DDR4 Ram, CL ayarını düşürme

Modest Örnek

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
"Kingston Fury Hyperx DDR4 2400Mhz CL15" ram aldım ve monitörümde oyun oynar iken 60FPS sabit alsamda kesıyormuş gibi hissediyorum çünki ben mouse hareketini yapınca sonradan monitörde görüyorum, bu ramlerin CL ayarını nasıl düşürebilirim ve en fazla ne kadar düşürebilirim?

Şimdiden teşekkürler.

Alecont

Profesör
Reaksiyon puanı
509
Merhaba, sorununuzun CL değeri ile ilgili olduğunu düşünmüyorum. CL değerli insanın farketmesinin imkansız olduğu nanosaniyeler ile ölçülür. Ama psikolojik olarak rahatlamak istiyorsanız BIOS'tan ram frekansını düşürerek CL değerinin de düşmesini sağlayabilirsiniz. Yalnız ram performansı da azalacaktır.

Modest Örnek

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Eğer bir etkisi olmaz ise yapmiyim fakat benimmi reflekslerim çok kuvvetli yoksa tepkime süremde bir sıkıntımı var? Monitörüm 5ms bu normal bir değermidir ve ekrana gelen görüntü hızına etki eden başka bir bileşen varmıdır?

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
Vsycn açıksa kapat o biraz input lag yapabiliyor bir de 1MS monitör kullanır pro oyuncular, 5MS sana fazla geliyor olabilir.

Modest Örnek

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Vsycn açıksa kapat o biraz input lag yapabiliyor bir de 1MS monitör kullanır pro oyuncular, 5MS sana fazla geliyor olabilir.
27 inç monitörü görünce 1ms olan monitörleri unuttum direk :D Bundan sonrada 1ms olan 24 inç gibi bir monitöre alışmam çok zor olucak galiba yada 27inç 1ms olan bir monitöre uçuk bir para saymak zorunda kalıcam

Ben Kenobi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,156
Ekran kartı ayarlarınızdan(Nvidia ise) Maximum pre-rendered frames ve Virtual Reality pre rendered frames ayarlarını 1'e alın.
Normalde işlemci ekran kartınıza 3 frame kadar yardımda bulunur böylece bu yardım 1'e düşmüş olacak ancak işlemci daha fazla boş kalacağından mouse delay gibi sorunları düzeltir.

/xo/

Dekan
Reaksiyon puanı
226
60 fps sabitlemeyin, ben 60fps sabitlediğim zaman geriden geliyormuş gibi hissediyordum aynı sizin gibi. Ayrıca 5ms monitör çok fazla fps oyuncusu için. Ram ile alakası yok.