CPU ve Kapanma Sorunu

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan keskur
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

keskur

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar OCS 850 güç kaynağım vardı ses çıkarttığı için servise yolladım yenisini yolladılar gelen üründende ses geliyor ama öncekine nazaran daha iyi fakat bu seferde çalışırken CPU zorlanınca kendi kendini kapatıyor XP yi hiç yükleyemiyorum mesala kurulum ortalarında kapatıyor vista yı ve win 7 yi kuruyor bazen ordada kapanıyor sistem güçlü olduğu için PSU yetmiyormu acaba evin elektriğindemi bi sorun var acaba

sistem

gigabayte ex-58 extreme
core i7 920 2.66
4 gb ddr3
ati4890 vaporx 1 gb
250 hdd x 2

pcwolf

Dekan
Reaksiyon puanı
33
CPU zorlanıyorsa biostan kaç derece onu bak bi. Gerçi o işlemci ısındığında çarpanı felan düşürüyodur, kapanmaması lazım aslında... Biosu bir araştır çözüm orda olabilir.

new_order

Asistan
Reaksiyon puanı
5
850w psu o sisteme rahat yeter, sorun islemcinin fazla ısınması olabilir. İşlemci Fanının yerine tam oturdugundan emin olun ve termal macunun düzgün olduguna tekrar bir bakın, kapanması sırasında mavi ekran almıyorsanız muhtemelen işlemci ısısı kaynaklıdır. zaten işlemci yük altında kapanıo demişsiniz:) xp de pcnizi actıktan sonra bi işlemci sıcaklıklarına bakarsanız sorunu anlayabilirsiniz. sistem bosta iken stok fan ise 30-40arası normal değerlerdir. 50-55ve üstüyse bir sorun var demektir

Cloakengaged

Dekan
Reaksiyon puanı
147
Fanı kapatmışlardır ses çıkmasın diye :lol:
Fanın otomatik yük'e göre çalışmasını kapatmış olabilirler.. Standart bir devirde dönüyordur buda soğutamıyordur kasanı.. mesela yani teorik olarak :D

keskur

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar biosu update yaptım cpu clock ratio değeri 12-21 arası önceden 21 de idi şimdi otomatik 15 oldu ses çok az çıkıyor 12 ye indirince hiç ses çıkmıyor ama işlemciyi 2.66 iken 1.66 ya düşürüyor 12-21 değeri 21 yapınca normal böylece düzelmiş oluyor olsun ses çıkmasından iyidir.

cpu ısınma 35-38 i hiç geçmiyor soğutma iyi aslında

xp yi yüklemeyi tekrar denemedim ama win vista ve 7 de problem yok şimdilik kapanmıyor