Corsair Firmasına Kargo Gönderisi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan CMYK
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

CMYK

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Arkadaşlar 7ay önce Vatan bilgisayardan aldığım CORSAIR 16GB VOYAGER USB 3.0 BELLEK 2 gün önce bozuldu ve ben hem garanti belgesini hem faturasını bulamadım doğal! olarak vatan bilgisayar yardımcı olmadı bende corsair firmasının sitesi üzerinden ürün ile ilgili:
ingilizce (google çeviri ile :biggrin: ) mesaj yazdım "flash diskimin biçimlendirememe sorunu var biçimlendiremiyorum" diye 1 gün sonra bana mail attılar mailden (google çeviri ile) anladığım kadarı ile ürünü kendisini güvende hissedeceği şekilde paketleyip onlara göndermemi istiyorlar ama adresten bişey anlamadım metnide tam çözemedim bu nedenle ingilizce bilen ve bu konuda tecrübesi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum.

Adres olarak kargonun üzerine ne yazmalıyım ve hangi adrese göndermeliyim.Kargo ücreti de bana mı ait.

1.mail:
Please do not reply directly to this e-mail as this address is not monitored.

Corsair Technical Support has sent you a message regarding Case #2391581
----------------------------------
Dear Valued Corsair Customer,

We apologize for any inconvenience you have encountered with your Corsair product. We have received & approved your online RMA (Return Merchandise Authorization) request and will e-mail your confirmation RMA number along with return instructions within 24 hours.

If you do not receive the RMA confirmation within one business day, please contact Corsair's Customer Service Department at TF# 888-222-4346 or send an e-mail inquiry to rma@corsair.com . All e-mail inquiries should include the first and last name the RMA was requested under, telephone number and TSX Case number. NOTE** Corsair's Customer Service Department is available M-F, 8:00am - 5:00 PM PST, excluding holidays. Please allow additional response time for inquires sent over holiday's and weekends. ----------------------------------

Thank you for choosing Corsair!

Corsair Inc.
Corsair Corporate Headquarters
46221 Landing Parkway
Fremont, CA 94538
Phone 510-657-8747
Fax 510-657-8748
Email rma@corsair.com
http://tsx.corsair.com
http://www.corsair.com
http://www.asktheramguy.com

DISCLAIMER

This e-mail message may contain confidential and privileged information and is intended only for the use of the recipient(s) named above. If you are not an intended recipient, you may not review, copy or distribute this message. If you have received this communication in error, please notify us immediately by e-mail and delete the original message.

2.mail:

Please do not reply directly to this e-mail as this address is not monitored.

Corsair Technical Support has sent you a message regarding Case #2391581

Dear Valued Corsair Customer,

Thank you for your patience. For your return, please reference RMA #1267583.

For your convenience, click the following link to automatically generate an address label for your return.

http://www.corsair.com/support/rma_form/2391581/a26570ec6f5643a29bf8205ef

Please also mark the RMA number clearly on your package, and ship your RMA to the following address:

Attn: RMA Department
Corsair B.V.
Veluwezoom 50, 1327 AH
Almere, The Netherlands

Phone 510-657-8747

PACKAGING INSTRUCTIONS:

* DO NOT return any Corsair product in a standard mailing envelope! Please only use a padded envelope or proper fitting box.

* We strongly recommend using a carrier that will provide you with a tracking # and option for added insurance for your package. Any package that arrives empty will be returned to the sender. In addition, Corsair is not liable for any lost/stolen packages. Corsair will only replace the product which we physically receive.

* Please make sure your complete address is included within the package: first/last name, telephone # and complete return address. Be aware, some shipping stores do not include your contact details on the address label.

* Please include a copy of this RMA Confirmation with your shipment

CORSAIR REPLACEMENT SHIPMENT

* Once your package is received, Corsair will process your replacement order in 3-5 days.
All replacements will be shipped UPS Standard. Please allow 2-4 business days transit time for delivery.

We will inform you of any product delays or problems making a shipment within this time frame.

* All replacement orders are shipped at Corsair's expense via UPS services

To check the status of your RMA, please click on the link below:

http://www.corsair.com/support/rma_status/2391581/a26570ec6f5643a29bf8205ef

Thank you for choosing Corsair!

Corsair Inc.
Corsair Corporate Headquarters
46221 Landing Parkway
Fremont, CA 94538
Phone 510-657-8747
Fax 510-657-8748
Email rma@corsair.com
http://tsx.corsair.com
http://www.corsair.com
http://www.asktheramguy.com

DISCLAIMER

This e-mail message may contain confidential and privileged information and is intended only for the use of the recipient(s) named above. If you are not an intended recipient, you may not review, copy or distribute this message. If you have received this communication in error, please notify us immediately by e-mail and delete the original message.

byharby

Profesör
Reaksiyon puanı
21
"ürünü kendisini güvende hissedeceği şekilde paketleyip onlara göndermemi istiyorlar" :D kusura bakma. O kadar iyi ingilizcem yok sadece komik olan kısmına takıldım. Ancak yardımcı olacak arkadaşlar çıkacaktır. Bu arada taa Corsair'e kadar göndermen sence de garip değil mi? Distirübütörler, bayiler ,teknik servisler varken?

CMYK

Profesör
Reaksiyon puanı
7
"ürünü kendisini güvende hissedeceği şekilde paketleyip onlara göndermemi istiyorlar" :D kusura bakma. O kadar iyi ingilizcem yok sadece komik olan kısmına takıldım. Ancak yardımcı olacak arkadaşlar çıkacaktır. Bu arada taa Corsair'e kadar göndermen sence de garip değil mi? Distirübütörler, bayiler ,teknik servisler varken?

Vatan bilgisayardan almıştım fatura ve garanti belgeleri yokken yardımcı olamayız dediler bu konuda ne yapabilirim ki ?
Ayrıca Corsair'in Türkiye distirübütörleri nerede bilmiyorum ve yardımcı olacaklarını da sanmıyorum çünki flash diskin üzerinde bazı seri numaralar var ama bunlar kendi stoklarından çıktığını kontrol etmezler sanırım.

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
hocam ilk mailde sana 24 saat içinde bir arıza kayıt numarası (RMA) göndereceklerini söylüyorlar. 2. mailde de gönderiyorlar ve ürünü ambalajladıktan sonra o kodu paketin üzerine görünür bir şekilde yazarak kendilerine göndermeni istiyorlar. adresi de vermişler.

RMA# 1267583

bu kodu paketin üzerine yazıp şu adrese kargolayacaksın.

Attn: RMA Department
Corsair B.V.
Veluwezoom 50, 1327 AH
Almere, The Netherlands

mümkünse mailin bir kopyasını da pakete ekleyin demişler.

not: ürünü vatandan aldıysan orda fatura kaydın vardır. istediğin zaman sana kopyasını çıkarıp verirler. böyle yurt dışı ile uğraşmana gerek yok. türkiye servisi ile de halledebilirsin.

byharby

Profesör
Reaksiyon puanı
21
Kesinlikle [MENTION=43929]rtsbora[/MENTION] haklı. Onun dediğini yapmalısın. Kolay gelsin :)

CMYK

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Vatan bilgisayardan faturanın kopyasını alabilirim bunu kendileri de söylediler ama garanti belgesini bahane edip ilgilenmediler yok efendim bu ürünü farklı farklı tedarikçilerden alıyoruz bu nedenle kutusunun üzerindeki seri numarası lazım dediler insanlarla uğraşmamak için çok para harcadım ama sırf rahatım bozulmasın diye ve teknik servis olarak bir yabancı firmaya daha çok güveniyorum bu nedenle ürün 90 tl ve fazla bir fiyatı yok benim nazarımda ama o ürün yurt dışına gidip yapılmadığı halde bile geri dönerse yerli bir firmanın prosedürleri bahane ederek beni geri yollaması kadar moralimi bozmaz.Cevaplarınız için teşekkür ederim çok yardımcı oldunuz.

[MENTION=36192]freewill[/MENTION]
[MENTION=43929]rtsbora[/MENTION]

freewill

Dekan
Reaksiyon puanı
61
iyide corsairi öyle bir çok firma getirmiyor ki onlar iyi sallamışlar :D

CMYK

Profesör
Reaksiyon puanı
7
İşte yurdumun teknik servisinden ibretlik vakalar birazdan faturası olan 4 portlu airties bi modem götüreceğim ve bu arada flash diskin faturasını istiyeceğim ve vatan yardımcı olmazsa digitaltrend'e gideceğim.

CMYK

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Masraflı olmasa göndereceğim ups firması ile görüşüp gönderme masrafı ne kadar tutacak öğrendikten sonra sırf tecrübe olsun diye yurt dışına gönderebilirim.

v0ld3m0rt1s

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Masraflı olmasa göndereceğim ups firması ile görüşüp gönderme masrafı ne kadar tutacak öğrendikten sonra sırf tecrübe olsun diye yurt dışına gönderebilirim.

Mail at tekrar kargo masraflarını siz mi karşılayacaksınız diye bir sorsan fena olmaz :D Yoksa masraflı maalesef ürün bedelini geçer :)

Ayrıca cihazın seri numarası bir program vs. yarımıyla tespit edilebilir aslında. Biraz araştırmak lazım.

engerex

Dekan
Reaksiyon puanı
26
Bu zamana kadar elektronik üründe bende garanti belgesi isteyen firma hatırlamıyorum. Hatta kimisi fatura dahi istemiyor. Sistemden kimin sattığı dahi görülebiliyor.
Yurt dışına en ucuz posta ile gider ancak hem uzun sürüyor hemde postaya güvenmezsin. Yurtdışını kargo ile tecrübe etmek istiyorsan ürüne verdiğin para kadar bir de kargo firmasına vermen gerekecek. Yuriçi firmalara güvenmiyorsan yurt dışından al ürünleri, yurtdışı fiyatları daha ucuz.

---------- Post added at 19:35 ---------- Previous post was at 19:31 ----------

Mail at tekrar kargo masraflarını siz mi karşılayacaksınız diye bir sorsan fena olmaz :D Yoksa masraflı maalesef ürün bedelini geçer :)

Ayrıca cihazın seri numarası bir program vs. yarımıyla tespit edilebilir aslında. Biraz araştırmak lazım.
Corsair seri numaralarını silinmeyecek şekilde ürün üzerine yazıyor. Benim 5 sene önce aldığım üründe usb port metal yüzeyine lazer ile yazılmıştı.
Hangi seri numarasının hangi ülkede hatta distribütörde olduğu takip edilebiliyor.

CMYK

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Bugün vatan bilgisayara tekrar gittim ve farklı bir bayan aynı şekilde ürünün garanti belgesi olmadan teslim alamıyoruz dediler flash diskin girişinde bulunan seri numaralar işe yaramazdediler.

[MENTION=137871]v0ld3m0rt1s[/MENTION]
seri numarasını tespit etmek kolay ama prosedür gereği vatan bilgisayar kabul etmem diyor.

[MENTION=39332]engerex[/MENTION]
Yur içi firmalardan ürün alırken zaten yerli ürün nadir oluyor genelde yabancı ürünler var ve genelde yabancı menşeli ürünleri satın almış oluyoruz,sorun ürün ile ilgili bir sıkıntı olduğunda sorunu ürünle yaşamakla beraber servise götürdüğün servis ile yaşıyoruz (şu ana kadar az sorun yaşadım ama şu flash disk olayı beni sıktı garanti belgesi onlar için bahane olduğunu bildiğim halde yardımcı olmamalarını anlamakla beraber firmanın itibarı için bu konuda incelik göstermelerini beklerdim.) teknoloji ürünleri satan magazalar devlet daireleri gibi çalışınca...

v0ld3m0rt1s

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Bugün vatan bilgisayara tekrar gittim ve farklı bir bayan aynı şekilde ürünün garanti belgesi olmadan teslim alamıyoruz dediler flash diskin girişinde bulunan seri numaralar işe yaramazdediler.

@v0ld3m0rt1s
seri numarasını tespit etmek kolay ama prosedür gereği vatan bilgisayar kabul etmem diyor.

@engerex
Yur içi firmalardan ürün alırken zaten yerli ürün nadir oluyor genelde yabancı ürünler var ve genelde yabancı menşeli ürünleri satın almış oluyoruz,sorun ürün ile ilgili bir sıkıntı olduğunda sorunu ürünle yaşamakla beraber servise götürdüğün servis ile yaşıyoruz (şu ana kadar az sorun yaşadım ama şu flash disk olayı beni sıktı garanti belgesi onlar için bahane olduğunu bildiğim halde yardımcı olmamalarını anlamakla beraber firmanın itibarı için bu konuda incelik göstermelerini beklerdim.) teknoloji ürünleri satan magazalar devlet daireleri gibi çalışınca...

Faturanın kopyasını al. Sonra Tüketici Haklarına başvur. 15 günde sonuçlanır. Yurtdışına gönderirsen hem maliyeti fazla hemde 1 ulaşma süresi 7 ile 12 gün arasında değişiyor.