D Diskim kayıp

sonyastik

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
merhabalar 1 ay önce bilgisayarımda oluşan bi problem yüzünden bilgisayara format atmıştım format attıktan sonra da D diskim kayboldu ara ara geliyodu geldiğinde diski açtığımda donuyodu ve bilgisayarı yeniden başlatıyodum ve yine gidiyodu her yeri araştırdım her şeyi denedim ama hiç bişey olmadı daha da kötüsü donmaya da başladı bilgisayarım eskide değil geçen yıl toplandı yardımcı olursanız sevinirim...
(win10)
(d diski disk yönetiminde de gözükmüyor)

Airbus

Profesör
Reaksiyon puanı
1,002
merhabalar 1 ay önce bilgisayarımda oluşan bi problem yüzünden bilgisayara format atmıştım format attıktan sonra da D diskim kayboldu ara ara geliyodu geldiğinde diski açtığımda donuyodu ve bilgisayarı yeniden başlatıyodum ve yine gidiyodu her yeri araştırdım her şeyi denedim ama hiç bişey olmadı daha da kötüsü donmaya da başladı bilgisayarım eskide değil geçen yıl toplandı yardımcı olursanız sevinirim...
(win10)
(d diski disk yönetiminde de gözükmüyor)
Disk bağlantısını kontrol edin. Eğer bağlantılar doğruysa ama disk görünmüyorsa büyük ihtimal diskiniz bozulmuştur.

sonyastik

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Disk bağlantısını kontrol edin. Eğer bağlantılar doğruysa ama disk görünmüyorsa büyük ihtimal diskiniz bozulmuştur.
bi hasar yoktu çıkarıp taktım yine bişey olmadı bozulduysa bi çözüm bulamazmıyım

ghost_of_sparta

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
2,799
Aramaya disk yönetimi yaz. Orada ikinci disk gözüküyormu ona bak ve buraya ss at.

sonyastik

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Aramaya disk yönetimi yaz. Orada ikinci disk gözüküyormu ona bak ve buraya ss at.
Ekran Görüntüsü (1).png

gözükmüyo

sonyastik

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Knk senin diski bilgisayar hiç görmüyor. Mümkünse başka bir pc'de de dene. Geçen harici harddiskim böyle olmuştu. Bad Sector imiş. HDD de donanımsal bir problem olabilir.
maalesef başka bi bilgisayarım yok format atmayı düşünüyorum tekrardan sen düzeltebildin mi

Genzo W.

Asistan
Reaksiyon puanı
79
Denetim Masası\Sistem ve Güvenlik\Depolama Alanları burdan depolama alanı oluştur kısmını bir deneyin

sonyastik

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Denetim Masası\Sistem ve Güvenlik\Depolama Alanları burdan depolama alanı oluştur kısmını bir deneyin
depolama alanları ile çalışan sürücü yok sürücünün bağlı olduğundan emin olun falan dedi okumuyo kısacası sürücüyü

Genzo W.

Asistan
Reaksiyon puanı
79
muhtemelen donanımsal duruyor varsa sata kablosunu değiştirip deneyin harddiski çevrenizde deneyecek başka bilgisayar yoksa mecbur bir bilgisayarcıya götüreceksiniz

Genzo W.

Asistan
Reaksiyon puanı
79
şöylede deneyebilirsin ubuntu indirip usb'den ubuntuyu yüklemeden çalıştırıp ordan D'ye girebiliyor musun bakarsın eğer orda gözüküyorsa windowsu tekrar kurmayı deneyebilirsin

sonyastik

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
şöylede deneyebilirsin ubuntu indirip usb'den ubuntuyu yüklemeden çalıştırıp ordan D'ye girebiliyor musun bakarsın eğer orda gözüküyorsa windowsu tekrar kurmayı deneyebilirsin
tamam teşekkürler

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Aygıt Yöneticisinde ne görünüyor ?

Image 1.png

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Sende gözüken disk bu :
D:\ diski bu SSD nin bir bölümü mü ?

Image 2.png

Bilgisayarda fiziki olarak kaç disk var ?

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Yukarıdaki resime bakarsak , diskte sadece C:\ bölümü ile Windows tarafından oluşturulan 2 küçük bölüm mevcut,

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Bir kayıp olmayacaksa, Windows' u yeniden yüklerken biçimlendirip tekrar D bölümü açabilirsin.
Tavsiyem 120 GB disk küçük olduğu için şu anda olduğu gibi tek parça olarak kullanmak yönündedir.