Cumhurbaşkanı Erdoğan toplantıda tepki gösterdi: Bu nasıl olur, nasıl serbest kalır?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Dora
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Dora

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
9,804
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, AK Parti MKYK toplantısında erken seçimle ilgili yaşanan tartışmalara ilk kez yanıt vererek, “Seçim ve siyasi parti yasalarının Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne göre değiştirilmesi gerekiyor. Erken seçim yok. 2023’ü bekleyecekler” dedi. Erdoğan ayrıca toplantıda İstanbul Beşiktaş’ta Ceylan G.’ye şiddet uygulayan Nazir İlgin’in adli kontrol şartıyla serbest kalmasına tepki gösterdi.
1591853402316.png

Toplantıda, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun sunumu sırasında, konu kadına yönelik şiddete geldi. Soylu’nun pandemi döneminde tüm dünyada kadına yönelik şiddet artarken, Türkiye’de azaldığı iddiası üzerine Erdoğan devreye girerek İstanbul’da yaşanan ve medyaya yansıyan bir olaydan örnek verdi. Erdoğan, İstanbul Beşiktaş’ta Ceylan G.’ye şiddet uygulayan Nazir İlgin’in adli kontrol şartıyla serbest kalmasına tepki gösterdi. Erdoğan, “Bu nasıl olur, nasıl serbest kalabilir? O kişinin tutuklanması gerekirdi” dedi. Soylu da “Sonra tutuklandı. Şu anda içeride” yanıtını verdi. Erdoğan, Soylu’nun anlattığı, ‘telefona uygulama indirilerek planlanan takip sistemi’nin de bir an önce tamamlanmasını istedi.

Szayel

Profesör
Reaksiyon puanı
1,147
Ya hocam; ben anlamıyorum. Sosyal medya çağında yaşıyoruz. Bu hakim, savcı veya her neyseler bunca şiddet içerisinde nasıl oluyor da salabiliyorlar bu kişileri ? Bir amaç mı güdüyorlar diye düşünmeye başlamadım değil...

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,064
Ya hocam; ben anlamıyorum. Sosyal medya çağında yaşıyoruz. Bu hakim, savcı veya her neyseler bunca şiddet içerisinde nasıl oluyor da salabiliyorlar bu kişileri ? Bir amaç mı güdüyorlar diye düşünmeye başlamadım değil...

Bazen bende böyle düşünüyom. Böyle çok incitici ve toplumun tüğleri diken diken eden olaylarda davalarda sanki kasıtlı bir iş yapılıyor gibi hakimler savcılar bakın Türkiye'de yargı böyle kötü algısı yaratmak içinmidir nedir.

Sonra Erdoğan bu nasıl serbest kalır dedi mi bu seferde bakın Erdoğan yargıya karışıyor müdahale ediyor oluyor.

Kızı tehtit ediyor. Kız şikayetçi oluyor serbest bırakılıyor ikinciye gece yolda önünü kesiyor ve bıcak ile boğazını kesmeye çalışıyor gene serbest bırakılıyor. 3. de zaten öldürünce mi alacaklar içeri.