Darbeli matkap ucu nasıl değişir ?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan F1kan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

F1kan

Profesör
Reaksiyon puanı
1,882
Selamlar kısa süreliğine ailemin yanına geldim, evde bir kaç iş var gözüm kesti yaparım derim ama 8 yıllık bir matkap var onun ucunu değiştirmem lazım, bu meretin ucu nasıl değişiyor bilen var mı :D

Birde ben emektarla en son 3 4 yıl önce kum torbası için tavanı delmiştim acaba sıkışma falan mı oldu az önce de bir deneyim dedim performanslı bir şekilde çalışıyor. Kullanım klavuzu buldum internetten orada ki talimalatları uyguladım ama nalife belki farklı bir püf noktasını bilen vardır, olmadı atlar sanayiye giderim yarın :D

81pkwjudfaL._SX450_.jpg

DKN NZY

Rektör
Reaksiyon puanı
10,183
Demir ucu elinle tıtacaksın
Ve yönünü değiştirirp hafifçe çalıştır 3 tane tırnağı çıkarırı

Dora

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,807
Tersine dönüş ayarla ucunu elinle tut hafifçe enerji ver dönmeye çalışsın bu şekilde açılacak sanırım.

Özgür Ç..

Dekan
Reaksiyon puanı
6,465
2 türlü oluyor birisi o ucundaki gri kısmı geri çekip ucu assılmak diğeri ise matkap'ın dönme yönünü sol tarafa alıp gri kısmını tutup yavaşça tetiği basıp döndürmek.

AynŞTAyn

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
99
Ucu tutan yer üzerinde dişli gibi bir şey varsa önce ona wd 40 sık 1 dakika bekle saat yönünün tersine doğru uç kısmının dişli yerine tornavida vyerleştir çekiçle döndürme çalış diğer bir matkapta siyah gövdeyi aşaı çek dikkatli ol yağlı dır bulaşmasın ve ucu al.
Mesaj otomatik birleştirildi:

O resimdeki uün ise uc kısmı onun 2 parçadır uç kısmına doğru olan yer sıkıştırmaya yapar.

Son düzenleme:

lotusadana

Doçent
Reaksiyon puanı
220
Mandreni en açık hale getirip içinde vida var mı bakın.
Vida varsa ters diştir önce o sökülecek.
Sonra mandrene 10mm alien (L) anahtarın kısa ucunu sıkıştırın. Mandren milinde anahtar takma yeri varsa takın. Veya Sabitleme düğmesi varsa basıp normal yönde sökün.
İç vida düz dişse mandren ters diştir.