Yardım Defaultuser0 Sorunu

UserMc

Öğrenci
Reaksiyon puanı
23
Merhaba arkadaşlar. Sorun başlıktaki gibi, formattan sonra böyle bir kullanici oluştu. Cmd ile yeni kullanıcı oluşturmuştum kurulumda, onunla devam ediyorum. Ama bir programı yönetici olarak çalıştırmayı denersem benden defaultuser0 parolası soruyor. Lütfen acil durum çok ihtiyacım var pc' ye şu an.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Model:HP Pavilion dv6
RAM:3GB
İşletim sistemi:Windowz 10

ember_moon7

Profesör
Reaksiyon puanı
2,168
Merhaba arkadaşlar. Sorun başlıktaki gibi, formattan sonra böyle bir kullanici oluştu. Cmd ile yeni kullanıcı oluşturmuştum kurulumda, onunla devam ediyorum. Ama bir programı yönetici olarak çalıştırmayı denersem benden defaultuser0 parolası soruyor. Lütfen acil durum çok ihtiyacım var pc' ye şu an.

Şu video işinize yarayabilir:
@Berk veya @rise size bu konuda detaylı bilgiyi verebilir :)

basit

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
6,517
defaultuser0, oluşturulamayan yönetici hesabı gibi. Kurulumda hesap oluşturmada bir aksaklık falan mı oldu?

UserMc

Öğrenci
Reaksiyon puanı
23
defaultuser0, oluşturulamayan yönetici hesabı gibi. Kurulumda hesap oluşturmada bir aksaklık falan mı oldu?
evet ve şöyleki nedense kurulum ekranı AŞIRI kasıyordu ve oobe hatası alıyordum. Hiç yaşamadığım için ne yapacağımı bilemedim

Şu video işinize yarayabilir:
@Berk veya @rise size bu konuda detaylı bilgiyi verebilir :)
bu videoyu bu sabah izledim ama winre ekranında sadece başlangıç ayarlarını değiştir vardı nedense

basit

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
6,517
evet ve şöyleki nedense kurulum ekranı AŞIRI kasıyordu ve oobe hatası alıyordum. Hiç yaşamadığım için ne yapacağımı bilemedim

bu videoyu bu sabah izledim ama winre ekranında sadece başlangıç ayarlarını değiştir vardı nedense
Belki Windows kurulum ISO'nu bozuk indirmişindir.
"Sha checksum" kontorlü yapıp, öyle kurulum medyası hazırlasaydın keşke.

Kanki internette baktım biraz, defaultuser0'ın şifresi öyle kolay yollar ile deşifre edilmiyor.
Bence en iyisi temiz bir Windows 10 kurulum diski hazırlamaktır.

İndirme yaparken bir öneri.
IDM ile indirme yaparken bağlantısı sayısını 1 yap.
Bu durum 8 bağlantı ile indirip paketleri birleştirince, bozma ihtimalini azaltır.
Bölerek indirmek yerine, tek dosya halinde indirir.

UserMc

Öğrenci
Reaksiyon puanı
23
Elinizde Kurulum USB'si duruyor mu? Duruyorsa kurulumu tekrar başlatıp kurulum yapmayacağız ileri tuşuna basın sözleşme kısmında Shift +10'a basın, cmd açılacak. Oraya notepad yazın notepad açılacak. Sonra dosya - farklı kaydete basıp kayıt türünü tüm dosyalara çevirin. Ondan sonra system32'ye girin. utilman adlı dosya olacak o dosyayı silin, cmd dosyasının adını utilman yapın sonra bilgisayarınızı yeniden başlatın. Sonra PC açılacak defaultuser0 kısmında kapatma butonunun yanında erişim kolaylığı butonuna basın CMD açılacak. sonra şu kodu girin,
net user administrator /active:yes
Bunu girdikden sonra PCyi yeniden başlatın. Administrator hesabı açılmış olacak ve oturum açabileceksiniz.
bu arada şöyle bir şey var evet usb duruyor ancak ben sadece onarım menüsüne girip oradan cmd ile setup'u çalıştırarak yapabiliyorum. USB boot edince olmuyor. Aklıma bir fikir geldi, şimdi deneyip sonucunu yazacağım.

walledia

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
6,931

Yeni kullanıcı oluştururken admin yetkilerini verdiniz mi?

UserMc

Öğrenci
Reaksiyon puanı
23
Yeni kullanıcı oluştururken admin yetkilerini verdiniz mi?
bilmiyorum :/

Elinizde Kurulum USB'si duruyor mu? Duruyorsa kurulumu tekrar başlatıp kurulum yapmayacağız ileri tuşuna basın sözleşme kısmında Shift +10'a basın, cmd açılacak. Oraya notepad yazın notepad açılacak. Sonra dosya - farklı kaydete basıp kayıt türünü tüm dosyalara çevirin. Ondan sonra system32'ye girin. utilman adlı dosya olacak o dosyayı silin, cmd dosyasının adını utilman yapın sonra bilgisayarınızı yeniden başlatın. Sonra PC açılacak defaultuser0 kısmında kapatma butonunun yanında erişim kolaylığı butonuna basın CMD açılacak. sonra şu kodu girin,
net user administrator /active:yes
Bunu girdikden sonra PCyi yeniden başlatın. Administrator hesabı açılmış olacak.
Bu yöntemi deneyeceğim. Win10 değilde win7 isosu var onu yazdırıp deniyeceğim. Windows 10 usb'sini boot edemiyorum.

arkadaşlar ben hiçbir şekilde kurulum usbsini boot edemiyorum. Yönetici izni gerektiren hiçbir şey çalışmıyor. Acil yardım!

allah rızası için bi yardım ben hiçbir şekilde format atamıyorum, yönetici olarak çalıştıramıyıorum, program kuramıyorum. Az önce win7 format usb hazırladım o da çalışmadı oysa çalışıyordu LÜTFEN YARDIM!!!

Son düzenleme:

UserMc

Öğrenci
Reaksiyon puanı
23
sanırım nwdenini buldum. sebebi kullanıcı hesabımın standarr olması. Bu yüzden sizin söylediğin yöntemler çalışmadı. Peki hesabımı nasıl yönetici yaparım? NOT:Yönetici Cmd, program kurma, registry değişiklikleri vb yapamıyorum.