Defalarca Format atmama rağmen hala bilgisayarıma giriyorlar!!!

birikiuc

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar hiçbir zararlı içerikli siteye girmememe rağmen öyle bir bela var ki başımda kurtulamıyorum... Defalarca format attım, antispware, spybot&destroy, combofix, hiJackthis,eset,comodo,avira gibi birkaç programla daha bilgisayarı tarattım çare olmadı. Modeme reset attım, fabrika ayarlarına geri döndüm, microsoft ağları için dosya ve yazıcı paylaşımı'nı kaldırdım, aklınıza gelebilcek her türlü şeyi yaptım ve son olarak ZoneAlarm yükledim çok şükür bu program kişinin girmesini engelliyor ama görüyorum ki hala girmeye çalışıyor, giremiyor ama birkaç netimi düşürdü. Bu sorunu tamamen nasıl çözebilirim lütfen yardımcı olun.

hyrptr

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Aklıma gelen şeyleri yazayım.
1-Harddisk in formatlanmayan bölümü varsa orda olan zararlı
2-Cd, dvd, flash bellekten bulaşan zararlı

*Bunlar bahsettiğiniz antivirüsler tarafından yakalanmalıydı tahminimce. Ama özel olarak hazırlanmış bir trojan(pek ihtimal vermiyorum) ya da şifrelenmiş (antivirüslerin görmemesi için) trojanlar istisnadır.

3-Kurulum cd sini birine hazırlattıysanız onun içinde gömülü olarak gelen zararlı olabilir.

yer6

Profesör
Reaksiyon puanı
54
deneme sürümüde olsa iyi bir anti vürüs programı yükle.modemin şifrelemesini wpa2 yap.yada mac filtreleme koy.tüm bilgisayarı bir gün sonra tekrar tarat.problemini tam olarak açarsan biraz daha yardım edebiliriz sanırım.

birikiuc

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
deneme sürümüde olsa iyi bir anti vürüs programı yükle.modemin şifrelemesini wpa2 yap.yada mac filtreleme koy.tüm bilgisayarı bir gün sonra tekrar tarat.problemini tam olarak açarsan biraz daha yardım edebiliriz sanırım.

modemin şifrelemesini wpa2 yapmıştım, mac filtreleme de koydum. Durum şöyle bu bahsettiğim tüm şeyleri yaptım üstüne formatta atıyorum, belki yüklediğim programlardan bulaşıyodur diye hiçbir program da yüklemiyorum ama sonra bi bakıyorum bir anda fare imleci kontrolden çıkıyo, ben de böyle olunca hemen bilgisayarı kapadıyodum anında. Böylece başka bişey yükleyemiyodu.

---------- Post added at 10:49 ---------- Previous post was at 10:47 ----------

Aklıma gelen şeyleri yazayım.
1-Harddisk in formatlanmayan bölümü varsa orda olan zararlı
2-Cd, dvd, flash bellekten bulaşan zararlı

*Bunlar bahsettiğiniz antivirüsler tarafından yakalanmalıydı tahminimce. Ama özel olarak hazırlanmış bir trojan(pek ihtimal vermiyorum) ya da şifrelenmiş (antivirüslerin görmemesi için) trojanlar istisnadır.

3-Kurulum cd sini birine hazırlattıysanız onun içinde gömülü olarak gelen zararlı olabilir.

Harddisk in formatlanmayan bölümlerini nasıl bulabilirim? Sadece C'ye format atıyorum. Daha farklı bir format var mı? Kurulum cd sini çok uzun zamandır kullanıyorum çok defa ondan format attım ama böyle bir şey başıma gelmemişti.

parrazzitt

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bilgisayarım dışarıdan mı kontrol ediliyor diyorsun öyleyse şu proğramı bir dene "peerblock"

fedorac0re

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Arkadaşım bilgisayarına birilerinin girdiğini nereden çıkarttın farenin kendi kendine hareket etmesinden mi? :) fareni kontrol et derim ben paranoyakça davranıyorsun bence biraz, lazer fareler zamanla sorun yaratabiliyor :)

birikiuc

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşım bilgisayarına birilerinin girdiğini nereden çıkarttın farenin kendi kendine hareket etmesinden mi? :) fareni kontrol et derim ben paranoyakça davranıyorsun bence biraz, lazer fareler zamanla sorun yaratabiliyor :)

Kardeşim tabiki farenin hareketlerinden çıkarmıyorum bunu, girdiğinde bir şeyler açmaya çalışıyo.. haliyle ben de bilgisayarı kapatıyorum

Caqatayy

Asistan
Reaksiyon puanı
1
fedorac0re ye katılıyorum paranoyaya bağlamışsın kardeşim kimsenin pc ne girmeye calıstığı yok :) vede modeme şifre koyduysan kimse netten düşüremez seni ki hele format atmışsın harddiski bicimlendirmek demek içinde hiçbişey kalmaması demek hiçbişey buna engel olamaz "biçimlendirmek" sözcüğünü araştırmanı tavsiye ederim :)

------------------------

vede eklemek istedim zone alarmın durmadan attack temp bloked demesinin sebebi pcne birisin girmeye calıstığı değil sadece kendince şüpheli paketleri engellemesidir ki bu %98 gereksiz yere engellemesidir.

birikiuc

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
fedorac0re ye katılıyorum paranoyaya bağlamışsın kardeşim kimsenin pc ne girmeye calıstığı yok :) vede modeme şifre koyduysan kimse netten düşüremez seni ki hele format atmışsın harddiski bicimlendirmek demek içinde hiçbişey kalmaması demek hiçbişey buna engel olamaz "biçimlendirmek" sözcüğünü araştırmanı tavsiye ederim :)

Arkadaşım bilgisayarına girilen siz misiniz ben miyim? Az önce de söyledim bi fare oynatmakla olan bir şey değil bu. Sanırım pek bilgin yok bu konularda. Birincisi eğer az biraz hackerlık işlerinden anlayan biri olursa ip numarasını bilmesi halinde bir program ile senin bağlantına saldırabilir ve netini düşürebilir. İstersen sana ZoneAlarm programının pc ye girme girişimlerini engellediğini gösteren resmini gönderirim

clients

Profesör
Reaksiyon puanı
36
faren bozuk arkadaşım, fare okadar sapıtırkı 1mm saga sala kaydırsan bütün masaüsütünü dolaşıp bir yere tıklamaya çalışır.
ucuz mouselarda bu sorun var bence mousenı değiştir.

birikiuc

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
faren bozuk arkadaşım, fare okadar sapıtırkı 1mm saga sala kaydırsan bütün masaüsütünü dolaşıp bir yere tıklamaya çalışır.
ucuz mouselarda bu sorun var bence mousenı değiştir.

Fare de kullanmıyorum, laptop un touchpad'i. Arkadaşlar lütfen şu fare bozuktur fare oynar falandı filandı gibi düşüncelerinizi tavsiye olarak söylemeyin. Çocuk değiliz anlıyoruz herhalde birinin girdiğini değil mi? Bunun yerine gerçekten önerisi olan varsa yardımcı olursa sevinirim

halil413

Profesör
Reaksiyon puanı
0
herşeyı denemişin zaten o kişinin ip numarasını alabılırsen gıt bılısım suclarına şikayet et yapıcak bırsey yok gıbı gorunuyor...

Caqatayy

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Arkadaşım bilgisayarına girilen siz misiniz ben miyim? Az önce de söyledim bi fare oynatmakla olan bir şey değil bu. Sanırım pek bilgin yok bu konularda. Birincisi eğer az biraz hackerlık işlerinden anlayan biri olursa ip numarasını bilmesi halinde bir program ile senin bağlantına saldırabilir ve netini düşürebilir. İstersen sana ZoneAlarm programının pc ye girme girişimlerini engellediğini gösteren resmini gönderirim

aynı babam gibi konustun valla :) güzel kardeşim yardımcı olmaya calısıyorum usttede eklediğim gibi zone alarmı bende kullandım kaç sene evvel o saldırı engellemesi değil şüpheli paket engellemesi vede ipden saldırı diye birşey söz konusu olamaz 445.port ve 137 138 139. portlarda paylaşım portlarıdır pcyi paylasıma kapattıysan bu portlardanda pcne giriş olamazki senin saldırı diye tabir ettiğin şey ddos dışında başka bişey değil oda aşırı derece veri göndermek demek onuda modem engelliyor zaten. yani format attıktan sonra hiçbirşey kurmadan zone alarma bakarak pcne girildiğini düşünüyorsan paranoyaksın kardeşim vede birşey bilmiyorsun demek. vede insanlar hakkında bukadar ön yargılı olmamalısın :)

birikiuc

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
aynı babam gibi konustun valla :) güzel kardeşim yardımcı olmaya calısıyorum usttede eklediğim gibi zone alarmı bende kullandım kaç sene evvel o saldırı engellemesi değil şüpheli paket engellemesi vede ipden saldırı diye birşey söz konusu olamaz 445.port ve 137 138 139. portlarda paylaşım portlarıdır pcyi paylasıma kapattıysan bu portlardanda pcne giriş olamazki senin saldırı diye tabir ettiğin şey ddos dışında başka bişey değil oda aşırı derece veri göndermek demek onuda modem engelliyor zaten. yani format attıktan sonra hiçbirşey kurmadan zone alarma bakarak pcne girildiğini düşünüyorsan paranoyaksın kardeşim vede birşey bilmiyorsun demek. vede insanlar hakkında bukadar ön yargılı olmamalısın :)

valla arkadaşım ne yapıyım çok stres yaptım:) bilgisayarı kapatmadan başından kalkamıyorum

Caqatayy

Asistan
Reaksiyon puanı
1

birikiuc

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0

Caqatayy

Asistan
Reaksiyon puanı
1
benim pc nin özellikleri baya bi düşük, kaspeskyi kaldıracağını pek zannetmiyorum:)

o zaman comodo kur kardeşim hiç kasmaz vede o da on numaradır,sadece firewall ama işini görür umarım yanınada bi antivirüs diyorsan antivir öneririm ücretsiz hemde ,avg nod32 falan kurayım deme bence tecrübelerime dayanarak söylüyorum uzun süre crypt işinde uğraşmış biri olarak :) link

birikiuc

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
o zaman comodo kur kardeşim hiç kasmaz vede o da on numaradır,sadece firewall ama işini görür umarım yanınada bi antivirüs diyorsan antivir öneririm ücretsiz hemde ,avg nod32 falan kurayım deme bence tecrübelerime dayanarak söylüyorum uzun süre crypt işinde uğraşmış biri olarak :) link

comodoyu da kurmuştum ama bi faydası olmamıştı. Şimdi bir yerde gördüm aynı sorunu yaşayan bi arkadaş Bitdefender Total Security 2012 + MalwareBytes Anti Malware ile sorunu hallettiğini söylemiş. Bitdefender değilde malwebytes kurayım da bakalım faydası oalcak mı:)

Caqatayy

Asistan
Reaksiyon puanı
1
comodoyu da kurmuştum ama bi faydası olmmaıştı. Şimdi bir yerde gördüm aynı sorunu yaşayan bi arkadaş Bitdefender Total Security 2012 + MalwareBytes Anti Malware ile sorunu hallettiğini söylemiş. Bitdefender değilde malwebytes kurayım da bakalım faydası oalcak mı:)

önermem kardeşim sadece malwarebytese kendini bağlamana vede o firewall değil sadece spybot gibi imza tabanlı basit bi malware scaner :) vede comodonun üstünde hips yazılımı yok dünyada kardeşim :)

birikiuc

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
önermem kardeşim sadece malwarebytese kendini bağlamana vede o firewall değil sadece spybot gibi imza tabanlı basit bi malware scaner :)

Allah bildiği gibi yapsın bu adamı ne diyim:) daha da yapacak bişeyim yok bilgisayar çökecek yükle kaldır yükle kaldır.

Caqatayy

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Allah bildiği gibi yapsın bu adamı ne diyim:) daha da yapacak bişeyim yok bilgisayar çökecek yükle kaldır yükle kaldır.

hahaha :D ne diyeyim ki kardeşim kimsenin saldırdığı yok kesinlikle adamı bulmanda iyi şanslar demekten başka çaremde yok malesef :)

Neptunmavisi

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Arkadaş sana çözümü söyleyecem ama biliyorumki dediğimi yapmayacaksın. çünkü doğruyu söyleyeceğimden sende kabul etmeyeceksin. çünkü o aptal işletim sistemi Windowsla sorun yaşadığın halde Linuxa öcü gibi bakacaksın. Dediğimi yapacağını sanmıyorum, fakat yinede söyliyim. Linux kullan arkadaş. ne virus sorunun olur nede kimse bilgisayarına sızabilir. aha buraya yazdım okuyanlar şahitsiniz. Linuxu hackleyecek adamı göster elini öpmezsem namerdim.

Ben Linux kullanıyorum ne virus sorunum nede güvenlik sorunum var. Çok iyi biliyorumki dediğimi yapmayacak. :)

birikiuc

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaş sana çözümü söyleyecem ama biliyorumki dediğimi yapmayacaksın. çünkü doğruyu söyleyeceğimden sende kabul etmeyeceksin. çünkü o aptal işletim sistemi Windowsla sorun yaşadığın halde Linuxa öcü gibi bakacaksın. Dediğimi yapacağını sanmıyorum, fakat yinede söyliyim. Linux kullan arkadaş. ne virus sorunun olur nede kimse bilgisayarına sızabilir. aha buraya yazdım okuyanlar şahitsiniz. Linuxu hackleyecek adamı göster elini öpmezsem namerdim.

Ben Linux kullanıyorum ne virus sorunum nede güvenlik sorunum var. Çok iyi biliyorumki dediğimi yapmayacak. :)

Önerin için teşekkür ederim arkadaşım ama Linux ile ilgili tek bir bilgim yok ve cdsini nerden temin edebileceiğimi de bilmiyorum. Eğer cdsine sahip olsaydım bir süre kullanırdım niye kullanmıyım.

Caqatayy

Asistan
Reaksiyon puanı
1

linux 3 kernel çekirdeğinde bile açıklar var yeni çıkmasına rağmen :)

vede bilmeyenler için ekliyim linuxun güvenli olmasının sebebi birçok şeye izin vermemiş olması, insanın özgürlüğü çok kısıtlıyor windowsdaki gibi her istediğini yaparmıyorsun buna güvenlik diyorlar :)

[Rock]ipsiz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Selam.

Bilgisayarına Trend Micro nun Internet Securty kur dene. Birde kendine birşeyler açmaya çalışılıyor diyorsun bence bir elin modemin açıp kapama düğmesinde olsun ve son ana kadar izle ne yapılmaya çalışılıyor bilgisayarında kötü birşey olacağını sezdiğin anda modemini kapat.

Neptunmavisi

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Önerin için teşekkür ederim arkadaşım ama Linux ile ilgili tek bir bilgim yok ve cdsini nerden temin edebileceiğimi de bilmiyorum. Eğer cdsine sahip olsaydım bir süre kullanırdım niye kullanmıyım.

Aha bak bu çok güzel, en azından önyargılı değilsin. sen kurmak kullanmak iste elimden geldiği kadar yardım ederim. o zaman gör bakalım Linux ne muhteşem bir sistem ve dertlerinden kurtulmuş olur bana teşekkür edersin. Adminler kusura bakmasın artık. Arkadaş Linux konusunda 0 bilgiye sahip olduğundan özel mesajdan PM gönderdim. MSN mi ekle sana Linux konusunda yardım edeceğim. bir daha windowsun yüzüne bakmazsın.

Hello Kitty.

Rektör
Reaksiyon puanı
104

Hocam bir çok linux dağıtımı vardır. Mesela pardus milli linux işletim sistemi. Ondan başka mandriva, ubuntu, linuxmint, fedora, PclinuxOs.... Bu dağıtımların kendi sistesine girer iso dosyalarını indirir cd/dvd/usb belleğe yazdırır formatı atarsın :)

yer6

Profesör
Reaksiyon puanı
54

linux,mac os veya diğerleri.hiçbirisi hacklenemez değildir.linux neden hack lenemez?muhtemelen yaygın olmadığından dolayı ilgilenen olmayışından kaynaklıdır :) yani nekadar çok kullanıcı varsa okadar rağbet artar bu tür işlere :) ayrıca yorgan için pire yakmaya benziyo sanki.ben olsam linux e geçmezdim.

arkadaşım muhtemelen senin bilgisayarında bir yerlde ufakta olsa bir program vardır.her bilgisayarını açtığında karşı tarafı bilgilendiren bişey.eskiden bende azda olsa uğraşıyordum.victim is online diye mail geliyordu.ama sen diyosunki format attım.ozaman sorun başka birşey demektir.kullandığın modem statik ip dir heralde.adamda o ip numarasına ara ara kontrol gibi saldırı yapıyordur.sanmam gerçi.eğer çok önemli değilse ip adresini dinamik yap.her bilgisayarını açtığında,modemini resetlediğinde falan değişsin.

bu arada anlayan birkaç arkadaş çıkar.yardımcı olur muhtemelen.