Değişim Cihazı iPhone 7 Almak Mantıklı Mı?

Bu konuyu okuyanlar

ASLANGKSL

Öğrenci
Katılım
21 Haziran 2016
Mesajlar
17
Reaksiyon puanı
2
Puanları
3
2900-3000TL civarında 128 GB iPhone 7 (swap) buldum.Fatura,kutu,değişim evrakları vs. var.Almam doğru olur mu ve önerir misinz???
 
Son düzenleyen moderatör:

M. Cevdet

Öğrenci
Katılım
6 Eylül 2017
Mesajlar
78
Reaksiyon puanı
14
Puanları
8
Yaş
23
ben 2. el telefonda asla tercih etmemeni oneririm.
 

ASLANGKSL

Öğrenci
Katılım
21 Haziran 2016
Mesajlar
17
Reaksiyon puanı
2
Puanları
3
2. el değil değişim cihazı sıfır...
 

mu86

Asistan
Katılım
5 Temmuz 2013
Mesajlar
355
Reaksiyon puanı
1
Puanları
18
al kardeş fatura arkasına beyan etsin 2. el olarak sana sattığını sorun çıkmaz
 

Sıfır Noktası

Öğrenci
Katılım
2 Ağustos 2017
Mesajlar
53
Reaksiyon puanı
35
Puanları
18
Yaş
31
Swap yani değişim cihazları her zaman SIFIR olur.Mesela 4 gün önce iPhone 8 ve iPhone X tanıtıldı, bu cihazlar satılmak için daha ülkeye gelmeden önce SWAP modelleri biraz daha önce geliyor ülkemize, farklı seri no ile "TEK HALDE" yani aksesuar ve şarj aleti olmadan beyaz bir kutu içinde sadece telefonun olduğu bir parti halinde ülkeye giriyor.SWAP cihazlar diğer arızalı iphonelerin, arka tarafta tamir edilip müşteriye verildiği cihazlar DEĞİLDİR !.
Bu konuda hele hele " forumdonanım haber" gibi çöp forumlarda millet kıçından teoriler uydurup, SWAP cihazları kullanılmış 2.el cihazlar olarak anlatıyorlar, böyle birşey yok.Dolayısıyla SWAP cihazlar gönül rahatlığı ile alınır.İnsanlar sürekli SWAP yani DEĞİŞİM cihazlarını REBİSHED cihazlarla karıştırıyorlar, diğer bir deyişle REFURBİSHED yani "Onarılmış, yenilenmiş" cihazlarla karıştırıyorlar.
Peki bu arızalı olan ıphoneların sağlam kısımlarını ne yapıyorlar ? İşte bu parçalar yeniden Apple'ın fabrikasına gidiyor orada banttan ayıklanıyor sağlam olan parçalar en az 5 kez testten geçip üretime dahil oluyor böylece geri dönüşüm sağlanmış oluyor.Bu Onarılmış ıphoneler Amerikada, Avrupa'da ve ülkemizde de zaman zaman satılıyor ve satılırkende "YENİLENMİŞ" etiketi ile belirtilerek satılıyor, ben bizzat Media Markt'ta "YENİLENMİŞ" iPhone 5s gördüm ve fiyatının nispeten ucuz olduğunu görünce tam görevliye soracakken, telefonun standında YENİLENMİŞ etiketini gördüm.Zaman zaman Hepsiburada.com'da bile satılıyor bu YENİLENMİŞ Iphone ve Samsunglar.
 
Son düzenleme:

mia.wallace

Doçent
Katılım
10 Temmuz 2017
Mesajlar
806
Reaksiyon puanı
230
Puanları
43
Bence hepsi buradada 3200 e falan dusebilir ip7 128gb bi bekle bence gelen indirimi görelim hani çok düşüş yaşanmazsa alabilirsiniz diye düsünüyorum
 
Üst