Corsair 120GB Force 3 GT mi yoksa Corsair 128GB Force GS mi ?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ByBerk
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ByBerk

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Merhaba arkadaşlar;

Aslında geçen seneden bi ssd alma hayalim vardı ve araştırlamalar yaptım ancak maddi durumlardan ve kapasite konusunda endişeliydim
Ama bi senede 2 kere disk değişince ve istediğim performansı alamayınca ssd almaya iyice yoğunlaştım .

sorumu gelirsek başlıktata belirteyim gibi bu iki model arasında kaldım
GS de yeni toggle nand bellekler varmış bu tam nedir?
nanometreleri düşük ve daha hızlı ve enerji düşük bunları biliyorum ve okuma hızları daha iyi ama başka sorunlar olurmu ?

GT de ise senkron var tam farkı ney toogle nand ile ?

en önemlisi ise 8gb daha fazla olmasına karşın gs daha ucuz ?

Teşekkürler.

ByBerk

Profesör
Reaksiyon puanı
3
yokmu fikri olan

D

Deleted member 312196

SDN Okuru
[MENTION=147121]berk alican[/MENTION]

Hocam, google'a sor o sana yardimci olur. Benim arastirmalarima göre cogu GT modelini tavsiye etmis. Hizli ve daha güncel oldugu icin.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
CORSAIR 60GB FORCE 3 GT kullanıyorum hız konusunda gayet memnunum. bilgisayar birkac saniyede aciliyor/kapaniyor. oyunlarda loading süreleri 1-2 saniye. oyunda ise 1-2 oyun yukleyince doluyor lakin. ornegin batilfield 3,nfs the run, crysis 3 bitirdikten sonra silip yenisini yüklüyorum veya D: diskim 1 terebayt oraya atiyorum. ama işletim sistemi olarak günlük hayatta programlar vs 60 gb da gayet yetiyor. oyun yükleyip bitirip silip tekrar yüklüyorum yani hizli oldugundan dolayi pek sorun olmuyor kisaca durumunda yoksa 60 gb olani dusunebilirsin. 120gb bence gereksiz. herşeyim 1 tb depomda zaten.

latifix

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Merhaba arkadaşlar;

Aslında geçen seneden bi ssd alma hayalim vardı ve araştırlamalar yaptım ancak maddi durumlardan ve kapasite konusunda endişeliydim
Ama bi senede 2 kere disk değişince ve istediğim performansı alamayınca ssd almaya iyice yoğunlaştım .

sorumu gelirsek başlıktata belirteyim gibi bu iki model arasında kaldım
GS de yeni toggle nand bellekler varmış bu tam nedir?
nanometreleri düşük ve daha hızlı ve enerji düşük bunları biliyorum ve okuma hızları daha iyi ama başka sorunlar olurmu ?

GT de ise senkron var tam farkı ney toogle nand ile ?

en önemlisi ise 8gb daha fazla olmasına karşın gs daha ucuz ?

Teşekkürler.
Dostum en fazla GT kullanan var hepside memnun, benim bütçe olsaydı bende GT alırdım..