Creative Sound Blaster 5.1 Ses Kartı Sorunu !!!

El Padrino

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
70
Arkadaşlar Creative Sound Blaster 5.1 Ses Kartı aldım.Logitech X-530 da ses sistemim var.Kartın sürücüsünü yükledim.Ama şu an bütün kanallardan ses gelmiyo.Tabiki mp3'lerde 2 kanal ses mevcut.Bu yüzden ses gelmediğini biliyorum.Ama kartın sürücü ayarlarında bir türlü stereo ses ayarını bulamadım.Film izlerken 5.1, mp3 dinlerkende bütün kanallardan ses çıkmasını istiyorum normal olarak.Sürücünün güncellemelerini bulamadım.

Eğer bilen arkadaşlarımız yardımcı olursa çok sevinirim.Şimdiden teşekkürler...

yuureii

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Eax konsolunda bulunması lazım. Ama tabi vista kullanıyorsan ve Creative uygun yazılım çıkarmamışsa konsol açılmaz. Ses özelliklerinden 5.1 hoparlör sistemini açarsan mp3 dinlerken de hepsinden ses alabilirsin.

malkavian

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
oBsCuR HoMmE dedi ki:
Arkadaşlar Creative Sound Blaster 5.1 Ses Kartı aldım.Logitech X-530 da ses sistemim var.Kartın sürücüsünü yükledim.Ama şu an bütün kanallardan ses gelmiyo.Tabiki mp3'lerde 2 kanal ses mevcut.Bu yüzden ses gelmediğini biliyorum.Ama kartın sürücü ayarlarında bir türlü stereo ses ayarını bulamadım.Film izlerken 5.1, mp3 dinlerkende bütün kanallardan ses çıkmasını istiyorum normal olarak.Sürücünün güncellemelerini bulamadım.

Eğer bilen arkadaşlarımız yardımcı olursa çok sevinirim.Şimdiden teşekkürler...

arkadasım aynı ses kartından bende aldım gerçi ben gitarımı bağlamak için almıstım ama neyse

Öncelikle ses sisteminin tüm bağlantılarını ses kartına taktın mı? (büyük ihtimalle takmıssındır ama genede bi sorayım dedim ;D )

denetim masasında "Ses, Konuşma ve Müzik Aygıtları" seçeneğini seçip oradan "sistem ses ayarını yapın" seçeneğini tıkla Açılan ekranda Hoparlör Ayarları kısmından "Gelişmiş" seçeneğine tıkla açılan yerden "Masaüstü Stereo Hoparlörler" seçeneğini "5.1 surround hoparlörler" olarak değiştir.

creative lerde CMSS yani (Creative Multi Speaker System) vardır.Bu sistem mp3 lerde bile 5 kanaldan ses almanıza imkan verir.

aslında bunları masüstünde üst kısma gizlenmiş creative aracından yapabilirsin.herhangi bir sonuc alamazsan yaz tekrardan bakalım

Wolker

Profesör
Reaksiyon puanı
2
vista kullanıyorsam yapı itibari ile 5 kanal ses alabilmen mümkün değil bütün kanallardan ses alabilmen windows xp kullanmalısın.Bu durumu çok irdeledim ama kaliteli bir audigy yada xifi kart almadanda bu durumun üstesinden gelemezsin...

S

SDN Okuru

SDN Okuru
arkadaşlar çok basit. creative play center ı kurun. programı açtığınızda alt kısımda CMSS diye bir kısım var. oraya tıklayın ve ON'u aktif hale getirin. hayırlı olsun.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
z906 creative sb x-fi ses kartım war 5+1 den 2 +1 ses gelıyo neden acaba cmss de ısaretlı