CPU %50 - Sistem Boşta %98

nezihdarcin

Asistan
Reaksiyon puanı
2
MErhaba Arkadaşlar, benim başıma bela olan bir sıkıntım var...
Görev Yöneticisinden performansa baktığım zaman neredeyse %40 ve %60 aralığında CPU çalışmakta ve PC hızım çok düşüyor, yavaşlıyor... CPU'yu bu kadar yoran uygulama nedir diye çalışan programlar listesine baktığım zaman %1 - %2 seviyasinde çalışan uygulamalardan başka uygulama gözükmüyor... Ve sanki herşey yolundaymış gibi Sistem Boşta işlemi %98 - %98 seviyesinde..

Muhtemelen sizlerinde zamanla tecrübe ettiğiniz bir virüs türü olabileceğini düşünüyorum..
Eğer yardımcı olabilirseniz sevinirm...

Sistem özelliklerim:
XP Profesyonel SP 2
AMD Athlon 64 X2 5200+
3 GB Kinston Ram
Ati X1950 pro Ekran kartı
Asus M2AV ana kart

qKTe

Profesör
Reaksiyon puanı
32
sorununa cevap veremicem ama belki daha net bir cevap alabiliriz diye bende sorunumu sölim, bende de P4 3.0Ghz işlemci var ama bazen benimksiide olur olmadık yerde kasmalar yapıyor. mesela az önce cd den pc ye kopyalama yapıyordum ve bir iki tanede web sayfası açıktı, bir de wmp. ama pc 4-5 saniye süreli donmalar yaptı sonra kendine geldi ancak bu takılmalar donmalar devam etti..

yasaklı

Asistan
Reaksiyon puanı
14
MErhaba Arkadaşlar, benim başıma bela olan bir sıkıntım var...
Görev Yöneticisinden performansa baktığım zaman neredeyse %40 ve %60 aralığında CPU çalışmakta ve PC hızım çok düşüyor, yavaşlıyor... CPU'yu bu kadar yoran uygulama nedir diye çalışan programlar listesine baktığım zaman %1 - %2 seviyasinde çalışan uygulamalardan başka uygulama gözükmüyor... Ve sanki herşey yolundaymış gibi Sistem Boşta işlemi %98 - %98 seviyesinde..

Muhtemelen sizlerinde zamanla tecrübe ettiğiniz bir virüs türü olabileceğini düşünüyorum..
Eğer yardımcı olabilirseniz sevinirm...

Sistem özelliklerim:
XP Profesyonel SP 2
AMD Athlon 64 X2 5200+
3 GB Kinston Ram
Ati X1950 pro Ekran kartı
Asus M2AV ana kart
Bu çalışan uygulamalar arasında yabancı programlar varmı.veya aynı isimden iki adet çalışan uygulama.eğer böyle bir şey varsa virüs olabilir.pc yi önce bir Malwarebytes' Anti-Malware ile tarat.
virüs varsa muhtemelen bulacaktır.
Download Trial

captaingreen

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Arkadaşlar bu sorunların nedenleri orjinal işlerim sistemi kullanmamanızdan kaynaklanıyor,eğer orjinal sistem kullanırsanız yapılan güncellemeler bilindik sistem hatalarını düzelteceği için PC'nizde böyle sorunlar olmayacak.O PC'lerdede %100 virüs vardır boşuna taramada yapmayın temizlenmeyecektir.