Değişik Bir Virüs! Nasıl temizlerim?

by efsane

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
2,135
Arkadaşlar merhaba. Crack vesaire fazla uğraşmam ama son zamanlarda bol bol film indiriyordum. Virüs yemişim. Norton İnternet Security orijinal yüklü. Virüs alttaki resimdeki gibi görünüyor. 1-2 gün önce yine böyle söyledi, kaldırdı diye üstelemedim. Ne yapmamı önerirsiniz?

qTodg.jpg

Sakın Format Demeyin!:laugh:

Reaksiyon puanı
4
abicim dosyayı virüstotalde bı tarat gerçekten virüsse kendin sil.

Uni_acrep

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Kardeş böyle bişeyle karşılaşmadığım için pek bişey söyliyemem ama "C:/Windows/syswow64/herneyse.exe" syswow64 diye bir dosya olacağını zannetmiyorum windows dosyasında bu klasör silinmemişse silmeni tavsiye ederim. Birde film indirirken güvendiğin sitelerden indir...

xismailaydin

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Kardeş böyle bişeyle karşılaşmadığım için pek bişey söyliyemem ama "C:/Windows/syswow64/herneyse.exe" syswow64 diye bir dosya olacağını zannetmiyorum windows dosyasında bu klasör silinmemişse silmeni tavsiye ederim. Birde film indirirken güvendiğin sitelerden indir...

Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmamız en büyük sorunumuz bizim. :( 64 Bit işletim sistemlerinde sytem32'ye ek olarak syswow64 klasörü de yer alır. Ki sistemin çekirdekte 64Bit destekleyen programlarının kaynağı orasıdır.
64Bit programlar kadar sürücüler filan da orada yer alır ;) [Program derken, sistem programlarından bahsediyorum. Programın dosyaları direkt oraya kopyalanmaz. Yanlış biliyorsun demeyin sonra ;) ]

Bu virüs de sistem 64Bit olduğu için 32Bit'e etki eden virüsün bunda çok etkili olmayacağı gerçeğiyle direkt syswow64 klasörüne girmiş. Çünkü 64Bit sisteme ancak o zaman zarar verebilir.

Benim bu tür durumlarda en büyük yardımcım Live Linux Cd/Dvd'leridir. Antivirüs silemiyorsa sistem klasöründe olduğu için silemiyor olabilir. Bir Live Linux ile o klasöre girip dosyayı kendin silmen en sağlıklı çözüm olacaktır diye düşünüyorum. Ki dosyanın adını antivirüsten görebildiğin için ayrıca şanslısın ;)

by efsane

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
2,135
Yok, dosyayı yok etmiş norton da. Çoğalıyor. Yarın norton sistem dosyasını silicek, açılmıycak git uğraş :D.

POWER

Rektör
Reaksiyon puanı
161
Norton'a sırt dayanırmı efsaneee <:D

salak adam

Doçent
Reaksiyon puanı
1
nortonla boy ölçüşülemez o virüsü alır o ;D
çaktınmı

BEFEGA

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Eğer filmler harici diskte ise ve önemli programın yoksa 3-4 gün geriye al bence ;)

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
güvenli modda yapmassan çoğalır tabi gayet normal bunun nortonlada pek alakası yok kaspersky'ında silemediği çok makine geliyor elime, gerekli sayıda bilgisayar görmeden bir markayı kötülemek yada yüceltmek bu siteye yakışmıyor. Güvenli modda uğraşamam diyorsan kurtarma cdleri var antivirüslerin hemen hepsinin, mesela kaspersky resque disk yada avira,eset vs diye arattır netten, iso'yu indir cd yada usbye yazdır makinayı ordan başlat gerisi zaten bildiğin full tarama. daha fazla bulaşmadan temizlemenin en garanti yolu bu, at kenara isoyu dursun.

Charlie Scene

Profesör
Reaksiyon puanı
6
o virüs nasıl pcine geldi ? format diyecem ama onuda istemion :D ya pc bigün toptan cökerse ne yapacaksın..

TaGaLoG

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Sakın format demeyin demişşin de bence formatta ferahlık vardır bi daha düşün :)

Turgenyev

SDN Okuru
Reaksiyon puanı
0
gst67525xi.exe hakkında net'te bilgi yok. Bu da normal. Bazı virüsler, rasgele isimler üreterek kendilerini gizlemeye çalışırlar. Anladığım kadarı ile antivirüs yazılımınız da bu tür bir dosyayı silmiş olabilir. Zararlının kendisi henüz sisteminizde olabilir.

Sisteminizdeki zararlının tesbit edilmesi gerekir kanımca.

Önerim sisteminizi inceletmenizdir.

nevrans

Asistan
Reaksiyon puanı
6
Norton bulmuş ve silmiş bu kadar basit.

şowalye

Profesör
Reaksiyon puanı
8
ComboFix dünyaca ünlü virüs temizleme aracıdır. Bu virüs temizleme programı ile bilgisayarınızda ki silemediğiniz virüsleri rahatlıkla silebilirsiniz.
Genelde şu durumlarda kullanılır;
Eğer bilgisayarınızdaki yerel disklere girdiğinizde yeni pencerede açıyorsa
veya;
Bilgisayarınızda li gizli dosyalarınızı görüntülemek istediğinizde görüntüleyemiyorsanız
veya;
Bilgisayarınızın sürücülerine girmek istediğinizde birlikçe aç ekranı geliyorsa ve buna benzer ciddi sorunlarınız var ise bu virüs programını gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz.
Tavsiye:
ComboFix programı işlem yaparken, başka bir işlem yapmayın vede bilgisayarınızda kurulu olan virüs programını kapatın ( etkisiz kılın