CS:GO mouse tekeriyle silah değiştirmeyi kontrol etmek.

yucesezar

Müdavim
Müdavim
Cezalı
Reaksiyon puanı
557
cs:go'ya yeni başlayanların mutlaka yaşadığı sıkıntılaradan birisidir;
şarjör'ünüz biter ve pistol'e geçmek için mouse'un tekerini çevirirsiniz ama mouse tekerinin hızı fazla olduğundan ya bıçağa yada şarjörünü değiştirdiğiniz tüfeğe geri dönersiniz ve %99 ölürsünüz. yada numerik tuşlara basmak sizin için gerçekten de zordur. oysa ki ufak bir ayarlama'yla mouse tekerini aşağıya döndürmeyi sadece tabanca'ya yukarı kaydırmayı ise sadece tüfeğe atayabilirsiniz. yapmanız gereken oyun ana menüsünde seçenekler bölümünden klavye&fare ayarlarına girmek ve bu bölümde birincil silah bölümüne mouse ile sol tıklayıp mouse tekerini yukarı kaydırmak daha sonra yine aynı şekil de ikincil silah bölümüne sol tıklayıp mouse tekerini aşağı kaydırmak.

ayrıca awp'nin ateşlendikten sonra tekrar scop'unun açılmasını da engelleyebilirsiniz tek yapmanız gereken mouse tekerini aşağı yukarı kaydırmak :D

Toxifera

Öğrenci
Reaksiyon puanı
7
Kullanisli bilgi hic dusunmemistim.Ancak ben kullanmam oyle bi anda bissuru silahi gecip rasgele aliyorum bazen alistim oyle oynamaya xD

rawkid

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,317
Bir ara t'deyken longtan a ya gidiyordum. Elimde bıçak koşuyorum Bombayı kurucam birden ct den adam atladı o panikle elime bombayi alıp G ile adamın ustune attığımı bilirim :D Elin 123 tuşlarına alışınca öyle bir derdin kalmıyor tabi.

Yeni başlayanlar için yararli konu.

pesimist

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,158
Yeni başlayanların oyuna alışmadan önce buna alışması onlar için daha iyi olabilir.

Meridian

Dekan
Reaksiyon puanı
761
Yararlı bir konu olmuş. :)
Bu arada kendi uydurduğun yazım kuralları beni deli ediyor. [emoji14] :D

yucesezar

Müdavim
Müdavim
Cezalı
Reaksiyon puanı
557
Güzel yorumlarınız için teşekkür ederim :) bu yöntemi mouse tekeri'yle silâh değiştirmeyi kapatırken keşfettim. Sanırım bu yöntem bana ait :) litaritür'e "Sezar roll" olarak geçsin :D

pesimist

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,158
Bu konuyu gece SDN Facebook hesabından paylaşalım. Siz de yararlı ve ilginç konular açın, sizin konularınızı da sosyal medya hesaplarımızdan paylaşalım :)

/xo/

Dekan
Reaksiyon puanı
226
Buna alışmayın, klavyeden sayılara alışın. 2-3 gün tekerleği kullanmayın rahat eliniz alışır.

yucesezar

Müdavim
Müdavim
Cezalı
Reaksiyon puanı
557
Bu konuyu gece SDN Facebook hesabından paylaşalım. Siz de yararlı ve ilginç konular açın, sizin konularınızı da sosyal medya hesaplarımızdan paylaşalım :)
Kelebek bıçak hadisesi'nden sonra :D forum'un eski büyülü ve görkemli zamanlarına geri dönmesi açısından güzel bir hareket olacak gibi.

Graveworm

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,414
Mouse'nin tekerine niye ihtiyaç duyulsun arkadaş ? 2 ye basmak yada pistolu Q ya atamak bu kadar mı zor ?

yucesezar

Müdavim
Müdavim
Cezalı
Reaksiyon puanı
557
zor olmasa'ydı, böyle bir şeye ihtiyaç duymazdık herhalde! :/

yucesezar

Müdavim
Müdavim
Cezalı
Reaksiyon puanı
557
Önemli olan nasıl daha rahat oynadığımız. Benim mouse da iki tane programlanabilir tuş var biri el bombası diğeri ne de telsiz tuşunu atadım 4 ve f yani. bu yöntemle birlikte tüfek,tabanca,el bombası ve telsiz'i sadece mouse'dan idâre ediyorum çünkü bu şekilde daha rahat dolayısıyla daha iyi oynuyorum.

Graveworm

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,414
Q mu? Pistolü Q'ya atamak inanılmaz derecede saçma bence.

Güzel kardeşim sen sniper i kullanırken anlık pistole geçmek için 2 ye falan mı basıyorsun ? Scroll tuşları çabuk bozulan bir tuştur. O yüzden scroll falan uğraşmayın klasik olana alışın

yucesezar

Müdavim
Müdavim
Cezalı
Reaksiyon puanı
557
Nümerik tuşlar q'dan daha hızlıdır, daha bunu bilmeyen birisi bile yorum yapıyor. enteresan... ayrıca kaliteli bir mouse kullanıyorsanız yüksek ihtimalle tepki süresi klavyeden daha iyidir ve oldukça dayanıklıdır öyle tekerlek felan bozulmaz. Tabi kalite önemli...

Graveworm

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,414
Pistol'u nümerik tuşlara mı atayacaksın ? :D Şu lanet olası oyunu betadan beri oynayan biri olarak hiç bir zaman scroll muş başka bir tuşmuş ihtiyacım olmadı. Logitech g710+ klavye razer deathadder 2016 kullanıyorum şu anda da ihtiyacım olmuyor awp den yada makineliden pistole geçmek için. Senin dediğin çok enteresan birşey. O kadar yayın izliyorum, o kadar oyuncunun ayarlarını biliyorum hiç biri senin dediğini kullanmıyor ve sen şiddetle "Nümerik tuşlar q'dan daha hızlıdır, daha bunu bilmeyen birisi bile yorum yapıyor. enteresan" böyle gereksiz bir yorum yapıyorsun =)

yucesezar

Müdavim
Müdavim
Cezalı
Reaksiyon puanı
557
Pistol zaten defoult olarak "2" tuşuna atanmış durumda :) :D bende hergün yayın izliyorum ama oyun oynarken klavye üzerinde ki parmaklarını yayınlayan yayıncı görmedim :) pro oyuncuların çoğunun oyun ayarlarını felan biliyorum ama bunlar benim için çöp denilebilir. Adamlar mouse'u kol destekli oynuyorlar ben ise bilekten oynuyorum onların mouse dpi'ları ve sensivity'leri daha düşük oluyor haliyle. Kendin belirtiyorsun "benim ihtiyacım olmadı" diye. İhtiyacın yoksa konu da boş yapmanın da bir önemi yok. :)

pesimist

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,158
Güzel kardeşim sen sniper i kullanırken anlık pistole geçmek için 2 ye falan mı basıyorsun ? Scroll tuşları çabuk bozulan bir tuştur. O yüzden scroll falan uğraşmayın klasik olana alışın

Birincisi ben senin kardeşin değilim. 2.si de evet 2'ye basıyorum. Bir önceki silaha dönmek için zaten Q kullanılıyor. Sıkıntı yok yani.

Graveworm

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,414
Herkes atarlı bir o kadar da bilgili maşallah =) neyse atayın scroll a falan