CPU sıcaklığımın anormal olduğunu söylesin birisi :D

hakan71

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar yardımcı olursanız çok memnun olucam işlemci sıcaklığım oyun esnasında rölanti 104-105 derece çok yüksek düşüremiyorum fanı falanda temiz oyundan çıkınca tüm programlar kapalıykende 50-60 derece sabit bu normal mi yada ne yapmalıyım :D ? ama bilgisayarda kasma falan yok uzun zamandırda aynı koşullarda kullanıyorum yardım ve tavsiyeleriniz varsa mutlu olurum :)
Gpk14v.png
[/URL][/IMG]
6lk6pk.png
[/URL][/IMG]

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
O sıcaklık anormal öyle yapmaması lazım termal macun sürülü mü ? Stok fan iyi çalışıyor mu tozundan kirinden arındırdın mı ?

hakan71

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Fanı temiz,normal çalışıyoda macunu olmayabilir :D bu kadar ciddi olacagını düşünmüyodum macunu yok evet :) ondan kaynaklı bi sorun mu ?

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
Fanı temiz,normal çalışıyoda macunu olmayabilir :D bu kadar ciddi olacagını düşünmüyodum macunu yok evet :) ondan kaynaklı bi sorun mu ?

Tabiki macun olmazsa ısı iletimi olmaz. Güzel bir termal macun alıp ısıyı düzene sokabilirsin tavisye edebileceğim benimde kullandığım bir macun var. Aralarında pek fark olmadığını söyleselerde benim için çok fark var

ZALMAN Zm-stg2

hakan71

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Tabiki macun olmazsa ısı iletimi olmaz. Güzel bir termal macun alıp ısıyı düzene sokabilirsin tavisye edebileceğim benimde kullandığım bir macun var. Aralarında pek fark olmadığını söyleselerde benim için çok fark var

ZALMAN Zm-stg2

teşekkürler :D Yarın bide öyle deneyim bakalım performansı da artırır kanatindeyim bu durumda.Teşekkürler...

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
teşekkürler :D Yarın bide öyle deneyim bakalım performansı da artırır kanatindeyim bu durumda.Teşekkürler...
İşlemcini yükünü hafifletmek için ek olarak arka planda çalışan gereksiz işlemler, gereksiz çalışan servisler, ve başlangıçta açlıan programları kapatırsan büyük katkı sağlarsın

apotaha

Asistan
Reaksiyon puanı
1
bu sıcaklığa ulaşınca makinenin kendini kapatması gerekmiyor mu :confused1:

HACIMURAT

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bence sensörde var bir anormallik... işlemciye müdahale etmediysen 70-90 derecede reset atması lazım makinanın....

S

SDN Okuru

SDN Okuru
bu dereceler inandırıcı değil doğruysa kesin kapatması lazım makinayı.

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,126
kendini yağlı radyatör sanıyor odayı nasıl ısıtıyor? benimki de fanlı elektrik sobası sanıyor hiç üşütmüyor...

hakan71

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bu dereceler inandırıcı değil doğruysa kesin kapatması lazım makinayı.

Yalan mı söylüyoruz dostum? macunu yok makinanın 2-3 aydır bende umursamazın tekiyim sabah akşam 100-105 derecede maksimum performansla çalışıyo makine işlemcinin markasınıda bilmiyorum :) gayetde memnunum yani ama macun şart :) arada sırada uygulamaları kapatıyorum 50-60 derecede serinliyo :D:Dbirde neden resetlemediği konusunda hiçbi fikrim yok 3-4 yıldır kullanıyorum daha kendini resetlemişliği yok makinanın :)

Anti-Code

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Arkadaşlar yardımcı olursanız çok memnun olucam işlemci sıcaklığım oyun esnasında rölanti 104-105 derece çok yüksek düşüremiyorum fanı falanda temiz oyundan çıkınca tüm programlar kapalıykende 50-60 derece sabit bu normal mi yada ne yapmalıyım :D ? ama bilgisayarda kasma falan yok uzun zamandırda aynı koşullarda kullanıyorum yardım ve tavsiyeleriniz varsa mutlu olurum :)
Gpk14v.png
[/URL][/IMG]
6lk6pk.png
[/URL][/IMG]
sadece macunda yeterli olmaz 80e falan düşer. Benimde 90ı görüyordu işlemciye binen yükü düşürmek için 32bit kurdum. Sadece oyun oynarken 65 civarı oluyor günlük kullanımda 45i geçmiyor.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Yalan mı söylüyoruz dostum? macunu yok makinanın 2-3 aydır bende umursamazın tekiyim sabah akşam 100-105 derecede maksimum performansla çalışıyo makine işlemcinin markasınıda bilmiyorum :) gayetde memnunum yani ama macun şart :) arada sırada uygulamaları kapatıyorum 50-60 derecede serinliyo :D:Dbirde neden resetlemediği konusunda hiçbi fikrim yok 3-4 yıldır kullanıyorum daha kendini resetlemişliği yok makinanın :)
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
dostum inandırıcı değil derken sensörleri kastettik seni değil.:tongue:

falcon291

Profesör
Reaksiyon puanı
45
Termal macun yok, termal macun yapılsın değerler düşer. Bu gördüğünüz değerler çok ama çok yüksek. Termal macun gayet yeterli olur düşürmek için nereden çıkartıyorsunuz? İşlemciye binen yükü düşürmek için 32 bit kurmak? Bakalım burada daha ne kadar ilginç fikirler duyacağız?

hakan71

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
sadece macunda yeterli olmaz 80e falan düşer. Benimde 90ı görüyordu işlemciye binen yükü düşürmek için 32bit kurdum. Sadece oyun oynarken 65 civarı oluyor günlük kullanımda 45i geçmiyor.
Benimki zaten 32 dostum :)

leanardo

Profesör
Reaksiyon puanı
9
benim laptop core duo 90-93 derece civarında reset atıyor 2015 yılında egzoz emisyonu yaptıracam

hakan71

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Termal macun sürdükten sonra değerler min 30 derece max. 90 derece civarında düzeldi sanırım teşekkürler .

Kadima

Rektör
Reaksiyon puanı
841
CPU sıcaklığın anormal :mrgreen:

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,126
sucuksuz olmaz önce sucukları bir çevir...