Davul zurnayla defnedildi

ashabulyemin

Profesör
Reaksiyon puanı
20

Merkez Seyhan ilçesi Alidede Mahallesi'nde amcasının kuyumcu dükkanında emekli polis Cengiz Ç.'nin beylik tabancısını satın alan kuyumcu Ziya Aslan (28), kazayla ateş alan silahtan çıkan kurşunla hayatını kaybetmişti. Gencin cenazesi Adana Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopsinin ardından merkez Seyhan ilçesi Hadırlı Mahallesi'ndeki baba evine götürüldü. Cenaze davul-zurna eşliğinde karşılandı. Burada yıkanan cenazenin eline kına yakılıp, yanına takım elbise bırakıldı. Cenaze daha sonra yakınlarının omuzlarında davul-zurna eşliğinde ağıtlar yakılarak Hadırlı Mezarlığı'na getirildi.

Bu sırada anne Esmihan Aslan ile baba Celil Aslan gözyaşlarına boğuldu. Cenaze okunan Kur'an-ı Kerim ile gözyaşları arasında toprağa verildi. Cenazede baba Celil Asan, "Çekin çekin. Oğlumu iyi çekin, onun görüntülerini izleyeceğim. Ziya bizi bırakıp nereye gidiyorsun. Sana ne yaptılar. Evin bir tanesiydin" diyerek gözyaşı döktü.
Adana'da Hadırlı, Akkapı, Akdeniz, Yamaçlı, Mıdık mahallelerinde yaşayan Arapların geleneğine göre ölen kadın ya da erkek evlenmemiş ise cenaze yıkanırken eline kına yakılıp, yanına takım elbise ya da gelinlik bırakılıyor. Daha sonra cenaze mezara götürülürken yol boyunca davul-zurna çalınıyor.

http://www.iha.com.tr/haber/detay.aspx?nid=177365&cid=11

her inancın kendine has defin işlemleri vardır bu tür bir uygıulamaya yeni rastlıyorum.Arab tabiri yanlış bir ifade islam üzerine olmadıklarını zannediyorum

elmalisoda

Profesör
Reaksiyon puanı
23
Nasıl bir gelenekmiş bu ya. Enteresan.

ReDo

Rektör
Reaksiyon puanı
91
Ölenle ölünmüyor tabiri bu olsa gerek.....ilginç davul zurna....Allah rahmet eylesin.

mr_rain

Guru
Reaksiyon puanı
453
Davul zurnayla karşılarlar artık

ShadowFix

..........
Reaksiyon puanı
77
Araplarda öyle bir gelenek yok, kim uydurmuşsa Allah islah etsin.

Action3

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Filmlerde Güneyamerikada zencilerin muzik ile defnediklerini görmüstüm.
Filmlerin etkisinden esinlenmislerdir.
Haberde ama müslümanlarin bir uygulamasi, Islami tam bilmiyenlerin olusan bosluklarda kendi iradesine, fikrine veya duygularina göre bir uygulama üretmesi dogalmi?
Bunlar milletimizin görünen uclari, demek 50 sene daha böyle devam edelim ölünceye kadar eglenecegiz mezarada davul zurna ile gömülecegiz.

Oqunes

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Davul zurna çalmaktaki amaç ne?Anlayamadım.Allah rahmet eylesin.

turgutreisfb

Profesör
Reaksiyon puanı
37
aklıma bu video geldi
[video=youtube;-GpPsD8hTus]http://www.youtube.com/watch?v=-GpPsD8hTus[/video]