Dalgalanma sorunu

gujuvala

Asistan
Reaksiyon puanı
51
Merhabalar.Oyun oynarken metal renklerde(özellikle)dalgalanma oluyor.Acayip derecede rahatsız edici.Monitörüm 75 hz.Ekran kartımın özelliklerinde ise 60 hz destekliyor yazıyor.Sorun bundan mı kaynaklı sizce? Hdmi kablosunu değiştirmeyi denedim.Başka monitörle denedim.Oyunda free sycn ve v-sync açık.Hala sorun devam ediyor.Bu sorunun neden kaynaklı olduğunu nasıl öğrenebilirim?

Bu videodaki olayın birazcık daha düşük versiyonunu yaşıyorum.

Link

Sistem özellikleri;
Intel Core i3 9100f
Rx 570 itx
Dual Gammix 10 Ddr4 3000 mhz
Asrock H310cm-hdv
240 GB Adata Ssd
Mesaj otomatik birleştirildi:

Yardım edebilcek yok mu?

Son düzenleme:

Hidro Dinamik

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
10,567
Arkadaşlar konuyu arkadaşla konuşuyoruz da özet geçeyim. Yardımcı olabilecek akıl verebilecek biri lazım.
Sapphire rx 570 itx 4gb ekran kartı var.
Bu artifact dusuk duzeyde oldugu için sync(düşey senkronizasyon) açtık olmadı.
75 hz monitor olduğundan ve rx 570 60 hertz desteklediginden monitörü 60 hertze düşürdük düzelme olmadı.
Ben Ekran kartı vramlerinde problem olduğunu düşünüyorum. Ancak sans eseri mi olustu bu arıza yoksa başka bir sebepten mi diye düşünürken psudan konu açıldı.
Güç kaynağı 400W mış. Sapphire sayfasında önerilen 500 watt uzeri olduğundan
Ve gpucheck sayfasında rx570 (çift fanli versiyon) ve i3 9100f için önerilen güç kaynağına 470Watt (düz hesap 500 yazıyor)
Bu sebeple psunun dengesizliginden kaynaklı olabileceğini düşündüm.
Tabi öneri olarak duzgun bir bilgisayarciya gitmesini önerdim, kesin bilgi verir kontrol eder daha bilgilidir diyerek. Ancak aranızda bu işlerden çok iyi anlayanlar olduğunu bildigimden konu açmasını da söyledim fakat cevap yazan olmamış lütfen bir fikir öneri verebilecek var mi ? Düşüncelerinizi merak ediyorum

Son düzenleme: