Corsair h115i sorunu

yerliplaka80

Asistan
Reaksiyon puanı
7
Slm.Bugün parçalarını topladığım pc yi montaj için servis e götürdüm,tek sorun sıvı soğutmada çıktı,sıvı soğutma çalışıyor ama işlemciyi soğutmuyor,cpu derecesi 90 dereceye ulaşıyor.Sizce hata parça da mı yoksa ilk defa sıvı soğutma montajı yapan servis de mi.CPU fan error hatası veriyor pc açılışında siyah ekranda.işlemcim i7 6700k

Alecont

Profesör
Reaksiyon puanı
509
Pompa çalışıyor mu? Bir de kasanın içinin resmini at nasıl takmışlar bakayım

yerliplaka80

Asistan
Reaksiyon puanı
7
Hocam pompa çalışıyor derken corsair amlemin işiği yanıyor yani.Sizi gönderdiğim resimler pc nin kapalı hali.

Ekli dosyalar

• IMG_1986.JPG
    IMG_1986.JPG
    1.6 MB · Görüntüleme: 1,177
  • IMG_1987.JPG
    IMG_1987.JPG
    1.6 MB · Görüntüleme: 1,058
  • IMG_1988.JPG
    IMG_1988.JPG
    1.5 MB · Görüntüleme: 438

Alecont

Profesör
Reaksiyon puanı
509
Sorun soğutucu da hocam. Soğutucunun kablosu anakarta bağlı mı? Böyle ilk açtıgında bir sıvı pompalama sesi gelmesi lazım

yerliplaka80

Asistan
Reaksiyon puanı
7
Hocam anakarta sıvı soğutucudan gelen kabloyu cha fan 4 yazan yere taktım sonra biosdan fan control ayarına girip resimdeki PWM yi seçince kasa da sıvı soğutmanın ışığı söndü ama cpu derecesi 31-32 arasına düştü.Doğru bişey mi yaptım yanlış anlamadım.Pc yi açınca halen fan hatası yazısı var.

Ekli dosyalar

• IMG_1990.JPG
    IMG_1990.JPG
    1.9 MB · Görüntüleme: 2,736
Son düzenleme:

yerliplaka80

Asistan
Reaksiyon puanı
7
Hocam açılıştı hata yazısı olmasına rağmen fanspeed programı değerleri böyle gösteriyor.aceba biosda bişeyler mi ayarlanmalı?

Ekli dosyalar

• IMG_1991.JPG
    IMG_1991.JPG
    3.5 MB · Görüntüleme: 753

Alecont

Profesör
Reaksiyon puanı
509
Sıcaklıklar normal gözüküyor. Eğer sıvı soğutmanın fanları dönüyorsa sorun yok. Herhangi bir sorun kaldı mı? Birde MSI Afterburner ile oyun için değerleri paylaşır mısın?

yerliplaka80

Asistan
Reaksiyon puanı
7
Buyrun Hocam

Ekli dosyalar

• image.jpeg
    image.jpeg
    2.8 MB · Görüntüleme: 749
  • image.jpeg
    image.jpeg
    2.4 MB · Görüntüleme: 598

Alecont

Profesör
Reaksiyon puanı
509
Artık 90 derecelere çıkmıyorsa sorun kalmamıştır. Ne yaparak çözdün peki?

yerliplaka80

Asistan
Reaksiyon puanı
7
Evet artık 90 derecelere çıkmıyor ama açılışta halen aynı hatayı veriyor du,anakart ta yuvayı değiştirdim ve bios dan fan kontrol bölümünden PWN VE DC seçeneklerinden PWN yi seçince düzeldi.Ama dediğim gibi açılışta hata ekranı gelmeye devam etti.Onu da biosdan advanced monitör ayarlarından ignore yaparak yoksaydım bu sayaede hata ekranı gelmiyor artık.Tabi içim rahat değil sonuçta hata ekranı var ama ben yok sayarak kapatmış oldum hata ekranını.Mesela şu an kasa sıvı soğutmanın corsair amblemi ışığı yanmıyor ama dereceler gördüğünüz gibi.

Alecont

Profesör
Reaksiyon puanı
509
Tamam sorun çözülmüş gibi. Konuya kilit atmayacağım sorun çıkarsa söylersin.

Alecont

Profesör
Reaksiyon puanı
509
Bu arada sen canavar toplamışsın hocam. Ama aldığın kasa bu sisteme bile fazla. MasterCase Pro 5 alsaydın daha uygun olurmuş. PSU'suz kasaya 1000 TL vereceksen en azından X99 toplasaydın :D

yerliplaka80

Asistan
Reaksiyon puanı
7
Bu arada sen canavar toplamışsın hocam. Ama aldığın kasa bu sisteme bile fazla. MasterCase Pro 5 alsaydın daha uygun olurmuş. PSU'suz kasaya 1000 TL vereceksen en azından X99 toplasaydın :D
Valla Hocam Canavarı topladık evet ama parçalar konusunda biraz acemiyim,Ekran kartına odaklandığım için diğer parçalarda çok fazla kafa yormadım ama yine de üst düzey bişeyler çıktı ortaya :)

Alecont

Profesör
Reaksiyon puanı
509
Valla Hocam Canavarı topladık evet ama parçalar konusunda biraz acemiyim,Ekran kartına odaklandığım için diğer parçalarda çok fazla kafa yormadım ama yine de üst düzey bişeyler çıktı ortaya :)
Aynen X99 için en az 3000 TL daha gerekiyordu zaten

Alecont

Profesör
Reaksiyon puanı
509
Hocam herhalde bu topladığım sistem de beni birkaç yıl rahat rahat götürür.
Uzun yıllar götürür merak etme. Oyun performansında X99 daha yüksek olmazdı. Render ve Adobe programlarında daha iyi olurdu sadece. Ama i7 6700k da render ve oyun için fazlasıyla yeterli

yerliplaka80

Asistan
Reaksiyon puanı
7
Uzun yıllar götürür merak etme. Oyun performansında X99 daha yüksek olmazdı. Render ve Adobe programlarında daha iyi olurdu sadece. Ama i7 6700k da render ve oyun için fazlasıyla yeterli
Hocam benim monitör asus pg278q 2k 144hz g synch.ekran kartı da asus strix 1080.Oyunlarda grafik ayarların çözünürlüğü 2k yapim yapmasına da galiba msaa gibi ayarları yükseltirsem kasar mı? Yoksa sadece 2k çözünürlük ve detailleri ultra yapim yeter mi? v sync nedir onu açmama gerek var mı çünkü g sync var artık.

Alecont

Profesör
Reaksiyon puanı
509
Vsync FPS sabitler açmana gerek yok. G snyc aç o zaman yırtılmalar ortadan kalkar. MSAA gibi ayarları açınca kasıp kasmayacağını deneyerek öğrenebilirsin :) Gerçekten böyle bir sistem alıp bu soruyu soruyor musun? :D

yerliplaka80

Asistan
Reaksiyon puanı
7
Vsync FPS sabitler açmana gerek yok. G snyc aç o zaman yırtılmalar ortadan kalkar. MSAA gibi ayarları açınca kasıp kasmayacağını deneyerek öğrenebilirsin :) Gerçekten böyle bir sistem alıp bu soruyu soruyor musun? :D
Haklısınız Hocam elimde ki sistemin değerini bilmiyormuş gibi konuşuyorum işte :) Elime güncel oyunlar geçsin test edeceğim sınırları zorlayarak :)

yerliplaka80

Asistan
Reaksiyon puanı
7
Haklısınız Hocam elimde ki sistemin değerini bilmiyormuş gibi konuşuyorum işte :) Elime güncel oyunlar geçsin test edeceğim sınırları zorlayarak :)
Hocam servis de ki elaman şöyle birşey yapmış,sıvı soğutmanın fanlarını kasanın tavanına monte etmiş ama fanın birini kasa içine dönük takmış diğeri dışarı dönük, biri üflesin biri de havayı içerden alsın demiş sizce bunu iyi yapmış mı ?

Alecont

Profesör
Reaksiyon puanı
509
Öndekin fanların serin havayı içeri alması, arka ve üstteki fanların ise dışarı vermesi daha iyi olur. Isınan hava yükseleceği için hava arkadan dışarı verilir. Ama iki tane varsa 1 tanesinin içeri bir tanesinin dışarı olması sorun olmaz.

yerliplaka80

Asistan
Reaksiyon puanı
7
Öndekin fanların serin havayı içeri alması, arka ve üstteki fanların ise dışarı vermesi daha iyi olur. Isınan hava yükseleceği için hava arkadan dışarı verilir. Ama iki tane varsa 1 tanesinin içeri bir tanesinin dışarı olması sorun olmaz.

Hocam kasanın kendi 3 fanı var biri arkada iki önde,öndeki 2 fan içeri üflüyor arkada ki 1 fan dışarı üflüyor.

Kasanın tavanına monte edilen sıvı soğutmanın 2 fanı var,biri içeri biri dışarı üflüyor.

Bunda bir dengesizlik var mı ?

Son düzenleme:

Alecont

Profesör
Reaksiyon puanı
509
Hocam söyledim ya. Öndeki fanların içeri doğru arka ve üstteki fanların dışarı doğru üflemesi lazım. Ben şu ana kadar öyle ögrendim meta mı değişti ne oldu :D

yerliplaka80

Asistan
Reaksiyon puanı
7
Hocam söyledim ya. Öndeki fanların içeri doğru arka ve üstteki fanların dışarı doğru üflemesi lazım. Ben şu ana kadar öyle ögrendim meta mı değişti ne oldu :D
Hocam öndeki iki fan zaten içeri bakıyorda ama arkada ki de içeri bakıyor yaw,ne varsa bu içerde :) üstteki fan da zaten sıvı soğutma fanı onlardan da biri dışarı bakıyor :)