Çoklu işletim sistemi sorun!

faruk_gs_01

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Merhaba arkadaşlar...
Şimdi elimde 3 adet harddisk(80gb Pata, 160gb ve 250 gb Sata) bulunmakta. 80gb olana Pardus ve Ubuntu, 160gb olana Windows 7 ve Windows XP kurmak istiyorum.
Pardus'u kurdum ama Ubuntu'yu kurarken CD'den kaynaklı bir sebepten hata verdi kurmadım. Windows 7' yide kurdum ancak Windows XP'yi kurmaya başladığımda dosya aktarımı tamamlandıktan sonra reset attı ama açılmadı.(Disk okunamadı hatası verdi. Çakışma yaptığını düşünüyorum ben.)
Size sorum ise üstte söylediklerimde yanlışım var mı? varsa nedir?
Diğer sorum ise 4 işletim sisteminide 250gb olan harddiske kurabilirmiyim? Kurarsam sorun çıkar mı? Hangi sırayla kurmalıyım? Siz yaptıysanız nasıl yaptınız?
Selametle:flowers:

balcis

Doçent
Reaksiyon puanı
0
şimdi birincisi pardus ve ubuntu'ya 80 gb çok. taş çatlasa 15'erden 30 yeter.
ikincisi bu devirde cd'den kurulum mu kaldı ;) unetbooting veya ultraiso kullan flash belleğe yaz isoları, hem hatalı yazma sorunu olmaz, hem cd sarfı olmaz her seferinde kullan kullan, hem de vakit olarak çok kazançlı çıkarsın.
3.sü disk okunamadı hatası büyük ihtimalle son kurduğun sistemin MBR'ye yaptığı işlemden kaynaklanıyor. senin yerinde olsam en son ubuntu'yu kurarım çünkü o windows sürümlerinin de pardus'un da bootloader'larını görür. en son bildiğim pardus win sürümlerini görüyordu ancak ubuntu'yu görmüyordu.
4.sü hepsini aynı diske kurabilirsin. windowslara 50, linuxlara 15 gb alan (her birine, yanlış olmasın) yetecektir diye düşünüyorum.

bunlar naçizane fikirlerim, bir çok kere (>50-60) uyguladım. beğenip beğenmemekte serbestsin.

faruk_gs_01

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
şimdi birincisi pardus ve ubuntu'ya 80 gb çok. taş çatlasa 15'erden 30 yeter.
ikincisi bu devirde cd'den kurulum mu kaldı ;) unetbooting veya ultraiso kullan flash belleğe yaz isoları, hem hatalı yazma sorunu olmaz, hem cd sarfı olmaz her seferinde kullan kullan, hem de vakit olarak çok kazançlı çıkarsın.
3.sü disk okunamadı hatası büyük ihtimalle son kurduğun sistemin MBR'ye yaptığı işlemden kaynaklanıyor. senin yerinde olsam en son ubuntu'yu kurarım çünkü o windows sürümlerinin de pardus'un da bootloader'larını görür. en son bildiğim pardus win sürümlerini görüyordu ancak ubuntu'yu görmüyordu.
4.sü hepsini aynı diske kurabilirsin. windowslara 50, linuxlara 15 gb alan (her birine, yanlış olmasın) yetecektir diye düşünüyorum.

bunlar naçizane fikirlerim, bir çok kere (>50-60) uyguladım. beğenip beğenmemekte serbestsin.
Flash bellek kullanmadığım için o işlemlerle uğraşamam.
Şimdi XP,Seven,Pardus,Ubuntu şeklinde yapacağım. Söylediklerinden yola çıkarak.
Zaten benim ayırdığım boyutlarla senin söylediklerin uyuşuyor.(Sadece onlar uyuşuyor zaten :))
İnşallah bu sefer olurda kurtulurum uğraşmaktan :)