Değişiklik Tavsiyesi

GulerAnil

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Gigabyte X58A-UD3R
İntel core i7 950
Corsair 6Gb 1600 MHz
2 Tb Western Digital HDD
250x2 Western Digital HDD (Raid 0 olarak kullanıyorum)
Zotax 8400 GS (lanet olası ekran kartı :mad:)
XILENCE 500 Watt PSU

Sistemim bu. Ekran kartını değiştirmek istiyorum. Babam işlemci hastası olduğu için üst seviye bir işlemci ve alt seviye bir ekran kartı almıştı. Ancak geçenlerde yaptığım bir hesapta sistemin oldukça pahalı olduğunu gördüm. bende en azından bazı bileşenlerden kısarsak daha iyi bir ekran kartı alabileceğimizi düşündüm (en azından bir gtx 460 güzel olurdu :D) . Sizden ricam neleri kısıp daha iyi bir ekran kartı alabileceğimi söylemeniz.Ancak çok uçuk kısmalar olmaması lazım. Yardımlarınızı bekliyorum. :)

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
bu sistemi yeni mi alacaksınız? sakın almayın! soket 1366 işlemci ve x58 anakartlar artık tarih oldu. yerlerini soket 2011 işlemciler (i7 3000 serisi) ve x79 anakartlar aldı. bu sistemi alırsanız ölü yatırım olur.

http://www.vatanbilgisayar.com/CPU - İşlemci/products.aspx?L2=OEMCPU&k3=2011 Soket

http://www.vatanbilgisayar.com/search.aspx?text=x79&L2=OEMMBD

ekran kartı olarak oyun için düşünüyorasanız, vatan bilgisayarın haftasonu indiriminden 300 liraya HD 6850 alabilirsiniz. güncel tüm oyunları max ayarda oynatır. :)

http://www.vatanbilgisayar.com/powe...11-ekran-karti/productdetails.aspx?I_ID=50536

GulerAnil

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
hayır bu sistemi zaten geçen sene almıştık. yani o zaman pek de ölü yatırım sayılmazdı. x79 çipsetler çıkmamıştı o zamanlar yani :D. beni demek istediğim bu sistemde hangi bileşenlerin değerini düşürüp gtx 460 veya hd6850 civarı bir kartı alabilirim idi.

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
hayır bu sistemi zaten geçen sene almıştık. yani o zaman pek de ölü yatırım sayılmazdı. x79 çipsetler çıkmamıştı o zamanlar yani :D. beni demek istediğim bu sistemde hangi bileşenlerin değerini düşürüp gtx 460 veya hd6850 civarı bir kartı alabilirim idi.
pardon ben yanlış anlamışım. :) yani bazı parçaları 2. elden satıp ekran kartı mı almak istiyorsun?

GulerAnil

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
yani -gibi- . aslında parçaların değerini düşürüp ekran kartı almak istiyorum. örneğin i7 950 yi i7 920 ile değiştirmek gibi.

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
yani -gibi- . aslında parçaların değerini düşürüp ekran kartı almak istiyorum. örneğin i7 950 yi i7 920 ile değiştirmek gibi.
bu şekilde nasıl kar edilip ekran kartı alınır, bilemiyorum. elindeki işlemciyi satmaya kalkarsan ikinci elciler çok ucuza alır zaten. ancak ihtiyacı olan tanıdık birilerini bulabilirsen belki. :)

donanımhaber forumunda 2. el bölümü var. oraya bir bak istersen. :)

GulerAnil

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
peki, teşekkürler. :)