Corolla ya da Civic almak istiyorum fikirleriniz lütfen?

Ugur851

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar 2009 Model Honda Civic 1.6 Elegance ya da Toyota Corolla 1.6 Elegant almayı planlıyoruz ikiside 40.000 Ytl civarında sizce hangisini tercih etmeliyim yani + ları - leri nelerdir. Fikirlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.
Teşekkürler şimdiden herkese.

Son düzenleme:

Ugur851

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ne zaman gelir kendisi bi köşede beklerim ben :D :D

aslında bence arabalar kağıt üzerinde birbirine çok yakın özelliklerde bana sadece tasarımı seçmek kalıyor gibi; ama daha önce ne honda ne de toyota kulandım bu yüzden malzeme kalitesi, servis, performans vb. konularda bilgim yok.

MegaWolt

Profesör
Reaksiyon puanı
42
Corolla biraz daha sert araba, test sürüşünde kaba geldi. Civic daha iyi bence Corolla'ya göre.

Ben Peugeot 308'e bakmanı öneririm, çok fazla özelliği var, incele beğenmezsen yine bu ikisinden birini al ama bence kesin gidip gör. Hatta bu araçların test sürüşünü yap daha iyi fikre sahip olursun.

centigrade

Doçent
Reaksiyon puanı
4
ikiside nerdeyse aynı arabalar.teknik özelliklerinden tutta dış kaportalarına kadar.honda nın işçiligi ve malzeme kalitesi biraz daha iyi ancak ikinci el de toyata kadar güçlü değil.yani aşağı yukarı aynı fiyata alırsın ancak satarken toyotayı bir iki milyar fazlaya satarsın.
yanlız şimdi dikkatimi çekti iki aracın özelliklerine bakarken honda da çok büyük bir artı gözüme çarptı : araç denge kontrol sistemi.bu sistem sen aracı sürerken önüne bir anda insan veya hayvan çıktığında direksiyonu kırdığın zaman arabanın yoldan çıkmasını veya dengesiz biçimde kaymasını engelliyor.
sırf bu özellik bile hondayı seçmeye yeter gibi geldi bana.toyata da bir üst modelde var aynı özellik.ve 4 milyar fark vermen gerekiyor.
ben alacaksan honda al derim.

TuningMert

Dekan
Reaksiyon puanı
84
Honda Civic

Dış

civic_black.jpg

İç

honda_civic_sedan_16_ic.jpg

Toyota Corolla

Toyota-Corolla-Sedan-2009-model-corola-korolla-korola-resimleri-japon.jpg

İç

toyota_corolla_comfort_2007.JPG

Şimdi gelelim iki aracı karşılaştırmaya.Bi tarafta tasarım harikası Civic öte yanda dünyanın en çok satan aracı toyota corolla.

Honda Civic +
VTEC Motoru üstün devirlenmesi ve değişken subap zamanlaması ile rakipsiz
Rakipsiz iç-dış tasarım
Alışılageldikten öte iç dizayn

Honda Civic-
İçeri biraz fazla yol sesi alması
Kapıları çok hafif diğer araçlara göre.Güvenzsizlik verebilir
500 YTL daha pahalı

Toyota Corolla+
500 YTL ucuz
VVT-İ motoru az yakıyor
Kaliteli işçilik göze çarpıyor

Toyota Corolla -
Civice göre motor kıyaslamasında güç ve performans olarak güçsüz taraf
Biraz kaba hatlara sahip araç
Kaygan zeminde virajlara sert girildiğinde hafif kayma eğilimi var
Biraz görüş açısı dar.

Benim görüşüm ve kıyaslamam budur.Ne alayım diyorsan ben Honda Civic derim.Çok şık görünüyor ve en ufak bir müdahale ile bile araca harika bir görsellik ekleniyor.Konforculardansan Corollayı seç derim :cool:;)

Ugur851

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
@centigrade
@TuningMert
@MegaWolt

Size çok teşekkür ediyorum. sanırım vtec motor ve daha geniş görüş açısı sayesinde honda bana daha yakın duruyor.

@MegaWolt birde 308 demişsin arabanın tasarımıı beğendim ama şu an kullandığım citroen c3 yüzünden fransız arabalarına karşıyım :)

birde bu modellerin 2009 modelleri ne zaman çıkıyor ya da çıktı mı??

Remi

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Civic al derim. Toyota kalas gibi olmuş yeni kasası. işçilik çok daha kötü. ucuz plastik malzemeler.

Ama paran varsa civic 1,8 al. her türlü.. :)

TuningMert

Dekan
Reaksiyon puanı
84
Uğur bey öncelikle Fransız araçlarından uzak durmanız otomobilden anladığınız anlamına geliyor.Sevindim.Hiçbir Fransız arabasına para vermeye değmez istediği kadar güzel olsun.Civic'in o içindeki ferahlık yeter ;) 2009 model sedan kasa çıkacağını sanmıyorum,Honda şu anda tüm hünerlerini yeni hatchback üzerine yoğunlaştırmış durumda :)

2006 Hatchback

0611fa.jpg

2007 Hatchback

Honda-Civic-Hatchback-2006.jpg

Varın gerisini siz düşünün :D

SeRCaN

Asistan
Reaksiyon puanı
0
2009 da kanat mı koyarlar diyosun hocam :D

civicden daha güzeli nası çıkıcak ya fabrikadan modifiyeli fln olur anca :) umarım radikal değişiklikler olmaz hatcback'de...

corolla mı civic mi sorusuna da ufak bi katkım olsun corolla daha çok aile arabası benim gözümde ama civic Tam benlik diyebiliyorum :)

Tr-turqx

Öğrenci
Reaksiyon puanı
15
Mrb.. Corollo Aile Arabası .. Arkadasın Dedigi Çok Dogru Ama Talaş Gibi Denilmesi Biraz Fazla Abartılı Olur. Ben Toyota Türkiyede Çalışıyorum.. Gerçekten Araçlar Buyuk Kalıte İçinde Yapılıyor Şüpeniz Olmasın Her Parca Kalıteden Gecıyor Ve Tavız Verılmıyor.. Bundan Şüpeniz Olmasın Corollayı Saglamlık Bakımından Tavsıye Ederım Ama Zevk Konusuna Tabıkı Karısamam..

MegaWolt

Profesör
Reaksiyon puanı
42
Zaten iki araçta dünyada en az arızalanan iki araba. İlk sırada Toyota geliyor, bu yüzden ABD'de çok satılıyor. Honda'nın kalitesi de ortada. Sana kalmış, ama ben olsam Honda alırdım.

Ugur851

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Civic al derim. Toyota kalas gibi olmuş yeni kasası. işçilik çok daha kötü. ucuz plastik malzemeler.

Ama paran varsa civic 1,8 al. her türlü.. :)
O biraz aşıyo bütçeyi:D 40 bin lira civarında biraz da pazarlık edip alırım artık :p

bu arada bi forumda civic 23 Ağustos 2008'de çıkıcak yazıyordu artık ne kadar doğrudur bilemem ama bir fikrim var :D bir ay kadar beklemek lazım :D

Remi

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Veya aslında Doğan görünümlü 95 model şahin alsan. en güzeli ya. 4,000 ytl ye alırsın. Bide tüplüdür zaten. Geri kalan 30,000 ytl lik bütçeni de yersin be dostum. :)

Ugur851

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
walla aklımı çeldin şimdi hemen gidip almam lazım :D:D

PC MERAKLISI

Dekan
Reaksiyon puanı
2
uygur arkadaş ben senin yerinde olsam 0 bir araba almam çünkü satarken 5 bin ytl silmek(belkide daha fazla ) zorunda kalıyosun o yüzden 2. el bi araba alırsan daha iyi olur :)

idealidea46

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
illa sıfır mı alacaksın? ben senin yerinde olsam o paraya 2003-2004 audi a4 alırım..

Ugur851

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Valla hiç 2. el alma taraftarı değilim almam da (gerçi büyük konuşmamak lazım ama almayı tercih etmem). Arabanın ilk kullanıcısı olmak isterim. Audi'ye de gücüm yetmez : )) o zaman 0 Km bir honda işimi görür :)

bu arada bazı forumlarda okuduğum kadarıyla 2009 Civic alanlar olmuş; sadece ruhsatta 2009 yazıyor diyordu 2008'den bir farkı yokmuş. Sadece satarken avantaj olur : ))

DogukanDogu84

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
9
Honda Civic Hybrid derim başka bir şey demem.4.3Lt benzin tüketimi var...

Ugur851

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Diğer arabalar çok rahat bir şekilde çıkarken onun bazı yokuşlarda zorlandığını duydum doğru mu sence??

Remi

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Uğur beygir gücünde az bir düşüş olsada tork ile bunu kamufle ediyor Hybird. O yuzden aslında alabiliyorsan Hybird i al.

october

Asistan
Reaksiyon puanı
1
İkiside değerinin üstünde bence 40.000 küsür ytl vereceksen Alman arabası al derim ben.

MegaWolt

Profesör
Reaksiyon puanı
42
Yok yok honda civic iyi araba, kaliteli, bu fiyata almanlardan alınacak araba yok. VW diyen varsa sadece golf var o sınıfta o da Civic'in yanına yaklaşamaz bence.

Sıfır araba al sen dostum, 2.elin sorunu bitmez kaç model olursa olsun. Sıfır araba kullanmak gibisi yok. Sıfır alınca en az 5 sene sorunsuz binersin. Sana sanayi yolunu göstermez. Zaten 5-6 sene sonra belki arabayı değiştirirsin, o yüzden sıfır al sen ;) honda al ;)

Ugur851

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Haklısınız bencede yaklaşık 5-6 senede bir değiştiriyoruz arabayı beni fazla uğraştırmasın da tamirci falan : ))

kendimi hondaya çok yakın hissetmeye başladım. Hatta honda forumuna takılmaya başladım bile : ))