Deepfreeze Yeterli Mi?

WhiteHawk

Profesör
Reaksiyon puanı
43
Arkadaşlar bilgisayarda sadece deepfreeze programı yeterli olurmu?Yani antivirüs programına da gerek varmıdır?Bu konuda görüşlerinizi paylaşırmısınız.

SwateR

Rektör
Reaksiyon puanı
662
Gerek yok bana göre. Zaten her açıp kapattığında yüklediğin bilgiler siliniyor. Virüs filan da varsa.

Ama dikkat etmen gereken nokta DeepFreez' i aktif yapmadan önce antivrüsle bir tarat ki virüs olmasın.

WhiteHawk

Profesör
Reaksiyon puanı
43
Beş günde 120 kişi okumuş 1 tane yanıt var.Valla helal olsun.Ne diyeyim?

uma350

Profesör
Reaksiyon puanı
70
Deepfreeze kullanış açısından çok kullanışlı ama dikkat edilmezse de format dan başka bir kurtarması olmayan ilginç bir program bana göre :) .

Öncelikle deepfreeze kurmadan önce bilgisayarın temiz olması çok önemli , eğer herhangi bir zararlı olduğunda programı kurarsanız , açılışta bu virüs programın çalışmasını engelleyebilir ve içinden çıkılmaz bir hal alabilir.Buna dikkat edersen bir sorun olmaz.

Deepfreeze ile antivirüs kurabilirsin genede istersen her ihtimale karşı diyorsan.ama gerek de yok zaten.

Ayrıca deepfreeze tarzı alternatif programlar da var deneyebilirsin.Örneğin Time Freeze gibi..Tercih senin kolay gelsin.. :)

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Deepfreeze kullanış açısından çok kullanışlı ama dikkat edilmezse de format dan başka bir kurtarması olmayan ilginç bir program bana göre :) .

Öncelikle deepfreeze kurmadan önce bilgisayarın temiz olması çok önemli , eğer herhangi bir zararlı olduğunda programı kurarsanız , açılışta bu virüs programın çalışmasını engelleyebilir ve içinden çıkılmaz bir hal alabilir.Buna dikkat edersen bir sorun olmaz.

Deepfreeze ile antivirüs kurabilirsin genede istersen her ihtimale karşı diyorsan.ama gerek de yok zaten.

Ayrıca deepfreeze tarzı alternatif programlar da var deneyebilirsin.Örneğin Time Freeze gibi..Tercih senin kolay gelsin.. :)
Bu tarz yazılımların ortak özelliği sistemi felç etmeleri ve kararsızlığa sürüklemeleridir.
Mesela Time Freeze sıkıştığı anda sebepsiz yere sistemi yeniden başlatıyor.
Olur olmaz zamanlarda karşımıza çıkan hatalar ve ağırlaşma da cabası

WhiteHawk

Profesör
Reaksiyon puanı
43

Çok teşekkür ederim kardeşim değerli bilgilerin için.Sağolasın.

uma350

Profesör
Reaksiyon puanı
70
Bu tarz yazılımların ortak özelliği sistemi felç etmeleri ve kararsızlığa sürüklemeleridir.
Mesela Time Freeze sıkıştığı anda sebepsiz yere sistemi yeniden başlatıyor.
Olur olmaz zamanlarda karşımıza çıkan hatalar ve ağırlaşma da cabası

Evet olabilir , ancak ben herhangi bir sorunla karşılaşmadım şu an.Tabii söylediklerinizde haklılık payınız var..

Çok teşekkür ederim kardeşim değerli bilgilerin için.Sağolasın.

Rica ederim kardeşim.İyi forumlar..

fthtsdmr

Profesör
Reaksiyon puanı
44
Bence deepfreeze kurmadan önce kaldırmasını öğren.Şifresini unutma.Kaldırmak isteyipte kaldıramayan çok kişi gördüm.

tanık

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Geçmişte internet kafecilik yapmış biri olarak tecrübelerime dayanarak bilgilendirmek isterim.
Ne kadar deep freeze kurarsanız kurun bi şekilde virüs,trojan vs.vs. zararlıları sisteminize sızmayı başarıyor.
Benim fikrim , kurarım antivirüs programımı kurarım deep freeze mi, korkmadan dalarım nete :)
Ha bu arada benim yaptığım gibi yaparsan,haftada bir kez deep freeze açıp antivirüs programını güncellemen gerekli.Saygılar kardeş.

ttm

Asistan
Reaksiyon puanı
15
Yaklaşık altı senedir deepfreeze kullanıyorum bunun yanında pcde kaspersky kurulu,internetten indirdiğim dosyaları kasperskyde taratıyorum 8-10 tane olunca (Flash diskde) deepfreezi boşa çıkarıp pcye yüklüyorum.Sözün özü deepfreeze yüklemeden önce pc temiz olacak,Antivürüsde gerekli diye düşünüyorum.Bu şekilde virüsler ve çoluk çocuk pcye zarar veremiyor verse bile pcyi kapat aç tertemiz.

Stizz

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Deepfreeze + antivirüs kullanmalısın. Bunca sene internet cafede çalıştım ve bunu üstüne basa basa çok emin olarak söylüyorum deepfreeze + antivirüs. Tek başına deepfreeze bir işine yaramayacaktır.

Dipnot: Eğer ki sistemin iyiyse KIS 2009 tavsiye ederim.