Çölün Ortasında Hayat

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Be5tE
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Be5tE

Dekan
Reaksiyon puanı
5
Alabildiğince uzanan sarı kumlar üzerinde bir damla su bulabilmek neredeyse imkansızdır. Oysa, çöllerin bazı kısımlarında öyle doğal harikalar vardır ki, insanı hayretler içinde bırakır. İşte dünyanın çeşitli yerlerinden derlenen çöl içindeki vahalar.

Huacachina Vahası - Peru

28.jpg

Huacachina Vahası - Peru

Bugün 100 kişinin yaşadığı vaha turistik sayfiye yeri olarak kullanılıyor.

27.jpg

26.jpg

25.jpg

Gobi Çölü - Çin.

İpek yolu üzerindde bulunan bu hava yüzyıllar boyunca ticaretle uğraşanların konakladığı bir yer oldu. Günümüzde ise çölün ortasında tatil yapmak isteyen turistlere hizmet veriyor.

24.jpg

23.jpg

Ubari Vahası, Targa Vadisi- Güneybatı Libya

22.jpg

21.jpg

20.jpg

Turpan veya Tulufan vahası, Uygur-Çin

19.jpg

Brezilya'da bulunan çöl gölü. Yılın ilk altı ayında yağışlarla birlikte oluşan göl, yazın ortalarına doğru ise kuruyor.

17.jpg

Chebika Çölü, Tunus.

'Star Wars Episode IV' filminin çekimlerinin yapıldığı çöl bugün turistlerin sıklıkla ziyaret ettiği bir yer.

16.jpg

14.jpg

13.jpg

12.jpg

11.jpg

Khar Nuur vahası, Moğalistan

10.jpg

M’zab Çölü, Cezayir.

6.jpg

5.jpg

Nakhl Şatosu, Umman Çölü.

4.jpg

Nijerya Çölü...

3.jpg

Bethlehem Vahası, İsrail

2.jpg

Persian Gulf, Suudi Arabistan.

1.jpg

Kaynak : The Pandora BoX

CZC

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Pandora'nın Kutusu na el koyma zamanı geldi Be5te Bacı :)

Bunca yıllık ömrümde 2 defa çöl gördüm..

İlki Suriye'deydi, Beşşar Esad'ın adamları oraya Las Vesag kurma hayali kuruyorlardı..

İkincisi Şanlıurfa'daydı.. Oraya bişeyler kurma gibi kötü niyeti yoktu kimselerin :)

Ama senin eklediğin resimleri görünce hayatımı çöllere vakfetme gibi lüzumsuz bi istek doğdu kalbimde.. Allah korusun ama bi gün çöllerde ölürsem nedeni bu resimlerdir.. Ce Be5te'nin etkisi yoktur :)

Çöl yalnızlıktır ve huzurdur başlı başına. Üstelik "serap" görme gibi bi sürprizi yaşpama ihtimalidir..

Sarı'ya doymak gibi bi kavram varsa ve olasılığınız varsa bi çöl görün ömrünüz boyunca..

Gecekondu da bile yaşasanız şükredeceksiniz:)

Be5tE

Dekan
Reaksiyon puanı
5
kim neye el koyuyor bakiiimmm :ph34r::razz::D:D

Yalnız bunları gerçek olup olmadığı hakkında hiç bir fikrim yook ...

ds_paw

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Ama senin eklediğin resimleri görünce hayatımı çöllere vakfetme gibi lüzumsuz bi istek doğdu kalbimde.. Allah korusun ama bi gün çöllerde ölürsem nedeni bu resimlerdir.. Ce Be5te'nin etkisi yoktur :)

katılıyorum...dünyayı gezmek için yola çıktığımda buraya da uğrarım :Dgüldüğüme bakmayın ciddiyim...

CZC

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Evet pençe arkadaş..(Diğer anlamı bansebebi sayılır,çaktırma ;) )
Ben de 20 yıla kalmaz dünya turuna çıkacağım Allahın izniyle.. Tura çöllerden başlayalım o zaman..
Not: Be5te Bacı duruma el koymuşsa bize araziye uymak düşer ;) Allah adamıyıh, ceketi satarıh, gerenkirse yol üstünde yatarıh ama dostaun icabına baharıh durumu :)

ds_paw

Asistan
Reaksiyon puanı
0
o anlama giderken çok anlam var :D
şöyle paranın dibine bi vurayım ya o zaman ya da açlıktan nefesim kokar o zaman çıkarım yola:D

ds_paw

Asistan
Reaksiyon puanı
0
bugün beste agresif mi bana mı öyle geliyo, M@jesty bence fazla bulaşma (bi dost) :P

Be5tE

Dekan
Reaksiyon puanı
5
Ya arkadaşlar moralim fecii bozuk iyi hissetmiyorum kim ne derse ona patlıyorum ..

Özür dilerim ben susim en iyisi yoksa yanlış şeler yapıcam ..

ds_paw

Asistan
Reaksiyon puanı
0
geçmiş olsun bence patla iyi geliyor, ya da aç bi death magnetic dinle en kötü halimde bile iyi geliyor...

Be5tE

Dekan
Reaksiyon puanı
5
ne yaptıysam geçmiyor ..

Kendimi atsam ...

ds_paw

Asistan
Reaksiyon puanı
0
bence atma :D sonra sonucu öğrenemeyiz :P iyisi mi yat uyu ,sabah ola hayrola ben de ders çalışayım bari...