kendim açsam garantisi gider heralde dimi.
sıcaklık 60-70 derece oyun oynamadan normal mi sizce
intel i3![]()
Bazı cihazlarda fan kapağı ayrı, açsanda garantisi gitmiyor... Ancak yine de sen bir dell'in teknik servis numarasını arayıp sor. En iyi onlar yanıt verirler...nasıl temizlicem ki açılırsa garantisi gider
Tozunu almıyorlar. Ben de böyle bir talepte bulunmuştum. Hatta teknik servis elemanı çok alalede davranıyor. O vidayı oraya bırakıyor, tozlu tozlu kapatıyor. Açtın, bari ben tozunu alayım dediğimde bu isteğim reddedildi.
Tozunu almak için bilgisayarı ters çevir, diğer açık delikleri kapatıp, süpürge makinesinin toz alma başlığını takarak, dairesel, aşağı-yukarı, ileri-geri hareketlerle tozunu alabilirsin. Bu işlemi, CD yuvası, havalandırma delikler, soğutucu delikleri, batarya boşluğu... yani açıkçası tüm oynar parçalar için yapacaksın.
anladım hocam işe yarıyor dimi bu?
toz orda ki yuvalara filan kaçmıyodur dimi yoksa daha kötü sonuçlara yol açıyor?
Yok, kaçmaz. Eğer tozunu çekersek alacakatır. Ama kompresör tarzı bir üfleyici var olan tozları dağıtır.
Çok toz almaması içinde bilgisayarı halı yüzeylerine koymayıp, altı sert bir zemine oturtacaksın. Yatak örneğin, bilgisayarın zemini buraya oturtulursa çok fazla toz alır.
Keza dışarıda da kullanmak böyle. Eğer zoraki bir şekile uzun süre bu cihazları halı ve yorgan yüzeylerinde, dışarıda kullanıyorsan bilgisayarı eve getirdiğinde ilk işin bilgisayarı terz çevirip kuvvetli bir süpüge makinesi ile, toz başlığını takarak deliklerden tozları çekmek olacaktır.
hocam alta soğutucu ile kullanıyorum hep ondan pek toz kaçmamıştır diye düşünüyorum aslında ama yine de ısınması anormal mi diye düşünüyorum
Isınması normal değil. Bunun sebepleri arasında havalandırma deliklerinin yeteri kadar havayı sürkile edemeyip içerideki sıcak havayı dışarıya verememesi ve doğal olarak işlemcinin aşırı ısınması.
Bunun neticesinde patlayan bataryalar, elektrik beslemesinin şişerek plastik aksamları ısıtması hatta cihazın ana parçalarına zarar vermesi.
Bunu şöyle tespit edebilirsin, işlemcinin ve fan çalışma hızlarını kontrol eden bir yazılım ile bu değerleri normal değerler ile karşılaştırmalısın.
Tabii işin diğer ucunda voltaj beslemesi düzgün olmayan 3. parti kalitesiz USB aygıtların bilgisayara bağlanması da eklenebilir.
Ancak soğutucunun bu toz çekme işi biraz ihtimal dışı. İhtimal olan şey ise, soğutucunun ya da bilgisayarın fanlarının ters yönde, gerektiği yönde değil, ters yönde çalışıp dışarıdaki toz zerreciklerini toplaması olarak da düşünebilir.
Bunun sebebi de çoğu zaman katı halen gelen toz parçacıkların fan'ların gerekli yönde dönmesini engellemek.
Şöyle bir örnek verebilirim, Dell Studio 1555 dizüstü bilgisayarım ortalama 20+ derece olan bir ortamda, soğutucusuz çoğu zaman açık halde.. Klavyesi ile yazarken parmaklarım yanmıyor, bilgisayarın aşırı gürültülü bir sesi yok.
Anlıyorum ki bilgisayarım çok fazla ısınmamış...
hocam teşekkürler güzel anlatımın için şimdi speedfan programıyla ısısını ölçüm buraya ekliyorum sadece chrome ve torrent açıkken bu sıcaklık tabi içerside 30-35 derece.
[/URL]![]()
tabi bu sıcaklık mesala mafia2 oynarken 80-90 normal mi yoksa anormal mi hocam?
Slm arkadaşlar. Konuşmanızda teknik servisi arayın diyosunuz ama ben bir türlü dell teknik servisine ulasamadım.0811288001 bu numaranın aranması sözleniyor her yerde ama numara kullanımda değil diyor.Yardımcı olursanız sevinirim