Colin McRae DiRT 2 PC İnceleme

Salt Okunur

Profesör
Reaksiyon puanı
42
DirectX 11 teknolojisini destekleyen ilk oyun DiRT 2'yi inceledik. Üstelik DX10 ve DX11 görselleri eşliğinde! Yarış tutkunları bu yapımı kaçırmasın.

Codemasters imzalı Colin McRae serisinin yeni halkası DiRT 2, önce konsol, sonrasında ise DirectX 11 desteğiyle PC platformu için satışa sunuldu. Bu yeni teknolojinin kullanıldığı ilk oyun olma özelliğini taşıyan yapım, grafikleriyle görenleri hayran bırakıyor. Peki yüksek puanlar alması için bu kadarı yeterli mi? Tabii ki değil. Colin McRae DiRT 2'yi, bu hafta test merkezimizde ağırlayıp, enine boyuna inceledik.

c11261745943.jpg

Öncelikle geliştirici ekip Codemasters'dan dem vurmak gerek. Geçmişte Colin McRae dışında, TOCA Race Driver ve 2008 yılında Race Driver: GRID gibi son derece başarılı yarış oyunlarıyla karşımıza çıkan firma, en ünlü serisini Colin McRae'de, adeta yılların deneyimini ortaya koydu.

c21261746301.jpg

Ekran görüntüsü DirectX 11 kullanılarak alınmıştır

Özellikle geçtiğimiz yıl Race Driver: GRID'i oynayanlar, iki yapım arasında benzerlikleri kısa sürede fark edecektir.

:: Colin McRae DiRT 2 hakkındaki görüşlerinizi bizimle paylaşın.

Yazan: Aykut Göker
SDN - http://shiftdelete.net

gvn

Profesör
Reaksiyon puanı
19
daha oynamadım ama deneyebilirim sisteminim izin verirse tabii

pcwolf

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
33
bu oyunu oynamam için 8 sene lazım, babam ilk pcyi 9 sene sonra değiştirdiği için..

Miroğlu

Dekan
Reaksiyon puanı
31
Daha oyunu indirmedim ama güzel oyuna benziyor en kısa zamanda indirip oynayacam...

10u®

Asistan
Reaksiyon puanı
0
tek kelimeyle inanılmaz bir oyun ilk oynadığımdan beri hastasıyım.

Hedgehog!

Doçent
Reaksiyon puanı
3
Oyun çok güzel ve tavsiye ediyorum.

Direksiyon sahibi olanlar mutlaka bu oyunu bir şekilde alsınlar. :) :)

freewill

Dekan
Reaksiyon puanı
61
ya ben shifte fena alışmışım bu bi tuhaf geldi bana :D ama lcd ekranda harika görünüyor görüntüler :D

erayyynn

Doçent
Reaksiyon puanı
3
Yeni Pc hazır olana kadar bu oyunlarla pek alakam olmayacak :(

ZorhaK

Rektör
Reaksiyon puanı
259
İlk oynadığımda kontrol çok zordu asla beceremem diye düşündüm.ama daha sonra gördüm ki çok gerçekçi.Virajlarda gazdan kesmek ve direksiyon kontrolü çok önem kazanmış.

Ayrıca bazı ülkelerin etapları çok zor.en sevdiğim yarışlar hırvatistan ve fas taki yarışlar:)

Oyunu arşive ekledim bizim paşa büyüdü mü oynar:)

xismailaydin

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Race Driver: GRID'i oynadığımda, benim için "Dünya'nın gelmiş geçmiş en iyi araba yarışı" oldu.

O oyundan aldığım hazzı hiçbir oyundan almamıştım çünkü. (Araba yarışı olarak.)
Sonra Codemasters'in diğer oyunlarına baktım. Dirt ile GRID'den sonra tanıştım :D
Onu da oynadım. O da güzeldi ama GRID'in yerini tutmamıştı.

Şimdi Dirt 2 çıkınca gerçekten büyük beklenti içine girmiştim. Özellikle Shift hezimetinden sonra.
Hayatımda oynadığım en dandik araba yarışıdır Shift. Bu kadar mı kötü olur grafik optimizasyonu. Bu kadar mı gerekli olur AntiAlising. Bu kadar mı yavaş görünür arabanın hızı.
NFS Undercover bile daha iyiydi bence. Shift ile ne yapmak istediklerini anlayamadım açıkçası.

Dirt 2'deki beklentilerim Shift'ten sonra azaldı. Hani zaten Shift'ten çok çok daha iyi bir oyun yapacaklarını biliyordum. Ama dün yükleyip oynayınca deliye döndüm.

GRID'in yeri başka ama onu bile gölgede bıraktı bu oyun. NFS menülerini gittikçe sadeleştirirken Codemasters tam tersi çağ atlatmış ve çok da mükemmel olmuş.

Grafik optimizasyonu ise mükemmel. Laptopta otomatik olarak High seviye açılıyor ama FPS düşüyor diye Medium'a aldım. Yemin ederim Shift'in grafiklerinden daha güzel. Ki Dx10 ile oynuyorum sonuçta.

Şu an Ankara'dayım. Kocaeli'deki masaüstü bilgisayarımın yanında olmak istedim oyunu biraz oynadıktan sonra. Onda Dx10.1'in izin verdiği tüm ayarlar açıkken laptoptan daha iyi FPS'lerde oynayacağıma eminim. Ama açıkçası öyle bir oyun yapmışlar ki sadece arşivlik değil, arşiv içinde de sınıf ayrımı çıkaracak bir oyun.

Korsanın gözünü seveyim. Shift'in oyununu orijinal aldığımı düşünüyorum da, acayip pişman olurdum. Shift'i indirdim. Yükledim. Oynadım. Sildim.
Dirt 2'yi indirdim. Yükledim. Oynadım. Orijinalini alacağım :)

Bu yöntemle aldığım orijinal oyunlar;
Crysis, Crysis Warhead, GRID, Half Life 2 Orange Box, Bioshock, Assassins's Creed.
(Crysis ve Warhead dışındakiler STEAM'den alınmıştır. İndirimle katakulliye getirdim hepisini :D)
Şimdi de Dirt2'nin orijinalini alacağım ilk fırsatta.

Herkese tavsiye ediyorum. GRID'i oynadıysanız kontrollerde de sıkıntı çekmezsiniz.
Ki Ken Block'un videosunu izleyenler bu oyunu daha çok sevecek. Kontroller zor olsa da aynı o şekilde bir sürüş var çünkü :)

captaingreen

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Oyun gerçekten başarılı,oynamaya değer ama donanımlar sağlam olmalı.Son iki etiket kaldı yapışması gereken,onlarıda yapıştırdımmı işlem tamamdır.

7.43

Dekan
Reaksiyon puanı
332
Bu gibi bir oyunda akıcılık çok önemli. O yüzden oynayamayacağım. Düşük ayarlarda da tat vermiyor.

freewill

Dekan
Reaksiyon puanı
61
en sonunda alıştım dün baştan başladım :D kariyerde önemli :D ayrıca kesinlik hd bi tvde oynayın samsung 5 serieste harikalar yaratıyor :D