CPU %100'den Aşağı İnmiyor Acil Yardım

Uğurcan7

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Arkadaşlar merhaba;

Az önce işlemciyi sürdüğüm termal macun olmuş mu diye test edeyim dedim.

Prime95 adlı programla test ettim,işlemciyi RAM i tavan yaptırdım.

İyi güzel hoş ısınmadı PC,her şey normal.

Prime95 programını kapadıktan sonra görev yöneticisini bir açtım vaziyet pert,CPU %100...

PC şu an ısınmaya başlıyor.Battlefield 4 ü açtım son görüntülerde kasmadan oynadım %100 iken,

Fakat şu an cayır cayır yanmaya başladı.

Sistemim şu;

PHENOM II X4 965 BLACK EDİTİON AM3 3.4 GHz 8MB CACHE 45NM İŞLEMCİ AMD

XLF SERİSİ 120MM BEYAZ LED FAN XIGMATEK

RED SCORPİON LGA775 & AMD AM2/754/939/940 İŞLEMCİ SOĞUTUCU XIGMATEK

M4A89GTD PRO/USB3 AMD 890GX/SB850 AM3 DDR3 2000 MHz (O/C) ANAKART ASUS

4GB (2*2GB) HYPERX DDR3 1600 MHz CL9 XMP ÇİFT KANALLI BELLEK KİNGSTON

HD6850 GDDR5 1GB 256 BİT AMD RADEON DX11 EKRAN KARTI ASUS EAH6850

RED SCORPİON LGA775 & AMD AM2/754/939/940 İŞLEMCİ SOĞUTUCU XIGMATEK

XLF SERİSİ 120MM BEYAZ LED FAN XIGMATEK

ASGARD PURE BLACK EDİTİON 600W MİDT ATX SİYAH KASA XİGMATEK

WİNDOWS 7 ULTİMATE 64 BİT

Görüntü şu;

xAM0mq.png
[/URL][/IMG]

Lütfen yardım edin,sinek küçük ama mide bulandırıyor işte.

Not:Şu an tam yanmaya başladı işlemci kasaya el değmiyor ama PC kasmıyor
:confused1:

Şimdiden teşekkürler..

muhammedyakup

Doçent
Reaksiyon puanı
4
termal macunun değişmesinden sonra %100 çalışması sıkıntının donanımsal değil yazılımsal olduğunu gösterir benim laptopdada aynı şekilde işlemciyi %100 de görüyordum sürekli çok araştırdım macunu değiştirdim olmadı en aveanın 3g jet modeminin arayüz programının buna neden olduğunu buldum bir diğer neden ise bende çıkmadı ama sende olabilir arka planda çalışan ve işlemciyi zorlayan virüsler format kesin çözüm olur

Uğurcan7

Asistan
Reaksiyon puanı
1
termal macunun değişmesinden sonra %100 çalışması sıkıntının donanımsal değil yazılımsal olduğunu gösterir benim laptopdada aynı şekilde işlemciyi %100 de görüyordum sürekli çok araştırdım macunu değiştirdim olmadı en aveanın 3g jet modeminin arayüz programının buna neden olduğunu buldum bir diğer neden ise bende çıkmadı ama sende olabilir arka planda çalışan ve işlemciyi zorlayan virüsler format kesin çözüm olur

Yanan bir işlemcinin hiç bir işlem yapmaması lazım bence,bende ki durum çok ayrı bir şey gibi.

Yanıyor ama dediğim gibi girip BF4 oynayabiliyorum,rahatça işlem yapabiliyorum.Hani virüs olsa PC kasar en bilim bir şeyler olur.Her şey Prime95 programından sonra oldu.

muhammedyakup

Doçent
Reaksiyon puanı
4
Yanan bir işlemcinin hiç bir işlem yapmaması lazım bence,bende ki durum çok ayrı bir şey gibi.

Yanıyor ama dediğim gibi girip BF4 oynayabiliyorum,rahatça işlem yapabiliyorum.Hani virüs olsa PC kasar en bilim bir şeyler olur.Her şey Prime95 programından sonra oldu.

Bence o sıcaklık belli bir süre etki etmese de üstünden zaman geçtikçe işlemcine büyük zarar verebilir.Dediğin şekilde programı yükledikten sonra böyle birşey olduysa sistem geri yükleme yapmayı dene istersen

Uğurcan7

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Bence o sıcaklık belli bir süre etki etmese de üstünden zaman geçtikçe işlemcine büyük zarar verebilir.Dediğin şekilde programı yükledikten sonra böyle birşey olduysa sistem geri yükleme yapmayı dene istersen

Sistem geri yükleme yapmayı denedim,fakat daha önceden oluşturmuş olduğum sistem geri yükleme noktası yok ayrıca hiç bir noktaya geri yükleme yapmıyor.

Böyle devam ederse bios resetliycem.

nurdede1986

Asistan
Reaksiyon puanı
9
Virüs ler olabilir. Güncellemelerden olabilir. Ram ler arıza yapmış olabilir. Vs