Crystal ActiveX Report Viewer Control görüntüleme sorunu

ilteris07

Asistan
Reaksiyon puanı
0
1. “http://reportsnc.meb.gov.tr/viewer11/ActiveXControls/activexviewer.cab” dosyasını bilgisayarınıza indirin..
2. Klasör içerisinde bulunan ( sviewhlp.dll , CRViewer.dll , swebrs.dll,REPORTPARAMETERDIALOG.DLL,CSELEXPT.OCX) dosyalarını “c:\WINDOWS\SYSTEM32″ klasörüne kopyalayın..

3. başlat-çalıştır… açın ve aşağıdaki komutları yapıştırıp çalıştırın.
REGSVR32 C:\WINDOWS\SYSTEM32\CRVIEWER.DLL
REGSVR32 C:\WINDOWS\SYSTEM32\CSELEXPT.OCX
REGSVR32 C:\WINDOWS\SYSTEM32\REPORTPARAMETERDIALOG.DLL
REGSVR32 C:\WINDOWS\SYSTEM32\SVIEWHLP.DLL
REGSVR32 C:\WINDOWS\SYSTEM32\SWEBRS.DLL
Not: Windows tuşu + R ile çalıştırı açabilirsiniz.
Not:
1 - REGSVR32 C:\WINDOWS\SYSTEM32\CSELEXPT.OCX bu komut çalışırkan hata mesajı alırsanız. Cab klasörü içinde DependencyInstaller.exe dosyası var onu çalıştırın.
2- UAC (User Account Control) u kapatın

Üstadlar bunların hepsini yaptım .
"REGSVR32 C:\WINDOWS\SYSTEM32\CRVIEWER.DLL " bunların hepsinde BAŞLATa yapıştırdığımda görülüyor.Fakat tıkladığında "" Yüklenemedi"" mesajını alıyorum. yardım lütfen

ilteris07

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Report Viewer for Crystal Reports 1.4.6 türü prg.işimi görür mü acaba?

ilteris07

Asistan
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar bir tavsiyeniz var mı

mned

Doçent
Reaksiyon puanı
24
32 BİT WİN7'de aynı şekilde her format sonrası uygulamayı yaptım çalıştırdım ,komut dizilerini çalıştırırken antivirüs programı varsa kapatarak deneyebilirsiniz ayrıca DependencyInstaller.exe yi çalıştırırken yönetici olarak çalıştırmak da önemli.

64 bit sistem kurdum ben de kullanamıyorum şimdi:) komut dosya dizesini tanınmadı diyor:)

reyes123

Asistan
Reaksiyon puanı
6
1. “http://reportsnc.meb.gov.tr/viewer11/ActiveXControls/activexviewer.cab” dosyasını bilgisayarınıza indirin..
2. Klasör içerisinde bulunan ( sviewhlp.dll , CRViewer.dll , swebrs.dll,REPORTPARAMETERDIALOG.DLL,CSELEXPT.OCX) dosyalarını “c:\WINDOWS\SYSTEM32″ klasörüne kopyalayın..

REGSVR32 C:\WINDOWS\SYSTEM32\CRVIEWER.DLL
REGSVR32 C:\WINDOWS\SYSTEM32\CSELEXPT.OCX
REGSVR32 C:\WINDOWS\SYSTEM32\REPORTPARAMETERDIALOG.DLL
REGSVR32 C:\WINDOWS\SYSTEM32\SVIEWHLP.DLL
REGSVR32 C:\WINDOWS\SYSTEM32\SWEBRS.DLL
Not:
1 - REGSVR32 C:\WINDOWS\SYSTEM32\CSELEXPT.OCX bu komut çalışırkan hata mesajı alırsanız. Cab klasörü içinde DependencyInstaller.exe dosyası var onu çalıştırın.
2- UAC (User Account Control) u kapatın

Üstadlar bunların hepsini yaptım .
"REGSVR32 C:\WINDOWS\SYSTEM32\CRVIEWER.DLL " bunların hepsinde BAŞLATa yapıştırdığımda görülüyor.Fakat tıkladığında "" Yüklenemedi"" mesajını alıyorum. yardım lütfen

ilkönce kullanıcı hesap denetimini devre dışı bırakacaksınız bilgisayar kapatıp açtıktan sonra yukarda yazdığınız dosyaları kopyalayıp çalıştır komutunu vereceksiniz... sonra e okul açıp rapor alabilirsiniz.ilk açtığınızda active x yüklenmez 2.açtığınızda e okulu rapor alabilisiniz. selamlar.... bütün bu işlemleri gerçekleştirdikten sonra kullanıcı hesap denetimini açabilirsiniz...

reyes123

Asistan
Reaksiyon puanı
6
32 BİT WİN7'de aynı şekilde her format sonrası uygulamayı yaptım çalıştırdım ,komut dizilerini çalıştırırken antivirüs programı varsa kapatarak deneyebilirsiniz ayrıca DependencyInstaller.exe yi çalıştırırken yönetici olarak çalıştırmak da önemli.

64 bit sistem kurdum ben de kullanamıyorum şimdi:) komut dosya dizesini tanınmadı diyor:)

64 bit windows 7 işletim sisteminde ise şöyle:

kullanıcı hesap denetimini devre dışı bırakın bilgisayarı yeniden başlatın

1. “http://reportsnc.meb.gov.tr/viewer11...ivexviewer.cab” dosyasını bilgisayarınıza indirin..
2. Klasör içerisinde bulunan ( sviewhlp.dll , CRViewer.dll , swebrs.dll,REPORTPARAMETERDIALOG.DLL,CSELEXPT.OCX) dosyalarını “c:\WINDOWS\″ klasörüne kopyalayın..

REGSVR32 C:\WINDOWS\CRVIEWER.DLL
REGSVR32 C:\WINDOWS\CSELEXPT.OCX
REGSVR32 C:\WINDOWS\REPORTPARAMETERDIALOG.DLL
REGSVR32 C:\WINDOWS\SVIEWHLP.DLL
REGSVR32 C:\WINDOWS\SWEBRS.DLL

e okulu açıp rapor almaya çalıştığınızda tekrar hata verecektir.ikinci defa e okula giriş yapın e okuldan rapor alabiliceksiniz.selamlar

mned

Doçent
Reaksiyon puanı
24
Teşekkürler reyes123 .Yani sistem32 yerine direk windows dosyasına kopyalanacak 64 bitte.

TEMMUZ74

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
aynı sorun bendede var 2. komutta hata verdi cab dosyası dediğiniz nedir bana yardımcı olurmusunuz

---------- saat 20:05 eklendi ---------- önceki mesaj saat 20:05 eklenmişti ----------

halledemedim lütfen yardımcı olun

---------- saat 20:12 eklendi ---------- önceki mesaj saat 20:05 eklenmişti ----------

halledemedim lütfen yardımcı olun bu komutta hata alıyorum hep
içinde DependencyInstaller.exe dosyası var onu çalıştırın demişsiniz ama oda hata veriyor yoksa ben yanlış bir şeymi yapıyorum

mned

Doçent
Reaksiyon puanı
24
aynı sorun bendede var 2. komutta hata verdi cab dosyası dediğiniz nedir bana yardımcı olurmusunuz

---------- saat 20:05 eklendi ---------- önceki mesaj saat 20:05 eklenmişti ----------

halledemedim lütfen yardımcı olun
Cab dosyası bu linkten indirdiğiniz dosya http://reportsnc.meb.gov.tr/viewer11/ActiveXControls/activexviewer.cab

önce kullanıcı hesabı denetimi ayarını en alt seviyeye getirin sonra antivirüs programınızı pasifleştirin dosya da yazan işlemleri gerçekleştirin DependencyInstaller.exe (yönetici olarak çalıştırın)dosyası bir dos ekranı açıp hızlı bir şeklilde ekrandan kaybolacaktır bu normaldir.Bu işlemlerden sonra e-okul veya nerden raporu almak istiyorsanız sayfayı açın ilk raporlama teşebbüsünde sizi bekletecektir 2-3 dakika bekledikten sonra raporlamadan çıkın tekrar girerek raporlama yapın ,rapor ekranda belirecektir.Kolay gelsin.

mned

Doçent
Reaksiyon puanı
24
Kullananların ilgisini çeker diye buraya yazmak istedim.activexwiever raporlama bugün benim pcde java ile açıldı direk karşıma java yükleme çıktı tamamlanınca sun java yazısı ve ardından da rapor ekrana geldi sadece bende mi bu yoksa görüntüleme sistemini mi değiştirdiler? bu konuda bir bilgisi olan var mı?

mned

Doçent
Reaksiyon puanı
24
Bugün açıklamayı koymuşlar artık e-okul windows 7 ve mozilla için java destekli olmuş.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
yav niye olmuyor bu dediğiniz ger şeyi harfiyen yapıyorum, güvenlik duvarı pasif antivirüs pasif anlamıyorumki