Denetim Masasındakileri Görev Çubuğuna Sabitlemek

arsenik

Rektör
Katılım
8 Ağustos 2009
Mesajlar
11,349
Reaksiyon puanı
242
Puanları
243
Denetim masasından herhangi bir öğeyi anında görev çubuğundan açabilirsiniz.

1.Adımda kullanmak istediğiniz öğeyi fare ile tutup masaüstüne atın.Ben denemek için program ekle kaldırı attım.

2.adımda masaüstüne sağ tıklayıp yeni/new bölümünden kısayol/shortcut oluşturun.

Gözat penceresi geldiğinde masaüstüne kısayolunu çıkardığımız program ekle kaldır simgesini gösterin.

Resimdeki gibi başına explorer yazıp bir boşluk bırakın.

VCHXl.png


3.adımda ileriyi tuşlayıp kısayol için bir ad verin "Program Ekle Kaldır" yazılabilir ve yazdıktan sonra son butonuna tıklayın.

4.adımda isterseniz simgeyi program ekle kaldır simgesiyle aynı yapmak için simge değiştirelim.
4PYWX.png


Özellikler'den simge değiştir kısmına girdiğimizde gözat penceresine "C:\Windows\System32\imageres.dll" yazıp gözat'ı tıklayın oradan imageres.dllyi açın ve gelen simgelerden program ekle kaldır simgesini seçin.

ZXMpD.png


5.adımda bu simgeyi görev çubuğuna sabitleyelim istediğimiz olsun. :)

Not:Bu dosyanın yerini değiştirdiğiniz yani masaüstünüzden farklı bir yere taşıdığınızda görev çubuğundaki kısayol bozulacaktır onun için ilk yapmaya başladığınızda belgelere vs başka klasörlerede koyabilirsiniz.Yani masaüstünde çok fazla yer kaplar diye düşünenler böylede yapabilir. :)
 

REDFOKS

Rektör
Emektar
Katılım
31 Ocak 2009
Mesajlar
18,032
Reaksiyon puanı
201
Puanları
243
[MENTION=75364]dgncn[/MENTION] güzel anlatım olmuş :)
 
Üst