Daha Çok Çekirdek mi? Daha Yüksek Mhz mi?

dReyfus

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Çok Çekirdekli mi? Çok Mhz mi? Hangi unsur daha önemlidir? Özellikle oyun ve standart kullanım açısından bir işlemcide hangisine dikkat edilmelidir? Genel performans hangisinde daha iyidir?
Örneğin,
1. 3.0 ghz 2 Çekirdek
2. 2.4 ghz 4 Çekirdek '' '' '' (Benim tercihim)

Siz hangisini seçersiniz?

Peki,
3. 4. Ghz çift çekirdek
4. 1.6 ghz sekiz çekirdek
Bundan hangisi?

Ɲevermore

Profesör
Reaksiyon puanı
249
Daha Yüksek Nesil>Daha Yüksek Çekirdek>Daha Yüksek Frekans>Daha Yüksek Önbellek

Kaya26

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
550
En verimli mimariye sahip olan.

dReyfus

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Yani mhz o kadar önemli değil ama en pahalı cpular 4-5 ghz oluyor.

abidn

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Bkz; Intel'in 4 çekirdekle verdiği performansı verebilmek için AMD 8 çekirdek kullanıyor, bu da nispeten biraz daha ısınmasına sebep oluyor. Ben de artık işlemcileri karşılaştırırken kağıt üstündeki verilere değil oyunlarda ve benchmark yazılımlarında, yani gerçek yük altında neler yaptıklarına bakıyorum. Tabi işin önbellek kısmı da var. Bence bu tür karşılaştırmalarda test sonuçlarına bak, oyunlardaki FPS değerlerine falan.

Kurt Cobain

Profesör
Reaksiyon puanı
90
Yani kısacası duruma göre değişiyor. En iyisi benchmark testleriyle kıyaslamak arkadaşın dediği gibi :)

Deleted-Name

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
18
Bkz; Intel'in 4 çekirdekle verdiği performansı verebilmek için AMD 8 çekirdek kullanıyor, bu da nispeten biraz daha ısınmasına sebep oluyor. Ben de artık işlemcileri karşılaştırırken kağıt üstündeki verilere değil oyunlarda ve benchmark yazılımlarında, yani gerçek yük altında neler yaptıklarına bakıyorum. Tabi işin önbellek kısmı da var. Bence bu tür karşılaştırmalarda test sonuçlarına bak, oyunlardaki FPS değerlerine falan.
İyi de FPS ekran kartıyla alakalı değil mi?

Halkulvad

Profesör
Reaksiyon puanı
53
Yani kısacası duruma göre değişiyor. En iyisi benchmark testleriyle kıyaslamak arkadaşın dediği gibi :)

Benchmark mobil haricinde birde bilgisayarda da mı var ?

Çekirdek olayına gelince çekirdek fazla olan daha iyidir.

Kurt Cobain

Profesör
Reaksiyon puanı
90
Benchmark mobil haricinde birde bilgisayarda da mı var ?

Çekirdek olayına gelince çekirdek fazla olan daha iyidir.

Yok artık bu soruyumu sordun inanmıyorum :)
Tabikide benchmark tarzı programlar bilgisayardada var.
ekran kartları puanları , işlemci puanları başka nasıl ölçülebilirki ?

Dea

Profesör
Reaksiyon puanı
35
Bana Göre Telefonda Snapdragon Pc de İntel İlk Önce Markası Sonra Çekirdek Sayısı Ondan Sonra Hızına

lqnd

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Çekirdek mimarisi ve önbellek aynı olduktan sonra işlemcinin işlem gücü çekirdek sayısı X çekirdek frekansı ile bulunur

Ancak hangi uygulamanın işlemciyi nasıl kullandığını bilmek için benchmark testlerine bakmak lazım.Tek çekirdekte yüksek frekans onun için avantaj olan uygulamalarda işe yarar.2 ve daha fazla çekirdek kullanan uygulamalarda ilk satırdaki hesaplama geçerli.

Unutmadan!! Yazılımın hangi komut setini kullandığının ve işlemcinin buna nasıl cevap verdiğinin de önemi büyük.

Kısaca benchmark,benchmark,benchmark..

abidn

Asistan
Reaksiyon puanı
0
İyi de FPS ekran kartıyla alakalı değil mi?
Hocam ekran kartlarını aynı tutup işlemcileri değiştirerek yapılan testler görmüştüm, FPS'ye de etki etmeyecekse ne anlamı kaldı ki işlemcinin iyi bir i3 veya herhangi bir i5 işlemci de bilgisayarı çok rahat götürür.

Deleted-Name

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
18
Hocam ekran kartlarını aynı tutup işlemcileri değiştirerek yapılan testler görmüştüm, FPS'ye de etki etmeyecekse ne anlamı kaldı ki işlemcinin iyi bir i3 veya herhangi bir i5 işlemci de bilgisayarı çok rahat götürür.
Bilmiyordum bunu söylediğin iyi oldu