Denizli: Taraftar oyuna gelmesin

Bu konuyu okuyanlar

TheShell

Asistan
Katılım
31 Ağustos 2009
Mesajlar
138
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Beşiktaş Teknik Direktörü Mustafa Denizli, yaşanan puan kayıplarının ve yapılan eleştirilerin kendilerini hedeften saptıramayacağını belirterek, taraftarla takımın et ve tırnak gibi olmasını istediğini söyledi.



Beşiktaş Teknik Direktörü Mustafa Denizli, bu akşam Nevzat Demir Tesisleri'nde yapılan antrenman sırasında basın mensuplarıyla bir sohbet gerçekleştirdi.
Denizli, geçtiğimiz hafta yine antrenman sırasında yaptığı "kargalar" söylemine açıklık getirdi. Tecrübeli teknik adam, kendisinin kimseye 'leş kargası' sıfatını yakıştırmadığını, sadece etrafında klavuz kargaları bulunduğunu söyledi.
Yaptığı açıklamada klavuz kargalarına işaret ettiğini belirten Mustafa Denizli, "Geçen hafta yaptığım açıklamalarda bir kargaşa yaşandı. Ben leş ve klavuz kargalarından bahsederken, kimseye leş kargası hitamında bulunmadım. Benim demeye çalıştığım, işler kötü gittiğinde akıl veren çok olur. Akıl vermek kolaydır. Sermaye veya birikim gerektirmez. Daha ligde 4 hafta oynanmışken ve planlarımızın 4 puan gerisindeyken, ortaya çıkarılan tablo çok kötü gibi gösteriliyor. Ben bu tabloyu yaratanlara tepki gösterdim. Böyle dönemler, bazen sezon başında, bazen de sezon sonunda yaşanır. Biz bu dönemi sezon başında yaşıyoruz. Bana göre 'klavuz karga' lafı da, hakaret içeren bir söylem değil. Benim kişiliğim kimseye leş kargası demeye müsait değildir. Bazen benim de akıl almaya ihtiyacım olur ama sürekli akıl verenler olursa sıkıntı yaratır. Ayrıca ben leş kargası lafını kimseye söylemediğim gibi, klavuz karga lafında da bir kişiyi işaret etmedim. Bu genel bir söylemdi" diye konuştu.

http://www.ntvmsnbc.com/id/24996251/#storyContinued

Denizli ayrıca, Beşiktaş'a son dönemde yapılan eleştirilerin normal olduğunu, çünkü şampiyonluğun ve başarının bir bedeli olacağını ve bu bedeli de ödediklerini ifade etti.
Tecrübeli çalıştırı, "Ben mayıs ayının sonunda Egeli Genç İşadamları dergisine bir röportaj vermiştim. Röportajımın son bölümünde önümüzdeki sezon için daha çok eleştirileceğimizi, şampiyon olduğumuz dönemdeki eleştirilerimizin en az 5 katı eleştiri alacağımızı ifade etmiştim. Çünkü başarılı olmanın bir faturası vardır. Biz de bu faturayı ödüyoruz. Ama ne yaşadığımız puan kayıpları ne de aldığımız eleştiriler, Beşiktaş gibi bir takımı hedefinden şaşırtmaz" dedi.
TARAFTARA ÇAĞRI
Denizli, Beşiktaş'ın kötü performans sergilemesinin ve bu sezon başarılı olmasını engelleyecek tek nedenin, taraftarla takım arasındaki ilişkinin kopukluğunun olacağını vurgularken, Beşiktaş taraftarıyla, takımının et ve tırnak gibi olmasını istediğini söyledi.
Teknik adam, "Beşiktaş'ta taraftar ve takım arasında soğukluk yaşanmaya başladığı zaman başarısızlıklar gelmeye başlar. Biz taraftarımızla et ve tırnak gibi olmalıyız. Beşiktaş taraftarı takımına böyle zamanlarda sahip çıkmalıdır. Önümüzdeki dönemde takım rayına oturduğu zamanki destekten daha çok, şu an desteğe ihtiyacımız var. Beşiktaş'ın başarısızlığını hissedenler, ilk olarak takım ve taraftarın arasını açmaya çalışır. Ama Beşiktaş taraftarı bu oyuna gelmemelidir. Daha önce de taraftar ile takım arasındaki bütünlük bozulmuş ve Beşiktaş iyi olmayan noktalara gitmişti. Taraftarımız bu takıma sonuna kadar destek versin ve güvensin. Bu takım şampiyonlukları kazanacak güçtedir" diye konuştu.
Denizli, yeni transfer Tabata'nın beklentileri karşılayıp karşılamadığı ve son çare olarak transfer edilip edilmediği ile ilgili olarak ise, "Tabata bizim sezon öncesi kadroya katmak istediğimiz oyuncu alternatiflerinden biriydi. Ancak şartlar ilgilendiğimiz diğer oyuncular değil de, Tabata'nın olmasını sağladı. Son dakikada çaresizlikten yapılan bir transfer değildir. Tabata bizim beklentilerimizi karşılayacak bir futbolcu. Taraftarımızın da içi rahat olsun" dedi.
''SERDAR ÖZKAN'I BEŞİKTAŞ'IN KOZU YAPACAĞIM''
Denizli, gelecek dönemlerde, koşullar ne olursa olsun, genç oyuncu Serdar Özkan'ı Beşiktaş'ın kozlarından biri yapacağını söyledi.
Serdar'ın, Gaziantepspor maçında iyi oynadığına dikkati çeken Denizli, ''5 dakika daha maçta kalsaydı, sakatlanacaktı'' dedi.
Gaziantepspor maçında özellikle Ernst'i çıkarmasının ardından taraftarlardan aldığı tepki için de Denizli, ''Buna ben de şaşırdım. Ernst'in iyi oynadığını görmüyor muyum? Daha farklı varyasyonlar için bunu yaptım. Benim için tek sorun, tribün ve takım birlikteliğinin bozulması. Geçmişte oldu. Bana taraftar desteği bugün lazım. Tribünle takım arasındaki ilişkiyi koparmayacağız. Beşiktaş taraftarları da geçmişte yapılan bu oyunlara gelmez, gelmeyecek'' açıklamasını yaptı.
ŞAMPİYONLAR LİGİ
Denizli, Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde ilk hedeflerinin gruptan çıkmak olduğunu bildirdi.
Bunun gerçekleşmemesi durumunda ikinci hedeflerinin UEFA Avrupa Ligi'ne katılmak olduğunu dile getiren Denizli, ''Grubun dördüncü torbası düşüncelerimizin uzağında gelişti. Hedefini belirleyen Beşiktaş herşeyini ortaya koyar'' derken, Galatasaray maçının ertelenip ertelenmeyeceği yönündeki soruya, ''Erteleme olacağını sanmıyorum. Milli takımın hayati maçı var. 3 gün sonra Türkiye'nin iki devinin hayati maçı var. Sonrasında bu takımların Avrupa kupasında maçları olacak'' yanıtını verdi.
Denizli, ''Bu Beşiktaş lige yeter mi?'' sorusunu ise ''Bu Beşiktaş, bu lige yeter. Şampiyonlar Ligi'ne de yetiştiriz'' diye yanıtladı.


Kaynak
 

Neanderthal

Profesör
Katılım
17 Ocak 2009
Mesajlar
2,733
Reaksiyon puanı
18
Puanları
38
BJk çok dikkatli olması lazım bu sene Fener vs Gs geçen seneki gibi değil
 
Üst