyo yapıyordu :D

post34

Doçent
Reaksiyon puanı
37
Ülkemin meyvelerinin kökü mü kurudu.:tongue: Hem acı hem tatlı ise onun adı reçel olmamalı. Reçel dediğin tatlı olur.