Değişik bir mavi ekran

habibturkel

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar öncelikle iyi forumlar.. Bilgisayarımdan şikayetçiyim kendiliğinden kapanıp duruyor pes oynarken oyundan atmalar falan derken birgün ofis programını kurarken bile tak reset attı kendine kuramıyorum hala reset atıyor.. Acaba sorun neyden kaynaklanıyor.. Bilgisayar kendiliğinden reset atarkenki ekran görüntüsünü de ekledim

Bilgisayarımın donanım bilgisi:

Mainboard : Micro-Star P4M890M3-V
Chipset : VIA P4M900/CN896/VN896/PT890
Processor : Intel Pentium E2180 @ 2000 MHz
Physical Memory : 2048 MB (2 x 1024 DDR2-SDRAM )
Video Card : nVidia Geforce 210 (1 GB 64 Bit)
Hard Disk : Seagate ST3250310AS ATA Device (250GB)
CD-Rom Drive : TOSHIBA CD-ROM XM-6802B ATA Device
Network Card : VIA Technologies VT6102 Rhine II Fast Ethernet Adapter
766XRME.jpg

eSa

Dekan
Reaksiyon puanı
352
Ekran kartı ilr ilgili sıkıntın var. Fanını kontrol et. Fan yoksa uygun bir tane monte etmeye çalış.

habibturkel

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ekran kartı ilr ilgili sıkıntın var. Fanını kontrol et. Fan yoksa uygun bir tane monte etmeye çalış.
ekran kartını çıkardım onboarddan kullanıyorum aynı sıkıntı var ekran kartını başka bir bilgisayarda denedim sıkıntı yok çalışıyor.

KaJMeR13

Profesör
Reaksiyon puanı
9
başlat-çalıştır MdSched.exe yaz. şimdi tara de.
ekran karından olmadığına göre bana ramlerde sorun var gibi geldi.

harddisk kaplolarını vs. kontrol et.

pc çok tozlanmışşsa temizle.(küçük yumuşak bir fırçayla tozları silebilirsin) işlemci macununu vs yenile. yani genel bir bakım yap.

habibturkel

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
başlat-çalıştır MdSched.exe yaz. şimdi tara de.
ekran karından olmadığına göre bana ramlerde sorun var gibi geldi.

harddisk kaplolarını vs. kontrol et.

pc çok tozlanmışşsa temizle.(küçük yumuşak bir fırçayla tozları silebilirsin) işlemci macununu vs yenile. yani genel bir bakım yap.

dediklerini harfiyen uyguladım kardeşim sorun devam ediyor ramlerde sıkıntı çıkmadı tarattırdım dediğin komutla

BLacK+

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Anakartla alakalı bir arıza olabilir büyük ihtimal. Ekran kartı ve ramlerde sorun olmadığını belirtmişsiniz. Birde Mönitör eski ve crt sanırım. Başka bir mönitörde ve başka kablolarla deneyin, kasanızı orda çalıştırın. Kasa temizliğini yapın, işlemci fanı ekran kartı psu fanı gibi toz tutacak parçaları temizleyin.

Hala sonuç alınamaz ise servislik bir durum vardır.

KaJMeR13

Profesör
Reaksiyon puanı
9
[MENTION=201913]habibturkel[/MENTION]
sorun tam olarak ne yaparkan ortaya çıkıyor.
yani sistemi zorladığın da mı, yoksa masaüstünde sistem boştayken bu hata oluyor mu?

eğer sistemi zorlayınca(oyun yada office kurmak vs.) oluyorsa power yetmiyor yada kalitesiz olabilir.
psu nun yeterlimi diye test etmek için:
aida 64 kur.
araçlardan sistem kararlılık testini aç.
tüm donanımları seç ve "start" a bas.
teset çalışırken aida64 de algılayıcı sayfasından vs psu voltaj değerlerine bak. -0.4, +0.4 den daha fazla oynamalar varsa psu yetersiz yada kalitesizdir. bide voltaj değleri normal den fazla olmasın.
yani +3.3 volt +3.4 ü +12 volt ise +12.3 ü geçmemeli

ekran kartı ve ramler de sorun çıkmadıysa büyük ihtimal anakarttadır sorun. bir servise göster. anakart arızaları kolay tamir edilecek şeyler değiller genelde.

habibturkel

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Anakartla alakalı bir arıza olabilir büyük ihtimal. Ekran kartı ve ramlerde sorun olmadığını belirtmişsiniz. Birde Mönitör eski ve crt sanırım. Başka bir mönitörde ve başka kablolarla deneyin, kasanızı orda çalıştırın. Kasa temizliğini yapın, işlemci fanı ekran kartı psu fanı gibi toz tutacak parçaları temizleyin.

Hala sonuç alınamaz ise servislik bir durum vardır.
monitörü değilde ekran kartını başka bir bilgisayarda denedim sorunsuz çalışıyor

- - - Mesaj Güncellendi - - -

@habibturkel
sorun tam olarak ne yaparkan ortaya çıkıyor.
yani sistemi zorladığın da mı, yoksa masaüstünde sistem boştayken bu hata oluyor mu?

eğer sistemi zorlayınca(oyun yada office kurmak vs.) oluyorsa power yetmiyor yada kalitesiz olabilir.

ekran kartı ve ramler de sorun çıkmadıysa büyük ihtimal anakarttadır sorun. bir servise göster. anakart arızaları kolay tamir edilecek şeyler değiller genelde.

sorun tam olarak oficce 2007 yüklemeye çalışırken reset attı kendiliğinden ve resimde gördüğünüz gibi tuhaf bir biçimde kapanıp açıldı. facede okey oynarken sorun olmuyor internette gezerken sorun olmuyor. bir keresinde tuş kombinasyonu yaptığımda bile reset atmıştı yani ctrl c contrl v gibi anlamadım ne iştir. sıfır power aldım 350 watt yine aynı sorun devam ediyor

KaJMeR13

Profesör
Reaksiyon puanı
9
sorun tam olarak oficce 2007 yüklemeye çalışırken reset attı kendiliğinden ve resimde gördüğünüz gibi tuhaf bir biçimde kapanıp açıldı. facede okey oynarken sorun olmuyor internette gezerken sorun olmuyor. bir keresinde tuş kombinasyonu yaptığımda bile reset atmıştı yani ctrl c contrl v gibi anlamadım ne iştir. sıfır power aldım 350 watt yine aynı sorun devam ediyor
herşey anakart arızası gibi görüküyor. bir servise göster. arıza tespiti için ücret alırlar mı bilmiyorum.

bu arada şunuda dikkaete al: sorun donanımsal değil yazılımsalda olabilir.yani bilgisayardaki işletim sisteminin stabil çalıştığından emin ol. crackli-yada çöp dosyalar-virüs vs biriktiyse bu yüzden olabilir.
çünkü nette gezerken sorun yok diyorsun. nette gezerkende pc biraz zorlanır(video-flash vs).

ccleaner gibi bir yazılmıla temizlik vs yap.

habibturkel

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
herşey anakart arızası gibi görüküyor. bir servise göster. arıza tespiti için ücret alırlar mı bilmiyorum.

bu arada şunuda dikkaete al: sorun donanımsal değil yazılımsalda olabilir.yani bilgisayardaki işletim sisteminin stabil çalıştığından emin ol. crackli-yada çöp dosyalar-virüs vs biriktiyse bu yüzden olabilir.
çünkü nette gezerken sorun yok diyorsun. nette gezerkende pc biraz zorlanır(video-flash vs).

ccleaner gibi bir yazılmıla temizlik vs yap.

yazılımsal olduğunu düşünmüyorum çünkü daha dün format çektim anakart arızası olabilir o zaman peki ne yapıcam yeni bir anakart mı alıcam

ProRat`

Profesör
Reaksiyon puanı
11
Benim bildiğim Ana kart yanınca bilgisayar direk kapanır, mavi ekran hatası vermez diye biliyorum hatta başıma da gelmişti. Bence bi' servise yolla sorunu onlar bulsunlar bir de. Ana kart'dan değilse boşuna para vermiş olursun.

KaJMeR13

Profesör
Reaksiyon puanı
9
yazılımsal olduğunu düşünmüyorum çünkü daha dün format çektim anakart arızası olabilir o zaman peki ne yapıcam yeni bir anakart mı alıcam
bir ihtimal hayır.
uzaktan birşey söylemek zor. yani bir servise götür. arızasını tespit edin deme.
bunu yapın de çalışmıyor de. onlar bakar sorunun ne olduğunu anlarlar. sende sorun ne diye sor. öğren.
anakart arızalı derse yaptırma :) çünkü tamirlik anakart en fazla bi kaç hafta dayanır yani yine bozzulur. anakartlar kolay kolay tamir edilmez zaten.

aida64 adlı programı indir.kur
araçlardan "sistem kararlılık testi"ni aç.
sol üstte gördüğün bütün donanımları seç(amaç sistemi zorlamak)
altta start a bas. ve bekle.
10 dakika vs dayanırsa :) sorun donanımsal değil diyebilirim.(bu arada sıcaklıkları vs kontrol et.)

kararlılık testi sırasında aida64 anasayfasından "algılayıcı" adlı sayfada sıcaklıkları kontrol et. sorunu anlamaya çalış yani.

_taha

Profesör
Reaksiyon puanı
17
Bunca yazılanlardan sonra sorunu çözemedinse iyi bi' teknik servise yol göründü demek :)

sebastiantr

Profesör
Reaksiyon puanı
13
Bilgisayarın günde kaç saat açık duruyordur ortalama olarak?

habibturkel

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bir ihtimal hayır.
uzaktan birşey söylemek zor. yani bir servise götür. arızasını tespit edin deme.
bunu yapın de çalışmıyor de. onlar bakar sorunun ne olduğunu anlarlar. sende sorun ne diye sor. öğren.
anakart arızalı derse yaptırma :) çünkü tamirlik anakart en fazla bi kaç hafta dayanır yani yine bozzulur. anakartlar kolay kolay tamir edilmez zaten.

aida64 adlı programı indir.kur
araçlardan "sistem kararlılık testi"ni aç.
sol üstte gördüğün bütün donanımları seç(amaç sistemi zorlamak)
altta start a bas. ve bekle.
10 dakika vs dayanırsa :) sorun donanımsal değil diyebilirim.(bu arada sıcaklıkları vs kontrol et.)

kararlılık testi sırasında aida64 anasayfasından "algılayıcı" adlı sayfada sıcaklıkları kontrol et. sorunu anlamaya çalış yani.
yok kardeşim yemedi

KaJMeR13

Profesör
Reaksiyon puanı
9
belki çok uç birşey olacak ama az önce bir yerde okudum:
pc çalışırken klavye ve mouse söküp takmak, anakarttaki klavye ve mouse devrelerine zarar veriyormuş. ne derece de doğrudur bilemem.
aynı anakartın sağlam çalışan 2. elini bulabilrsin. fiyatıda ucuz olur.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
alakası yok arkadaşlar lisansız proğram kurmaya çalıştığın için windows kendini kapatıyo bu kadar basit crak kurmaya çalıştığın için olmuş hata bu bence