Görkeem
Profesör
- Reaksiyon puanı
- 3,389

Eee noldu şimdi ? yine mi başka hikaye..
Tecavüzcüleri salmak içindir bu tantanaBirkaç mafyayı salmak için tantana.
Tecavüzcüleri salmak içindir bu tantana( Yada Terör suçlularını salmak için mi ? )
Ne zannediyorsunuz ki?Alaatin çakıcıyı salmak içindir yada? Bahçelinin başından beri istediği buydu. Muz cumhuriyetinde mümkün tabi organize suç liderinin afla salınması.![]()
Ulkucu teroristler, PKK/YPG bağı bulunan HDP’liler ve mafyalarin adamları dışarıda kol gezecektir, çocuk tecavuzculeri kol gezecektir, hırsızlar kol gezecektir.
Bu saydıkların af dışı değil miydi okurbaba?
Ayrıca terörist dediğin ülkenin birlik ve bütünlüğüne, devletin varlığına vs. kastedendir. Ben bir ülkücü değilim ama bu insanları PKK/YPG ile aynı kategoride yanyana saymış olmanı sana kesinlikle yakıştıramadım.
Çok doğru konuşuyon hocam bu 90 bin kişide sırf bu Alaattin Çakıcı'yı serbest bırakmak için saldılar zaten. Büyük planı çok iyi gördün. ( AKP'nin asıl amacı tecavüzcüleri ve mafya liderlerini salmaktı ama anlaşılmasın diye araya 89900 kişi fazladan saldılarAlaatin çakıcıyı salmak içindir yada? Bahçelinin başından beri istediği buydu. Muz cumhuriyetinde mümkün tabi organize suç liderinin afla salınması.![]()
İsin parti mevzusuna girmeden söylersem teror sucu kapsamında olmadan hüküm yemiş olan birçok hain var içeride ve onlarıda serbest birakacaklar, ben en çok buna üzülüyorum ve öfke duyuyorum.vatana millete kast eden teroristler salınmadı ya o hiç iyi olmadı dimi ondan bu tantana...
Çok doğru konuşuyon hocam bu 90 bin kişide sırf bu Alaattin Çakıcı'yı serbest bırakmak için saldılar zaten. Büyük planı çok iyi gördün. ( AKP'nin asıl amacı tecavüzcüleri ve mafya liderlerini salmaktı ama anlaşılmasın diye araya 89900 kişi fazladan saldılar)
Bu arada Alahattin Çakıcının Erdoğan'a hakarettende 10 ay yatarı vardı. Burası Muz Cumhuriyeti olduğu için bunları salıp vatana millete kast eden teroristler salınmadı ya o hiç iyi olmadı dimi ondan bu tantana...
Ekli dosyayı görüntüle 93465
müebbet cezası var, zannetmem.90bin kişinini tek tek gerçekten hangi suçu işleyip ve hangi suç ile yargılanıp aftan yararlanacağını bilmiyoruz. Alaatin çakıcı gibi adamlar ve bu adamların adamlarının salınması mümkün. Alaatin çakıcıyı salan bunlarıda salar tabi. Bu adamlarda bir nevi terorist benim gözümde.
müebbet cezası var, zannetmem.
Hocam o nasıl bir laf ? Terör suçunda dosyası olmayana nasıl hain laftası yapıştırabilirz. Hakimmiyiz savcımıyız biz. Onu yargı çalışanları belirler. Kafamıza göre isim verelim buradan bu adam terorist bu adam hain bu adam dinsiz imansız bu mu sistem yani...İsin parti mevzusuna girmeden söylersem teror sucu kapsamında olmadan hüküm yemiş olan birçok hain var içeride ve onlarıda serbest birakacaklar, ben en çok buna üzülüyorum ve öfke duyuyorum.
Vikipedia'da yazanlara göre Alaattin Çakıcı 2006 yılında tutuklanmış ve 19 yıl hapis yemiş. ( Zaten 14 yılını otomatikman yatmış adam.) Ayrıca haber sitelerinden okuduğum kadarıyla yaş dolayısıyla salınıyormuş 68 yaşında olduğu için... ( Keşke salınanların heps en az 14-15 sene yatmış olsa )90bin kişinini tek tek gerçekten hangi suçu işleyip ve hangi suç ile yargılanıp aftan yararlanacağını bilmiyoruz. Alaatin çakıcı gibi adamlar ve bu adamların adamlarının salınması mümkün. Alaatin çakıcıyı salan bunlarıda salar tabi. Bu adamlarda bir nevi terorist benim gözümde.
Yazdığım şeyde o kişilerin teror bağlantısı vardır demiyorum fakat olma ihtimali hiç azımsanmayacak kadar fazla (adam uyusturucu getirmekten hüküm yemiştir fakat terorist örgütler adına satıyordur. Teror örgütlerinin uyusturucu ile bağını Ağır Ceza ile alakası olan kişiler daha iyi bilir aslında bizden fakat teror ile suclayamamistir savcı bağ bulamadığı icin ve sadece madde satıcısı olmaktan hüküm yemiştir örneğin), her ne olursa olsun doğru degil bu yapılan.Hocam o nasıl bir laf ? Terör suçunda dosyası olmayana nasıl hain laftası yapıştırabilirz. Hakimmiyiz savcımıyız biz. Onu yargı çalışanları belirler. Kafamıza göre isim verelim buradan bu adam terorist bu adam hain bu adam dinsiz imansız bu mu sistem yani...
Bu adamlar ve adamları, diğer suçlular salındığı zaman suç işleyecekleri malum. İsteiğimiz bu olmasın ama inatla bunu istediler. Gerçek amaçları konusunda düşünmeyelim ne yapalım? Geçici olarak çıkarılıp salgın sonrası tekrar cezaevine gidecekleri anlıyorum ama kalıcı aflar suç oranını artmasına neden olacak.Vikipedia'da yazanlara göre Alaattin Çakıcı 2006 yılında tutuklanmış ve 19 yıl hapis yemiş. ( Zaten 14 yılını otomatikman yatmış adam.) Ayrıca haber sitelerinden okuduğum kadarıyla yaş dolayısıyla salınıyormuş 68 yaşında olduğu için... ( Keşke salınanların heps en az 14-15 sene yatmış olsa )
Fakat daha iyi izolasyon yapmak varken halkın içine bu insanları beş parasız salmak nedir?Genel Olarak Su bu O vs Odak Isimler Olsun veya Olmasin Bu Af Yasasina Karsiyim.
Fakat Bilindigi Uzre Malum Olan Bir Konu Var O Da Korona Virüsü.
Demir Parmakliklar Ardinda Bulunan Insanlarin Hepsi Tek Tek Hücrelerde Kapatilmiyor.
Bu Anlamda Devlet Olarak Bu Yükü Kaldiramiyoruz Af Yasasinin Detaylarina Inanin Kac Defa Baksamda
Midem Kaldirmadigi Icin Okumakta Gucluk Cektim. Fakat Sucu Az Kalmis Kalmamis Ayirt Etmeden Virusle Iliskilendirdigimizde Korkunc Bir Tablo Ortaya Cikacaktir. Bu Baglamda Iceride Olan Insanlarinda Yasama Ozgurluklerini Unutmamak Gerekir. Zira Hapishane Ölümleri Baslarsa Devletce Müskül Duruma Duseriz.
Genel Olarak Su bu O vs Odak Isimler Olsun veya Olmasin Bu Af Yasasina Karsiyim.
Fakat Bilindigi Uzre Malum Olan Bir Konu Var O Da Korona Virüsü.
Demir Parmakliklar Ardinda Bulunan Insanlarin Hepsi Tek Tek Hücrelerde Kapatilmiyor.
Bu Anlamda Devlet Olarak Bu Yükü Kaldiramiyoruz Af Yasasinin Detaylarina Inanin Kac Defa Baksamda
Midem Kaldirmadigi Icin Okumakta Gucluk Cektim. Fakat Sucu Az Kalmis Kalmamis Ayirt Etmeden Virusle Iliskilendirdigimizde Korkunc Bir Tablo Ortaya Cikacaktir. Bu Baglamda Iceride Olan Insanlarinda Yasama Ozgurluklerini Unutmamak Gerekir. Zira Hapishane Ölümleri Baslarsa Devletce Müskül Duruma Duseriz.
Fakat daha iyi izolasyon yapmak varken halkın içine bu insanları beş parasız salmak nedir?
Doğru dürüst insanlar iş bulamıyorlarken birde hapisten çıkıp iş bulamazlarsa daha kotu olacak (çünkü yine suç işleyecekler yine gecinemedikleri icin, baskalari adına konuşamam fakat ben eleştirirkende overkende vatanın bekasını düşünürüm çünkü bende bu vatanda yaşayan vatandaşım ve bu vatan icin iyi bir durum degil).
Kimin sorunu?Suan Yasanan Korona Krizi Devletin Sorunu Degil.
bütün yazmış olduğun düşünce madalyonun diğer kısmı ve bence pek mantıklı olmasa bile demiş olduğun şey iki gerçekliğin birisi fakat sadece sunu soracağım:
Kimin sorunu?
hiçbir aşırı milliyetçi politika akıl kari değildir ve her daim kendi çıkarı icin bir başkasına zarar verir.
Benim gözümde bütün milliyetçi hareketler aynıdır, kişi kendi milletini sevmeli fakat bunu saplantı haline getirip başkasına zarar vermemeli.
(Umarım neden hiçbir ırkın baskınlığını savunan bir düşünceyi sevmediğimi ve sevenlerinde bir başkasına zarar verme potansiyeli olduğunu anlatabilmişimdir)
Evet bazı istisnalar haricinde Ülkü düşüncesini savunanlar vatanlarını düşünmüşlerdir fakat potansiyel bir hayli yüksektir (ki buna kendi annemi ve anne tarafının yarısından fazlasını katarak söylüyorum), bence dini yönetimlerde de bu şekilde araştırmayan toplumlarda başkalarına zarar verecek şekle getirilebilir/provokatif hareketlerde kullanılabilir. İşin fiiliyatında ülkücülere bunu demenin doğruluğu tartışılır (ki bence kendi ırkımı savunan bir görüş, kendi askerimi öldüren bir düşünce ile yan yana getirmek pek mantıklı değil fiiliyatta) fakat ırksal (yani milliyetçi) düşünce şimdiye kadar birçok ülkeyi yıkmış ve zarar vermiş. Bu potansiyel her ırksal düşüncede var (örneğin HDP binasına gidip -buradan bir beddua edeyim, rabbım belalarını tez verir umarım- Türkçülükle alakalı bir şarkı açsak orada öldürülürüz büyük olasılıkla).Okurbaba, bu mesajını yeni farkettim. Aslında işin özüne bakarsak aynı düşündüğümüzü söyleyebilirim. Hiçbir ırk taşıdığı kan sebebiyle bir başka ırktan asla üstün olamaz; Bu zaten evrensel bir hukuk kuralıdır. Bizim dinimizde ise "Üstünlük takva iledir" Hucurat/13 düsturu hakimdir. Yani Allahtan en çok korkan; Bu sebeple kul hakkı yemeyen, insanlara hiçbir şekilde zarar vermeyen, erdem ve fazilet sahibi, üstün ahlak ile mücehhez kişiler demek. Bu konuda mutabıkız.
Lakin -avukatı olmamakla beraber- Ülkücü anlayış ile Kürtçü terör ve tedhiş hareketlerinin aynı potada değerlenmesini adil bulmuyorum. Evet ülkücüler kendi milletini sever, ama bu suç olmamalı. Diğer taraftan ben ülkücülerin bugüne kadar Türk değil diye Amerikalı ırkçı beyazların yaptığı gibi kalkıp bir Kürt vatandaşına zarar verdiğini hiç duymadım. Ülkücülerin karşısında durup silah çektiği, savaştığı kişiler ülkede terör estiren, devletin varlığı ve birliğine kasteden, ülke topraklarının bölünmesi için savaş veren ve ipleri küresel güçlerin elinde olan terör örgütlerinedir. İlkokuldan başlayarak üniversite tahsilimin son gününe kadar ve oradan da bu güne kadar gördüklerim, yaşadıklarım hep böyle olmuştur. Bu adamlar Türk devletini, vatanını, milletinin bölünmezliğini savunmaktan, bu uğurda can vermekten başka birşey yapmadılar. İşte tam da bu yüzdendir ki ülkücü anlayışa sahip insanlar Türkler kadar vatansever Kürt vatandaşları içinden de çıkmıştır.
PKK/YPG dediğin terör örgütü ise amacına ulaşmak için her şeyi mübah gören bir anlayışa sahiptir. Uyuşturucu ticareti yapar, ülkenin evlatlarını bu yolla zehirler. Çocuk öldürür, kadın öldürür, yaşlı öldürür, masum insanları zerre kadar acımaksızın kanını döker.
Ülkücüler belki sütten çıkmış ak kaşık olmayabilir, ama mukayese yaparken bu hususları düşünerek bir daha düşün derim kardeşim... Ki, haksızlık yapmış olmayasın!
fakat ırksal (yani milliyetçi) düşünce şimdiye kadar birçok ülkeyi yıkmış ve zarar vermiş. Bu potansiyel her ırksal düşüncede var (örneğin HDP binasına gidip -buradan bir beddua edeyim, rabbım belalarını tez verir umarım- Türkçülükle alakalı bir şarkı açsak orada öldürülürüz büyük olasılıkla).