Cyanogenmod 11 için yardım gerekiyor.

Vikings

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
91
Merhaba arkadaşlar.

Şimdiye kadar Stock rom haricinde orjinal olmayan hiç bir rom atma girişiminde bulunmamıştım. Herşeyin bir ilki var yavaş yavaş adım atalım.

Her zaman nexus'un temasına vs hayran olmuşumdur.

http://www.youtube.com/watch?v=6xTXy8eygDA İnternette bu videoya rastladım. Açıklama linkinde rom'un linkini atmış ama siteye girdiğimde bir sürü link vardı ve ne indireceğimi inanın bilemedim.

Bu video 25 ocakta çekilmiş üstünden 4, 5 ay geçmiş. Bu rom'un daha gelişmişi veya daha iyi CM romu varmıdır ? LG G2 için Nexus temalı bir rom ?

Bu romlarda Türkçe dil desteği varmıdır? Yüklemesi aynı Stock rom gibimidir ? indirip Flashlayacaz dimi? yardımcı olursanız arkadaşlar sevinirim :)
[MENTION=374275]Bloother[/MENTION] Bro bi el atıver :)

cansermo

Profesör
Reaksiyon puanı
30
İngilizcen az da olsa varsa xda forumda istemediğin kadar rom var :)

- - - Mesaj Güncellendi - - -

http://forum.xda-developers.com/lg-g2

giskur11

Profesör
Reaksiyon puanı
160
Ben olsam cyagonenmod un nightly sürümlerini kurmam stabil sürümünü beklerim çünkü arada hatalar veriyor insanı pişman edebiliyor.

eSa

Dekan
Reaksiyon puanı
352
cm11 'i beğenerek kullanıyorum ancak bugün yeni bir kullanıcı ekleyeyim dedim, kullanıcıyı oluşturuyor ancak kullanıcı değişimini yapamıyor. :( Çok heveslenmiştim. Kısmet yeni sürüme artık :)

AsDErA

Asistan
Reaksiyon puanı
0
CM nin orjinal romunu kurmani tavsiye ederim ki guncellemeleri OTA ( kablosuz olarak alabilesin. ) Diger romlari deneyebilirsin ama %90 i OTA destegsunmuyor ve gelismelerden bi haber olabilirsiniz. CM nin en son surumu tarih olarak kodludur. Mesela bugunun tarihi soyle kodlanir cm-11-20140516-NIGHTLY......... ve cihaz kodu yazar benim cihazim Amami olarak geciyor G2 icin d802 ( nightly yani beta - M snapshot - Release Candidate - Stable ----> sorunsuz ) dikkat edersen 2014-05-16 bugunun tarihi var versiyonlari boyle takip edebilirsin.
CM nin tum surumlerinde Turkce destegi mevcut ama extra gelismis ozelliklerde Turkce degil ingilizce ama bu problem olmuyor genellikle.

http://download.cyanogenmod.org/?device=d802&type=stable

bu surumu kurabilir ve deneyebilirsin ama tarihlere baktigimda 4.4 versiyon olmayabilir.

cm-11-20140516-NIGHTLY-d802.zip bu surum galiba 4.4 beta asamasinda olabilir fakat hergun guncelleme almasan da en gec 2 gunde bir guncelleme alirsin.
Stok rom gibi flaslayacaksin. Flaslamadan once CM11 kerneli flasla sonra rom kurulumuna gec.
NOT: CM kullanmiyorum ama bircok kez kurdum kullandim. Tavsiye de ederim.

Vikings

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
91
CM nin orjinal romunu kurmani tavsiye ederim ki guncellemeleri OTA ( kablosuz olarak alabilesin. ) Diger romlari deneyebilirsin ama %90 i OTA destegsunmuyor ve gelismelerden bi haber olabilirsiniz. CM nin en son surumu tarih olarak kodludur. Mesela bugunun tarihi soyle kodlanir cm-11-20140516-NIGHTLY......... ve cihaz kodu yazar benim cihazim Amami olarak geciyor G2 icin d802 ( nightly yani beta - M snapshot - Release Candidate - Stable ----> sorunsuz ) dikkat edersen 2014-05-16 bugunun tarihi var versiyonlari boyle takip edebilirsin.
CM nin tum surumlerinde Turkce destegi mevcut ama extra gelismis ozelliklerde Turkce degil ingilizce ama bu problem olmuyor genellikle.

http://download.cyanogenmod.org/?device=d802&type=stable

bu surumu kurabilir ve deneyebilirsin ama tarihlere baktigimda 4.4 versiyon olmayabilir.

cm-11-20140516-NIGHTLY-d802.zip bu surum galiba 4.4 beta asamasinda olabilir fakat hergun guncelleme almasan da en gec 2 gunde bir guncelleme alirsin.
Stok rom gibi flaslayacaksin. Flaslamadan once CM11 kerneli flasla sonra rom kurulumuna gec.
NOT: CM kullanmiyorum ama bircok kez kurdum kullandim. Tavsiye de ederim.

CM 11 için karneli nerden bulabilirim ? 2 ci verdiğin linki indirdim açtığımda Boot.img diye bir dosya var onumu flashlayacam ? Diğer dosyalar ne olucak ?

AsDErA

Asistan
Reaksiyon puanı
0
o zipli dosyayi telefonuna atacaksin.
zipli dosyanin icerisinden cikan boot.img CM nin orjinal kerneli.
CMW yuklu degilse once asagidaki CMW dosyasini indir ve icerisindeki install.bat dosyasini calistir. Ingilizce method
1) Extract the contents of the RAR file.
2) Double-click "Install.bat".
3) Prompt will open, click any button to proceed.
4) RSA Fingerprint message will appear on the phone (accept).
5) After installation procedure, type "y" and press enter to reboot into recovery!

http://www.androidfilehost.com/?fid=23212708291681796

CM 9-10 versiyonlarinda boot.img flasliyorduk ama cm 11 de kernel yukleme gerekli mi bilmiyorum.
Telefonunda CMW yuklu ise zipli dosyayi flashla telefonun acilmazsa boot.img dosyasini flashla.
LG kullanmadigim boot menusu yada CMW menusune girisini bilmiyorum.
Nightly surumunde buglar mevcutmus bilgilendireyim.

Bugs -

USB Tethering
Rare random reboots (2nd nightly)
Errors in some applications
CM11 - MAJOR LAG (Turn off trasitions)

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2495859

yukaridaki linkte offical basliga goz atabilir kurulumun nasil yapildigini ogrenebilirsin.

Tabiki ingilizce.

First time installing CyanogenMod 11 to your LG G2 (D802), or coming from another ROM:
- Read the official wiki
- Copy GApps and CM11 ZIPs to your SDCard
- Boot into Recovery
- DO A DATA WIPE / FACTORY RESET
- Flash CM11 zip from SDCard
- Flash GApps zip from SDCard
- Reboot
- Don't restore system data using Titanium Backup!
- Restoring Apps + Data might cause problems and is not recommended, avoid it if possible!

GAPPS dosyasini asagidaki linkten indirebilirsin. ( google apps ) gmail haritalar muzik zart zurt telefonla gelen standart uygulamalarin topyekunu. Kisisellestirilmisleri mevcuttur ama standartini kur gitsin derim.

http://goo.im/gapps

Kusura bakma ayrintili olarak yazmak isterdim ama uyku saatim geldi. Sutumu icip yatmaliyim :) yapamazsan diger arkadaslar ilgilenmezse elimden geldigince yardimci olurum simdiden kolay gelsin.

Vikings

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
91
o zipli dosyayi telefonuna atacaksin.
zipli dosyanin icerisinden cikan boot.img CM nin orjinal kerneli.
CMW yuklu degilse once asagidaki CMW dosyasini indir ve icerisindeki install.bat dosyasini calistir. Ingilizce method
1) Extract the contents of the RAR file.
2) Double-click "Install.bat".
3) Prompt will open, click any button to proceed.
4) RSA Fingerprint message will appear on the phone (accept).
5) After installation procedure, type "y" and press enter to reboot into recovery!

http://www.androidfilehost.com/?fid=23212708291681796

CM 9-10 versiyonlarinda boot.img flasliyorduk ama cm 11 de kernel yukleme gerekli mi bilmiyorum.
Telefonunda CMW yuklu ise zipli dosyayi flashla telefonun acilmazsa boot.img dosyasini flashla.
LG kullanmadigim boot menusu yada CMW menusune girisini bilmiyorum.
Nightly surumunde buglar mevcutmus bilgilendireyim.

Bugs -

USB Tethering
Rare random reboots (2nd nightly)
Errors in some applications
CM11 - MAJOR LAG (Turn off trasitions)

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2495859

yukaridaki linkte offical basliga goz atabilir kurulumun nasil yapildigini ogrenebilirsin.

Tabiki ingilizce.

First time installing CyanogenMod 11 to your LG G2 (D802), or coming from another ROM:
- Read the official wiki
- Copy GApps and CM11 ZIPs to your SDCard
- Boot into Recovery
- DO A DATA WIPE / FACTORY RESET
- Flash CM11 zip from SDCard
- Flash GApps zip from SDCard
- Reboot
- Don't restore system data using Titanium Backup!
- Restoring Apps + Data might cause problems and is not recommended, avoid it if possible!

GAPPS dosyasini asagidaki linkten indirebilirsin. ( google apps ) gmail haritalar muzik zart zurt telefonla gelen standart uygulamalarin topyekunu. Kisisellestirilmisleri mevcuttur ama standartini kur gitsin derim.

http://goo.im/gapps

Kusura bakma ayrintili olarak yazmak isterdim ama uyku saatim geldi. Sutumu icip yatmaliyim :) yapamazsan diger arkadaslar ilgilenmezse elimden geldigince yardimci olurum simdiden kolay gelsin.

Yardımların için teşekkür ederim. CM 11 i zaten kurmuştum sonradan yorumunuzu fark ettim.

hasansengun

Asistan
Reaksiyon puanı
0
omni rom , miui rom , cyanogenmod bu üçü bu işi üst seviyede yapan oluşumlardır. 3'üde yeni bir cihaz içinde gelebilecek sağlam romlardır. Üçünüde denedim omni rom müthiş performans veriyor görsel olarak zayıf ve dil konusunda çok yolu var. miui rom performans olarak zayıf ama görsel olarak harika dil konusunda sorun yok. Cyanogenmod performans harika görsel harika dil sorunsuz :D yani dostum custom rom işine giren bir kullanıcı döner döner en sonunda cm'ye geri gelir şimdiden söylim :D

Vikings

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
91
omni rom , miui rom , cyanogenmod bu üçü bu işi üst seviyede yapan oluşumlardır. 3'üde yeni bir cihaz içinde gelebilecek sağlam romlardır. Üçünüde denedim omni rom müthiş performans veriyor görsel olarak zayıf ve dil konusunda çok yolu var. miui rom performans olarak zayıf ama görsel olarak harika dil konusunda sorun yok. Cyanogenmod performans harika görsel harika dil sorunsuz :D yani dostum custom rom işine giren bir kullanıcı döner döner en sonunda cm'ye geri gelir şimdiden söylim :D

Zaten CMden kopucağımı sanmıyorum. Custom rom denildiği zaman aklıma ilk Cm geliyor. Diğer romları denemedim denemeyide düşünmüyorum. Şu anda tek bir sıkıntım var. Kamera sıkıntılı. Şöyle izah ediyim: Kameradan videoya geçiyorum sorun yok videodan kameraya geçiş yaptığımda donuyor. kameradaki hiç bir seçenek tuş çalışmıyor sadece Sanal tuşlar çalışıyor. Home tuşuna basıyorum kamerayı kapatıyorum arka plandan. Tekrar girmeye çalıştığımda kameraya bağlanılamıyor hatası alıyorum. Bunu düzeltmek için telefonu kapatıp açmam gerekiyor. Sadece kamera modunu kullanıyorum video zaten çeken biri değilim o yüzden problemim yok. Ama bişi olur videoya geçerim sonra kameraya dönmek zorunda kalırım bu yüzden sorun düzeltilmesi gerekiliyor. Yoksa bana özel bir sorunmu anlayamadım :/

hasansengun

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Zaten CMden kopucağımı sanmıyorum. Custom rom denildiği zaman aklıma ilk Cm geliyor. Diğer romları denemedim denemeyide düşünmüyorum. Şu anda tek bir sıkıntım var. Kamera sıkıntılı. Şöyle izah ediyim: Kameradan videoya geçiyorum sorun yok videodan kameraya geçiş yaptığımda donuyor. kameradaki hiç bir seçenek tuş çalışmıyor sadece Sanal tuşlar çalışıyor. Home tuşuna basıyorum kamerayı kapatıyorum arka plandan. Tekrar girmeye çalıştığımda kameraya bağlanılamıyor hatası alıyorum. Bunu düzeltmek için telefonu kapatıp açmam gerekiyor. Sadece kamera modunu kullanıyorum video zaten çeken biri değilim o yüzden problemim yok. Ama bişi olur videoya geçerim sonra kameraya dönmek zorunda kalırım bu yüzden sorun düzeltilmesi gerekiliyor. Yoksa bana özel bir sorunmu anlayamadım :/

S.a

kardeşim dediğini aynen uyguladım herhangi bir sorun oluşmadı donma falan yani :S

bence sana özel bir sorun kernel ile alakalı olduğunu düşünüyorum sorunsuz kurulum yaptığım ve kamerada sıkıntı olmayan kernel ve nightly sürümünü vereyim dene istersen hiç sorun yok

Vikings

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
91
S.a

kardeşim dediğini aynen uyguladım herhangi bir sorun oluşmadı donma falan yani :S

bence sana özel bir sorun kernel ile alakalı olduğunu düşünüyorum sorunsuz kurulum yaptığım ve kamerada sıkıntı olmayan kernel ve nightly sürümünü vereyim dene istersen hiç sorun yok

çok iyi olur ya

- - - Mesaj Güncellendi - - -

bu arada ben karnel değil gapps yükledim ikisi aynı şeymi bilmiyorum :D

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
Kartel bır numara en büyük cehennemden çıkan çılgın türk

Vikings

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı