Dell 5110 Wireless hız sorunu

ysf.taskin

Asistan
Reaksiyon puanı
9
S.a arkadaşlar. ben dell 5110 win 7 64 bit kullanıyorum. internete kablolu olarak bağlanırken sorun yaşamıyorum fakat wireless olarak bağlandıgımda resmen eziyet oluyor. çok yavaş ve sürekli kopma oluyo. bıkmış durumdayım artık. wireless adaptörü intel centriono n 1030. bütün drivelerlar güncel. ne yapmam gerek. yardım edin lütfen

Redbull64

Asistan
Reaksiyon puanı
0
İlk önce bir servise vs.. baktır derim ama yapabileceğin pek bişey yok sanırım saten en iyisi ve hızlısı kabloludur unutma. Bu arada modem ile aranda çok uzak mesafe varsa ondanda olur

ysf.taskin

Asistan
Reaksiyon puanı
9
5 metre bile yok yani mesafe. sürekli kopuyo. bıktım artık :S ne yapıcagımı bilmiyorm.

--- Mesaj Güncellendi ---

yardım edebilecek kimse yok mu :(

kolohti

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
aynı sorun bendede vardı aygıt yöneticisinden aygıtı bulup sağ tıkla özellikler/gelişmiş 802.11n modunu devredışı bırak

ysf.taskin

Asistan
Reaksiyon puanı
9
allah razı olsun. nihayet düzeldi.

Reaksiyon puanı
2,148
Bende de aynı model var ama sorun yok. Ben de bi devre dışı bırakayım şu modu bakayım daha iyi olacak mı.

kolohti

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
yardımcı olabildiysem ne güzel uydunette sorun oluyo galiba bende çok çektim 3 4 hafta kabloyla bağlanmak zorunda kaldım

ysf.taskin

Asistan
Reaksiyon puanı
9
benim gibi sorunu hala devam eden arkadaşlar için tavsiyem. aygıt yöneticisinden bluetooth ile my wifi özelliklerini devre dışı bırakın. öyle deneyin. ben denedim. şuana kadar kopma olmadı.

pomatomus

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
selam arkadaşlar
bende de aynı sorun vardı. tüm bu denilenleri ve diğer forumlarda okuduklarımı denedim olmadı. uzun bir süre bekleyerek dell müşteri hizmetlerine bağlandım. ordaki görevlinin açıklamaları doğrultusunda sorun çözüldü...
uydunet modemlerinin yeni wireless kartları tanımamasından dolayı bu olay kaynaklanıyormuş. Uydunet in yazılım ile bunu çözmesi için başvurmuşlar. fakat sizin ilk planda yapacağınız iki şey var.
1. DNS ve IP otomatik aldıracaksınız. Elle IP ve DNS vermeyin.
2. Modemin yazılımına girerek firewall'u devre dışı bırakın.
bunları yaptığım anda hepsi düzeldi. şuan kesilmeden çok hızlı internete bağlanıyorum. selamlar

7/24

Profesör
Reaksiyon puanı
51
Arkadaşlarım bu durum genelde yoğun kanal sıralamasından olur.

Genelde modemler direkt 6 kanal olarak verir.

inSSIDer yazılımı ile hangi kanalda azlık varsa o kanalı seçin ve kullanınız hemen etkisini göreceksiniz ;)

7/24

Profesör
Reaksiyon puanı
51
selam arkadaşlar
bende de aynı sorun vardı. tüm bu denilenleri ve diğer forumlarda okuduklarımı denedim olmadı. uzun bir süre bekleyerek dell müşteri hizmetlerine bağlandım. ordaki görevlinin açıklamaları doğrultusunda sorun çözüldü...
uydunet modemlerinin yeni wireless kartları tanımamasından dolayı bu olay kaynaklanıyormuş. Uydunet in yazılım ile bunu çözmesi için başvurmuşlar. fakat sizin ilk planda yapacağınız iki şey var.
bunları yaptığım anda hepsi düzeldi. şuan kesilmeden çok hızlı internete bağlanıyorum. selamlar

Modeminde hangi kanal kullanıyorsun.

Düşünsene 11 şeritli bir otoban var. Ve wifi sinyalin dağıldığı alanda (otoban) 6. şeriti kullanıyor ne kadar hızlı olabilir dimi, hatta çok ağır olur.

Modemlerde de 11 kanal numarası vardır ve her modem direkt olarak 6 numaralı kanalı otomatık olarak secer.

Üstte belirttiğim yazılım ile tarama yapacaksınız hangi kanal boşta ise modemden o kanalı ayarlıcaksınız bunu en az 50 arkadaşıma anlattım ve çok dua ettiler :)

Misal bende en iyi sinyal 1. kanalda veriyor :)

selam arkadaşlar

Düşünsene 11 şeritli bir otoban var. Ve wifi sinyalin dağıldığı alanda (otoban) 6. şeriti kullanıyor ne kadar hızlı olabilir dimi, hatta çok ağır olur.

Modemlerde de 11 kanal numarası vardır ve her modem direkt olarak 6 numaralı kanalı otomatık olarak secer.

Üstte belirttiğim yazılım ile tarama yapacaksınız hangi kanal boşta ise modemden o kanalı ayarlıcaksınız bunu en az 50 arkadaşıma anlattım ve çok dua ettiler :)

selam arkadaşlar

pomatomus

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlarım bu durum genelde yoğun kanal sıralamasından olur.

Genelde modemler direkt 6 kanal olarak verir.

inSSIDer yazılımı ile hangi kanalda azlık varsa o kanalı seçin ve kullanınız hemen etkisini göreceksiniz ;)

merhaba,
çok teşekkür ederim. bunu da denerim... sonuçta ne kadar dandik te olsa firewall'un açık olması kafama takılıyor...

frkkys

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
merhabalar arkadaşlar bendede dell 5110 windows 7 64 var bir buçuk aylık son 2 haftadır wirelless sorunu yaşıyorum kablolu rahat giriyorum fakat kablosuz modemin yanında olduğum halde bazen hiç çekmiyo ağları görmüyor bazen ise görüyor fakat daha sonra ağın üstünde sarı bir ünlem işareti geliyor. servise yolladım wifi kartını değiştiler fakat sorun hala devam ediyor.yardım eder misiniz.

way_be

Dekan
Reaksiyon puanı
12
merhabalar arkadaşlar bendede dell 5110 windows 7 64 var bir buçuk aylık son 2 haftadır wirelless sorunu yaşıyorum kablolu rahat giriyorum fakat kablosuz modemin yanında olduğum halde bazen hiç çekmiyo ağları görmüyor bazen ise görüyor fakat daha sonra ağın üstünde sarı bir ünlem işareti geliyor. servise yolladım wifi kartını değiştiler fakat sorun hala devam ediyor.yardım eder misiniz.

yukardaki söylenenleri denedin mi? başka pcler wifiye sorunsuz mu bağlanıyor?

driveri güncelledin mi veya silip tekrar yükledin mi?

frkkys

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
yukarıda söylenenleri denedim başka pcler sorunsuz giriyo net yada modemle olduğunu sanmıyorum net teknik servisi ile görüştüm sorunsuz diyor net ve cihaz. bütün driverlar dell in kendi sitesinden dell teknik servisi ile denendi. 2 kere orjinal format atıldı fakat fayda etmiyor gene aynı sorun bazen kopuyor bazen hiç görmüyor neti.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
aynı sorun bendede var lütfen yardım edin wireless kartı da değişti ama sorun var yine sinyal çok az çekiyor gösteriyor yazılımsal bir sorun fakat çözülebilmiş değil....