DatagridView1'e veritabanından bilgileri doldurduktan sonra 2. sutuna tıklandığında Combobox çıkmasını istiyorum.
kodlarım aşağıda ama yanlış bir şeyler var galiba
kodlardan sonra datagridview1 e verileri geliyor 2. kolona geldiğimde Combobox ta geliyor içi de doluyor eğer aynı satırın sağındaki yada solunda ki kolona geçtiğimde combodan seçtiğim hücreye yazılıyor ama combodan veriyi seçtikten sonra hemen altındaki hücreye tıklarsam ilk tıkladığım hücrenin içi boşalıyor. ikinci tıkladığım hücrede combobox çıkıyor ama. bir de datagride veriler geldiğinde örneğin 2. kolda Kg yazıyor ve combonun ikinci sırasında ise combo geldiğinde 1. sıradan başlıyor hep. buraya kadar sorunları yazdım şimdi de istediğimi yazıyorum
1. datagrid nesnesi veritabanından bilgileri doldurucak (bunu zaten dolduruyorum burada sorun yok)
2. gridin 2. kolonuna tıkladığında örneğin "Kg" yazıyorsa combo dolduğunda Kg seçili olarak gelmeli.
3. Combodan seçtiğim veri gridin hücresine yazılmalı veri kaybolmamalı..
4. Comboboxtan seçtiğim veriye göre de gridin 3. ve 4. hücrelerinide seçtiğim değeri sql sorugu ile karşılaştırım gerekli bilgileri de değiştirebilmem lazım.
Buna örnek olacak bir uygulama varmıdır acaba
bana bir yol gösterebilir misiniz.acaba
resimde de göründüğü gibi Birim kolonunun 1. satına tıkladım önce combo dolmuştu ama hemen altına tıkladığımda veri kayboldu.
Birim sütununda 1. hücresinde orjinal veri "Adet" 2. satırdaki hücresinde "Kg" olarak geliyor.
Combo ilk dolarken bu verileri kontrol etmiyor hemen En baştaki veri geliyor.
Ekli dosyayı görüntüle 12654
kodlarım aşağıda ama yanlış bir şeyler var galiba
kodlardan sonra datagridview1 e verileri geliyor 2. kolona geldiğimde Combobox ta geliyor içi de doluyor eğer aynı satırın sağındaki yada solunda ki kolona geçtiğimde combodan seçtiğim hücreye yazılıyor ama combodan veriyi seçtikten sonra hemen altındaki hücreye tıklarsam ilk tıkladığım hücrenin içi boşalıyor. ikinci tıkladığım hücrede combobox çıkıyor ama. bir de datagride veriler geldiğinde örneğin 2. kolda Kg yazıyor ve combonun ikinci sırasında ise combo geldiğinde 1. sıradan başlıyor hep. buraya kadar sorunları yazdım şimdi de istediğimi yazıyorum
1. datagrid nesnesi veritabanından bilgileri doldurucak (bunu zaten dolduruyorum burada sorun yok)
2. gridin 2. kolonuna tıkladığında örneğin "Kg" yazıyorsa combo dolduğunda Kg seçili olarak gelmeli.
3. Combodan seçtiğim veri gridin hücresine yazılmalı veri kaybolmamalı..
4. Comboboxtan seçtiğim veriye göre de gridin 3. ve 4. hücrelerinide seçtiğim değeri sql sorugu ile karşılaştırım gerekli bilgileri de değiştirebilmem lazım.
Buna örnek olacak bir uygulama varmıdır acaba
bana bir yol gösterebilir misiniz.acaba
Kod:
Kod:
private void dataGridView1_CellEnter(object sender, DataGridViewCellEventArgs e)
{
SetComboBoxCellType objChangeCellType = new SetComboBoxCellType(ChangeCellToComboBox);
if (e.ColumnIndex == this.dataGridView1.Columns["BIRIM_ADI"].Index)
{
this.dataGridView1.BeginInvoke(objChangeCellType, e.RowIndex);
bIsComboBox = false;
}
}
private void ChangeCellToComboBox(int iRowIndex)
{
if (bIsComboBox == false)
{
DataGridViewComboBoxCell dgComboCell = new DataGridViewComboBoxCell();
dgComboCell.DisplayStyle = DataGridViewComboBoxDisplayStyle.Nothing;
DataTable dt1 = system.GetDataTable("Select * From BIRIMLER");
dgComboCell.DataSource = dt1;
dgComboCell.ValueMember = "BIRIM_NO";
dgComboCell.DisplayMember = "BIRIM_ADI";
dataGridView1.Rows[iRowIndex].Cells[dataGridView1.CurrentCell.ColumnIndex] = dgComboCell;
bIsComboBox = true;
}
}
resimde de göründüğü gibi Birim kolonunun 1. satına tıkladım önce combo dolmuştu ama hemen altına tıkladığımda veri kayboldu.
Birim sütununda 1. hücresinde orjinal veri "Adet" 2. satırdaki hücresinde "Kg" olarak geliyor.
Combo ilk dolarken bu verileri kontrol etmiyor hemen En baştaki veri geliyor.
Ekli dosyayı görüntüle 12654