Delphi ile yazdığım programa GPL lisansı

mylegend

Asistan
Reaksiyon puanı
1
1 ay kadar önce Delphi XE ile başlamış olduğum projeyi bitirdim sayılır. Ancak Lisanlama konusunda biraz sıkıntım var. Program ücretsiz olarak dağıtılacak bu yüzden GPL lisansını kullanmayı düşünüyorum ve ek olarakda MPL(Mozilla Public License) kullanacağım. Sourceforge.net sitesi üye olup proje oluşturdum lisans olarakda GPL ve MPL yi ekledim, bu lisansları programın neresine nasıl bi şekilde hangi sayfalara eklemem gerekiyor ve aynı anda GPL ve MPL kullanabilir miyim ?

kosasker

Profesör
Reaksiyon puanı
49
Programı her ikisi ile birden lisanslayabilirsin. Lisanslama için programın kurulum arayüzünde her iki lisansı da koyman gerekir. Bunun dışında açık kaynak kodlarını vermelisiniz. Kaynak kodun içerisinde lisans dosyalarını ayrı ayrı koyun. Ayrıca oluşturduğunuz tüm kaynak dosyalarının içine, comment/yorum olarak lisans metinlerini gömün. Bunlar yeterlidir.

mylegend

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Kaynak kodların içerisine lisans dosyalarını gömmekden kasıt ettiğiniz şey galiba bütün kaynak kodların en başına GPL ve MPL ile lisanslı olduğunu belirten 2 paragraflık lisans metni var onları koyuyorum.

Site üzerinden GPL ve MPL olarak kayıt ettirdim.

Kurulum ekranında ise GPL ve MPL lisans onaylama ekranını ekledim.

Son olarak ise GPL ve MPL lisans metinlerinin tamamını eula veya lisans.txt diye kayıt edip proje ile birlikte dağıtmam gerekli midir ?

kosasker

Profesör
Reaksiyon puanı
49
uela ? LICENSE.GPL, LICENSE.MPL halinde iki dosya olarak atabilirsiniz.

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,285
GPL "Al ne yapıyorsan yap beni ilgilendirmez." demektir. Bunu yapmak istediğinizden emin misiniz? Başka biri sizin programızı hiçbir yasal engel olmadan alır ve istediği gibi ayar atıp kendisi yapmış gibi gösterebilir.

Neyse, bunun farkındasınızdır büyük ihtimal. Uygulamanızın "Hakkında" kısmında GPL/MPL olduğunu belirtirseniz hiçbir sorun kalmaz.

Bu arada Eula ne ya Eula ne? Benim bildiğim farklı bir lisans sistemi oluyor kendileri.

sdmh

Profesör
Reaksiyon puanı
14
EULA (İngilizce; End User License Agreement veya Software license agreement, Türkçe; Son kullanıcı lisans anlaşması), herhangi bir yazılımın gerekli yasal zorunluluklarının hatırlatıldığı bir anlaşmadır. Son kullanıcı lisans anlaşması, PC yazılımı üreticisi ve son kullanıcı arasında veya perakende ürün alındığı takdirde yazılım şirketi ile son kullanıcı arasında yapılır.
Genellikle yazılım kurulum aşamasında kullanıcıya gösterilen EULA, kullanıcı tarafından kabul edilirse kurulum işlemine devam edilmekte, kabul edilmez ise kurulum işlemi sonlandırılmaktadır. Birçok EULA çeşitleri resmi görünse de Avrupa'da geçerliliği yoktur.

http://tr.wikipedia.org/wiki/Son_kullanıcı_lisans_anlaşması

---------- Post added at 18:58 ---------- Previous post was at 18:09 ----------

Yatığım programlarda GPL ve MPL kullanmıyorum. Yalnız kendi metnim (benioku.txt) var. Metinde programların ücretsiz olduğu, kullanım şartları, program kullanımı ve programdaki sürüm değişiklikleri bulunuyor. Metinde "Programı indiren ve/veya çalıştıran herkes bu şartları kabul etmiştir" şartı var. GPL ve MPL kullanırsam kaynak kodu da dağıtmam lazım.