Dell Inspıron N5010 işlemci değiştirme

Hangisi

• A8

Kullanılan: 2 100.0%
  • A6

Kullanılan: 0 0.0%

• Kullanılan toplam oy
    2

Codseus

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
BEYLER BİŞEY SORCAM SİZCE HANGİ İŞLEMCİ LAPTOP İÇİN BAKIYOUM AMD BAKIYORUM İNTEL BANA GÖRE İYİ BİR MARKA DEĞİL FİYAT OLARAK DAHA PAHALI HER NEYSE HANGİSİNİ ALAYIM SİZCE

bu arada şu 4mb 1mb lar nedir bilen yazabilirmi

bu arada laptop dell inspiron n5010 soket girişi uyarmı ayriyetten anakart almam gerekirmi bilen yorum ubuntu kullandığım için aygıt yöneticisi açamıyorum

1-----http://urun.gittigidiyor.com/bilgisayar-tablet/amd-a8-5600k-3-6-ghz-4mb-hd7560-gpu-fm2-104865933

2-----http://urun.gittigidiyor.com/bilgisayar-tablet/amd-a6-6400k-3-9ghz-1mb-hd-8470d-gpu-fm2-104865947

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Arkadaşlar düzeltiyorum işlemcim şuanki Intel Core İ3 M380 2.53 GHz

Oekry

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Dostum A6 daha iyi fakat senin laptopunun soketi intel yani anakartı değiştirmen lazım ve çok masraflı olur senin için

Codseus

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ne kadar olur :(

Socket AM3 mü AM3+ mı başka bi tanemi soket girişli lazım burada bakıyorumda şuan: http://www.gittigidiyor.com/dizustu-donanim-hardware/anakart?IS100_1171=7658

Buldum :http://www.vatanbilgisayar.com/CPU%20-%20%C4%B0%C5%9Flemci/amd-a6-6400k-a6-6400k-soket-fm2-39ghz-1mb-cache-32nm-islemci-+-hd8470d-gpu/productdetails.aspx?I_ID=68109 o kadarda pahalı değilmişte laptopta anakart değişimi oluyormu

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,126
lscpu
Architecture: x86_64
CPU op-mode(s): 32-bit, 64-bit
Byte Order: Little Endian
CPU(s): 2
On-line CPU(s) list: 0,1
Thread(s) per core: 1
Core(s) per socket: 2
Socket(s): 1
NUMA node(s): 1
Sağlayıcı Kimliği: GenuineIntel
CPU family: 15
Model: 4
Stepping: 7
CPU MHz: 2792.394
BogoMIPS: 5584.78
L1d önbellek: 16K
L2 önbellek: 1024K
NUMA node0 CPU(s): 0,1
lscpu > enter consol'da.

basbeLası

Dekan
Reaksiyon puanı
47
Gösterdiğiniz işlemciler masaüstü donanımı siz o işlemcileri alıp da laptopunuza takamazsınız. Ayrıca laptoplar da anakartı değiştirmek oldukça zor bir işlemdir, Bu işlem ancak büyük şirketler ve profesyonel kişiler tarafından yapılabilir.

Laptopunuza uygun işlemciler..

İntel Core i7-640M
İntel Core i7-620M
İntel Core i5-540M

falcon291

Profesör
Reaksiyon puanı
45
Laptop'da anakart değiştirilemez. Teorik olarak değiştirilebilri, ama kasaya uyan aynı markanın üst düzey bir mainboard'unu alıp takabilirsin. Ama bu desktop bilgisayarlarda olduğu gibi kolay olmaz bir, eğer mainboard sağlam ise eski mainboard'u elinden çıkartamazsın iki ve üç çok dar alanda çalıştığın için birşeylere kuvvetle muhtemel zarar verirsin. Pratikte bu nedenlerle bu iş yapılmaz.
Laptop'ta işlemci değiştirilebilir, ama pratikte yine çok zor. 1. İşlemciyi bulamazsın. Satılmaz. 2. Laptopu inciğine kadar açman gerekir, üstteki ile aynı nedenle bu da zor.
Sözün kısası laptopundan memnun değilsen pratik ve yapabileceğin iki şey var. 1. RAM'i arttırabilirsin. 2. Hard diski SSD, melez ya da 7200 RPM bir hard disk ile değiştirebilrisin.
Ama bunlar da sorununa çözüm değil ise... Laptopu satarsın...

Teşekkürler,
İyi günler,

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,126
Laptop'da anakart değiştirilemez. Teorik olarak değiştirilebilri, ama kasaya uyan aynı markanın üst düzey bir mainboard'unu alıp takabilirsin. Ama bu desktop bilgisayarlarda olduğu gibi kolay olmaz bir, eğer mainboard sağlam ise eski mainboard'u elinden çıkartamazsın iki ve üç çok dar alanda çalıştığın için birşeylere kuvvetle muhtemel zarar verirsin. Pratikte bu nedenlerle bu iş yapılmaz.
Laptop'ta işlemci değiştirilebilir, ama pratikte yine çok zor. 1. İşlemciyi bulamazsın. Satılmaz. 2. Laptopu inciğine kadar açman gerekir, üstteki ile aynı nedenle bu da zor.
Sözün kısası laptopundan memnun değilsen pratik ve yapabileceğin iki şey var. 1. RAM'i arttırabilirsin. 2. Hard diski SSD, melez ya da 7200 RPM bir hard disk ile değiştirebilrisin.
Ama bunlar da sorununa çözüm değil ise... Laptopu satarsın...

Teşekkürler,
İyi günler,
bazı notebooklarda işlemci alt tarafta bu msi marka notebooklarda böyle.
[video=youtube;gLEgh6oNVyo]http://www.youtube.com/watch?v=gLEgh6oNVyo[/video]
[video=youtube;jImzPq1H-7I]http://www.youtube.com/watch?v=jImzPq1H-7I[/video]
ve o kutulu cpular desktop için notebook'a olmaz intel cpulu olana hiç uymaz alakası bile yok.

falcon291

Profesör
Reaksiyon puanı
45
1. Ben çok farklı birşey demiyorum. Şimdi Asus laptopum var, çok memnunum, ama ekranı Full-HD istiyorum. Örnek olsun diye yazıyorum. Türkiye Asus servisi ekranı upgrade etmem diyor. Yurtdışından HD ekranı alabilirim, ama getirtmesi dert, ayrıca kasayı aç çıkart, kabloyu değiştir. Bozulursa garanti yok. vs. vs. Zor iş.
2. MSI evet power user'lar için çalışan bir marka, bu gibi artıları var. Ama yine aynı soruna geleceğiz. Türkiye'de notebook parçası satılmıyor, satılan yer varsa lütfen söyleyin. Uyumlu parçaları bulup toparlamak gerçekten mesele. Bir de upgrade için aradan vakit geçeceği için parçalar eni konu bulunmaz olur. Elindeki parça elinde kalır.
3. Kutulu CPU'lar için değil ama laptop CPU'larının satılmadığını söyledim.

İstisnalar var mı var? Ama laptop ugrade edilir mi? Edilmez. Tamir edilir mi edilir. 2 sene garantisi var zaten. Bir bilgisayarın ömrü de 3 yıldır. 3. yıldan sonra laptop elden çıkartılır.

Codseus

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Yorumlar için teşekkürler peki nasıl pc ya da dizüstüne uyup uymadıgını anlarım internette baktığım şeylerin

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,126
Gösterdiğiniz işlemciler masaüstü donanımı siz o işlemcileri alıp da laptopunuza takamazsınız. Ayrıca laptoplar da anakartı değiştirmek oldukça zor bir işlemdir, Bu işlem ancak büyük şirketler ve profesyonel kişiler tarafından yapılabilir.

Laptopunuza uygun işlemciler..

İntel Core i7-640M
İntel Core i7-620M
İntel Core i5-540M
çok kolay bu yazılanları arıcan uyum sorunu olmaz 1.nesil bunlar seninkinin kardeşleri.

Codseus

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ben game developer'ım daha ıyı bır pc lazım ucuz ve hızlı olarak amd buldum ama anakart değiştirsem bile notebooka göre yokmu diyorsunuz ?
Benim arttırmak istediklerim :

3.9Ghz ya da 3.6 GHz işlemci
10Gb ram (8gb alıp 2 nin yanına takcam yani 8gb ram alıcam)
Ekran kartı arttırmak (bunun hakkında bilgisi olan söylerse memnun kalırım mesela ram gibimi 2 tane takılırmı (kesin öyle bişey yoktur) her neyse bilen yorumlarını esirgemesiz)
1tb ya da 750 gb HDD(bu da değiştirilebilirmi bilen yorum)

Benim arttıracaklarım bu kadar zaten laptopu değiştirmiş giib oldu full

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,126
Ben game developer'ım daha ıyı bır pc lazım ucuz ve hızlı olarak amd buldum ama anakart değiştirsem bile notebooka göre yokmu diyorsunuz ?
Benim arttırmak istediklerim :

3.9Ghz ya da 3.6 GHz işlemci
10Gb ram (8gb alıp 2 nin yanına takcam yani 8gb ram alıcam)
Ekran kartı arttırmak (bunun hakkında bilgisi olan söylerse memnun kalırım mesela ram gibimi 2 tane takılırmı (kesin öyle bişey yoktur) her neyse bilen yorumlarını esirgemesiz)
1tb ya da 750 gb HDD(bu da değiştirilebilirmi bilen yorum)

Benim arttıracaklarım bu kadar zaten laptopu değiştirmiş giib oldu full
http://www.pcdepo.com/msi-laptop-kat217.html
bunlara bak hiç ona boşuna masraf yapma.

basbeLası

Dekan
Reaksiyon puanı
47
Laptopnuzun en fazla kaç GB ram desteklediğini anlamak için önce işlemcisini öğrenmelisiniz çünkü Laptoplarda bellek desteği genelde işlemcinin kaldırabileceği ram miktarına bağlıdır.

Örneğin burda ki işlemci en fazla 32 GB rami destekliyor.

Memory Specifications yazılan yerden bakabilirsiniz..

http://ark.intel.com/products/71459

iş bununla kalmıyor, bundan sonra ramınızın tipini (DDR) ve frekans hızını öğrenmelisiniz, bunun içinde CPU-Z adlı programa ihtiyaç vardır..

Örneğin burda ki resimde max bandwidth karşısında yazılan 400 mhz iki ile çarpılır ve ramın en fazla kaç mhz hızını desteklediği öğrenlir. Yani resimde ki ram en fazla 800 mhz frekans hızına sahip ram kullanabilir.

cpu-z-spd.jpg

Burda ki programı bilgisayarınıza indirip kurun. Programı açın, SPD yazılan yere tıklayın. Max bandwidth karşısında yazılan (yukarıda resmini verdim) örneğin 800 mhz ise iki ile çarpın, iki ile çaptığımızda 1600 oluyor, buda 1600mhz frekans hızında ram kullanabileceğiniz anlamına geliyor. Kaç GB ram desteklediğinide yukarıda anlattım, işlemcinize bakacaksnız. Slot #1 yazılan yere tıklayın ikince slot varsa örneğin 8 GB ram almak istiyorsanız ve slot iki çıkıyorsa bunu dual şeklinde de alacaksnız yani 4 ve 4 iki adet ayrı ram alacaksınız.

ftp://ftp.cpuid.com/cpu-z/cpu-z_1.68-setup-en.exe

Laptopunuz da mxm slotu olmadığı için ekran kartını değiştirmezsiniz, Anakartı hiç değiştiremezsiniz, Bütün bunları değiştirmek, Size üst seviye bir laptopdan bile daha pahalıya mal olur.

Laptoplar da ekran kartı değişimi hakkında konu da detaylı şekil de anlatımım var..

http://forum.shiftdelete.net/ekran-karti/338938-laptop-ekran-karti-degistirme.html#post3187086

Laptopunuza uygun işlemciler.. Yukarıda da yazım.

İntel Core i7-640M
İntel Core i7-620M
İntel Core i5-540M

Hardisk Değişimi..

http://www.vatanbilgisayar.com/Dahi...-notebook-disk/productdetails.aspx?I_ID=66232

http://www.vatanbilgisayar.com/Dahi...-notebook-sshd/productdetails.aspx?I_ID=65116

Codseus

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Şimdi kesin bir cevap isteyeceğim lütfen
1- leptopumda ekran kartı değişimi olabilirmi?
2- Ram değişimi zaten oluyordeğiştirmiştim ama laptop içim 8gb tek olarak ram satılıyormu 2nin yanına ekleyeceğim ?
3- İntel Core i7-640M
İntel Core i7-620M
İntel Core i5-540M

Bunlar anakartıma uygun işlemcidir değilmi kesin ?

Basbelası arkadaşım çok sağol yardımların takdire değer :) bide sorularıma kesin yanıt verebilsen :/

basbeLası

Dekan
Reaksiyon puanı
47
Şimdi kesin bir cevap isteyeceğim lütfen
1- leptopumda ekran kartı değişimi olabilirmi?
2- Ram değişimi zaten oluyordeğiştirmiştim ama laptop içim 8gb tek olarak ram satılıyormu 2nin yanına ekleyeceğim ?
3- İntel Core i7-640M
İntel Core i7-620M
İntel Core i5-540M

Bunlar anakartıma uygun işlemcidir değilmi kesin ?

Basbelası arkadaşım çok sağol yardımların takdire değer :) bide sorularıma kesin yanıt verebilsen :/

1. Laptopunuzda ekran kartı değişimi olmaz.
2. Laptopunuz maksisumum kaç GB ram destekliyorsa o miktar da ram alın, 8 GB tek olarak satılıyor. Laptopunuzun anakartı ve işlemcisi maksimum 8 GB belleği destekliyor.
3. Üç işlemci de anakartınızla uyumludur.

Codseus

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
(Düzenlendi) neden benim laptopumda olmuyor ekran kartı değişimi diyerlerinde oluyor :/
2-laptopumun kaç gb ram desteklediğini nerden bulabilirim

Codseus

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
o zaman yol göründü bu pc de iş yok zaten artık ubuntu yüklerden yanlışlıkla windowsuda silmeyi başardım harikayım yani içindeki crysis3 -cryengine 3 -left4dead2-steam-steam oyunları-lol-assasins creed 4 (ve ilerlemelerim) hepsi boşa gitti kafayı yicem artık neden böle şeyler benim başıma gelirki her neyse

acaba toplama laptop olurmu :D

basbeLası

Dekan
Reaksiyon puanı
47
o zaman yol göründü bu pc de iş yok zaten artık ubuntu yüklerden yanlışlıkla windowsuda silmeyi başardım harikayım yani içindeki crysis3 -cryengine 3 -left4dead2-steam-steam oyunları-lol-assasins creed 4 (ve ilerlemelerim) hepsi boşa gitti kafayı yicem artık neden böle şeyler benim başıma gelirki her neyse

Sadece bazı şeyleri özelleştirebilirsiniz..

http://www.monsternotebook.com.tr/c...nek=&secenek2=&adet=1&lang=tr-TR#.UvkEZs409KM

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,126

yanlışlıkla komple diski silenler grubuna hoş geldin...
takma kafana yeniyi alınca onu ne yapıcan?