Anket Damak tadı en lezzetli şehir ve bölgemiz hangisidir ?

Damak tadı en lezzetli şehrimiz ve bölgemiz hangisidir ?


  • Kullanılan toplam oy
    13

Bu konuyu okuyanlar

Murataltug

Dekan
Katılım
15 Ekim 2017
Mesajlar
5,230
Reaksiyon puanı
3,000
Puanları
113
Yaş
37
Yöresel yemeklere karşı ayrı bir hastalık ve zevke sahip olan ben diyebilirimki keşke bir kuş olsam da dünyanın her yerini karış gezebilsem bakmasını bilen için her taşın farklı bir özellik ve güzelliği vardır peki siz hayatta en çok ne olmak isterdiniz düşünsenize bir kuşsunuz ve dünyanın her karesini gezip görüp o güzelim yemeklerin tadına bakıyorsunuz

Doğrudur insan fıtratında yaratılmışız ve bir kuş olmamız imkânsız o halde bizde dünyaya insan gözüyle bakalım evet ne güzeldir gezmek dolaşmak keşfetmek peki bu güzelim dünyanın en çok neyini keşfetmek isterdiniz bir şehirde en çok ne dikkatinizi çeker

Bir şehrin her şeyi insanı hayvanı doğası güzeldir yeterki bizim niyetimiz içimiz güzel olsun o zaman Allah cc karşınıza güzellikleri çıkaracaktır peki size göre şehir ve bölgelerimizi yemek ile değerlendirecek olsak damak tadı ve lezzetleri en zengin şehrimiz hangisidir


Evet Türkiye her şeyi doğası coğrafyası hayvanları yemekleri gezilecek yerleri ile her şeyi ile zengin yeterki değerini bilelim sahip çıkalım işte kendi damak lezzetlerim kebabı ve eti urfada tatlıyı ise antepte yiyeceksin yani kısaca ben lezzet bakımından antep ve urfayı seçiyorum ama tabi listenin diğer ilk 5 ini şöyle sıralarım

Köfteci Yusuf ekmek kadayıfı kaymaklı
Bursa iskender kebap
Karadeniz yağlısı
Muhlama
Anamla hanımın yemekleri
 

Emirhan Sonmez

Doçent
Katılım
3 Ağustos 2022
Mesajlar
970
Reaksiyon puanı
404
Puanları
63
Hatay ve gaziantep bana gore
Ve bu ikisi gurmeler tarafından seçildi
Hatay'ın 600cesit yemek veya tatliyla gaziantepten sonra medeniyetler şehri oldu.
Gazi Antep'te yemek ve tatlıyla birlikte 500tane çeşit yemek ve tatlı bulunduruyor
 

Tommy Vercetti

Profesör
Katılım
12 Aralık 2012
Mesajlar
2,541
Reaksiyon puanı
1,538
Puanları
113
Yaş
26
Doğu ve Güneydoğu bölgesidir diye düşünüyorum.
 

Murataltug

Dekan
Katılım
15 Ekim 2017
Mesajlar
5,230
Reaksiyon puanı
3,000
Puanları
113
Yaş
37
Trabzon yağlı pidesi, sadece Karadeniz’de değil Türkiye’nin dört bir yanında çok sevilen pidelerimizden.
 

Murataltug

Dekan
Katılım
15 Ekim 2017
Mesajlar
5,230
Reaksiyon puanı
3,000
Puanları
113
Yaş
37
İsot yapılırken 10 kg Urfa Biberi'nden 1 kg isot çıkmakta ve zeytinyağı kullanılmaktadır bu sebeple pul bibere göre daha pahalıdır

 

Murataltug

Dekan
Katılım
15 Ekim 2017
Mesajlar
5,230
Reaksiyon puanı
3,000
Puanları
113
Yaş
37
İnternette baklava hakkında bilgi ararsanız, karşınıza sadece Türkler değil, Orta Doğu, Doğu Akdeniz ve Balkanlar’ın bütün kavimleri çıkar.

 

Murataltug

Dekan
Katılım
15 Ekim 2017
Mesajlar
5,230
Reaksiyon puanı
3,000
Puanları
113
Yaş
37
mısır ekmeği mısır unundan yapılan ekmek.
Çeşididir tatsız bir ekmek türüdür
yoğurtla beraber süper olur evde fırınlanmış undan yapılırsa mükemmel olur..

 

Murataltug

Dekan
Katılım
15 Ekim 2017
Mesajlar
5,230
Reaksiyon puanı
3,000
Puanları
113
Yaş
37
Yüzyıllarca yerleşim yeri ve ticari bir güzergâh olarak insanların üzerinde yaşamlarını devam ettirdiği Gaziantep’te birbirinden farklı onlarca yöresel lezzeti deneyimleyebilirsiniz.

 

DESLAER

Profesör
Katılım
19 Aralık 2020
Mesajlar
1,144
Çözümler
2
Reaksiyon puanı
629
Puanları
113
damak tadından kasıt çeşitlilikse antep olabilir.
 

Murataltug

Dekan
Katılım
15 Ekim 2017
Mesajlar
5,230
Reaksiyon puanı
3,000
Puanları
113
Yaş
37
Kültür çeşitliliği farklı lezzetleri yaşam tarzlarına bağlı olarak ortaya çıkan lezzetlere kadar onlarca farklı lezzetin tek bir coğrafyada birleştiği yer Gaziantep

 

Murataltug

Dekan
Katılım
15 Ekim 2017
Mesajlar
5,230
Reaksiyon puanı
3,000
Puanları
113
Yaş
37
Mis gibi hamsiköy sütlacı zigana dağının yamacında yöresel bir tat yöresel zenginlik içinde keçi sütü barındırır üzerine fındık tozu ve Nişasta serpin ondan sonra yapıştırrr

 

Murataltug

Dekan
Katılım
15 Ekim 2017
Mesajlar
5,230
Reaksiyon puanı
3,000
Puanları
113
Yaş
37
günümüzdeki klasik baklava gösterişli ve incelikli şeklini Osmanlı döneminde aldığını kabul etmek gerek

 

Murataltug

Dekan
Katılım
15 Ekim 2017
Mesajlar
5,230
Reaksiyon puanı
3,000
Puanları
113
Yaş
37
Yöresel lezzetler arasında yer alan mantı, yörelere göre farklı versiyonlarla sunulabilir. Sinop mantısını, meşhur Kayseri mantısından ayıran en önemli özellik, yapımında ceviz kullanılmasıdır.

 

Murataltug

Dekan
Katılım
15 Ekim 2017
Mesajlar
5,230
Reaksiyon puanı
3,000
Puanları
113
Yaş
37
Vakfıkebir ekmeği ekşi mayalı ekmektir. Yuvarlak şekillidir. Taş fırınlarda pişirilir. En büyük özellikleri büyük olması ve kolay bayatlamamasıdır. Lezzetini yörenin unundan ve suyundan aldığı söylenir. Vakfıkebir ile özdeşleşen ekmek ülke çapında ünlüdür.

 

Murataltug

Dekan
Katılım
15 Ekim 2017
Mesajlar
5,230
Reaksiyon puanı
3,000
Puanları
113
Yaş
37
Zeytinyağlı denilince Ege mutfağı canlanır zihinlerde…
 

Murataltug

Dekan
Katılım
15 Ekim 2017
Mesajlar
5,230
Reaksiyon puanı
3,000
Puanları
113
Yaş
37
Türkiye Antep fıstığı alanının yaklaşık %80’i Şanlıurfa ve Gaziantep illerinde bulunmaktadır.
 

Murataltug

Dekan
Katılım
15 Ekim 2017
Mesajlar
5,230
Reaksiyon puanı
3,000
Puanları
113
Yaş
37
Doğu Anadolu Bölgesi’ni keşfe çıkarsanız başta gravyer ve kaşar olmak üzere Kars’ın muhteşem peynirlerinden, tatmadan ve almadan dönmeyin derim.

 

Murataltug

Dekan
Katılım
15 Ekim 2017
Mesajlar
5,230
Reaksiyon puanı
3,000
Puanları
113
Yaş
37
Hristiyanların cenaze, düğün gibi özel günlerde yaptığı kiliçe, kültürel ve dini bakımdan çok çeşitli olan Mardin’de de oldukça artmış.
 

Son mesajlar

Üst