Creative Sound Blaster Audigy Ses Sorunu ( Cızırtı )

touchmylove

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba arkadaşlar.Bir haftadır sorunum hakkında cözüm arıyorum fakat hiçbiryerde bulabilmis degilim denemediğim yol kalmadı.Öncelikle bilgisayarımı yeni topladım.Onboard ses kartım ve ayrıca creative blaster 7 + 1 ses kartım mevcut.On board ses kartımı biostan iptal ettim fakat ne yaparsam yapıyım ses cızırtılı ve donarak cıkıyor.Şarkı veya konuşmalarda farketmiyor.Sürücüleri güncelledim,windows güncellemelerini yaptım.
Aygıt yöneticisindeki görünüşü bu şekilde ;

Ayrıca ati ekran kartı kullanıyorum oda Amd high definition diye birşey eklemiş bunlada çakışıyor olabilir tam emin değilim.Yardımcı olan arkadaşlara gönülden teşekkürler iyi forumlar.

intricate

Profesör
Reaksiyon puanı
12
Aklıma ilk gelenler; Bilgisayar kasası ve tabi monitörün bağlı olduğu hatta topraklama var mı varsa da sağlıklı bir şekilde yapıldı mı? Eğer topraklama sağlıklı yapılmadıysa bu tür cızırtılar/ dip gürültüler yapabilir.(Kesin olmamakla beraber bunun hakkında bilgi edinmenin bir yolu var. Bir kontrol kalemi alıp kasada metal bir yere değdir ışığı yanıyorsa topraklama yoktur yada sağlıklı değildir. Ancak ışığın yanmıyor olması topraklamanın sağlam olduğunu tam olarak göstermeyebilir.

Yada ses kablolarında/bağlantılarda bir parazit, eksi artı kutba temas varmı yani kablolar temiz ve kaliteli mi. Kablolar kaliteli değilse yada jacklardaki bağlantılar temiz yapılmamışsa yine gürültü/cızırtı yapabilir.

Yakınlarda bir kablosuz telefon, manyetk alan yaratacak bir cihaz var mı? varsa bu cihazın ya da hoaprlörün/amfinin yerini değiştirerek manyetik alan etkisi dışındaki bir noktayı araman gerekebilir.

touchmylove

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Hocam sağolun cevabnıız için.Fakat priz topraklı ve ayrıca 4 gün önce eski kasam ile aynı şekilde bu ses kartını kullanıyordum.Yani sorun driverler yada donanım ile ilgili olduğunu biliyorum.Ses kartı eski kasamda vardı fakat windows 7 64 bit yada bu kasaya uygunmu değilmi onu bilmiyorum öğrenmenin bi yolu varmıdır? Yada bi driver yada sürücü eksik herşey cok karısık hocam ama sorun driverlar ile ilgili