Soru Çok sevmekten nefret doğar mı?

aşkınyolcusu

Profesör
Reaksiyon puanı
1,616
Haddini aşan her duygu zıttına dönüşür. Haddinden fazla sevdin, şimdi nefrete dönüştü.

Sevgi, nefrete en yakın his. Birisini seviyor olmak, ondan bir gün nefret etme riskini göze alabilmektir.

İnternette bunun gibi alıntılar bu düşünceyi savunuyor, ben katılıyorum, siz ne düşünüyorsunuz?

Son düzenleyen moderatör:

aşkınyolcusu

Profesör
Reaksiyon puanı
1,616
Çiçeğine fazla su verirsen çürür.
Sevgin, davranışlarını değiştirmemeli. Her zaman o ağırlığını korumalısın. Yoksa fazla düşkün olursan, tabi ki günün birinde karşı taraf nefret ettirir.
Yine futboldan bir örnek vereceğim, Hastalık bu futbol kanalında bir videda, şöyle bir cümle geçiyordu "Milyonların benden bu kadar çok nefret etmelerinin sebebi, zamanında beni çok sevmelerinden kaynaklanıyor".

lordare

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,935
Yine futboldan bir örnek vereceğim, Hastalık bu futbol kanalında bir videda, şöyle bir cümle geçiyordu "Milyonların benden bu kadar çok nefret etmelerinin sebebi, zamanında beni çok sevmelerinden kaynaklanıyor".
Bu şey değil mi Arda Turan'a milli nefret demeleri

aşkınyolcusu

Profesör
Reaksiyon puanı
1,616
Bu şey değil mi Arda Turan'a milli nefret demeleri
Evet hocam o mesele, ben kendisini hâlâ seviyorum, çok hatalar yaptı belki ama, namı diğer El Turko, ilk formalarımdan birisi Galatasaray'da 66 Numara giyen Arda Turan, Rahmetli Anneannem hediye almıştı.

Cannn_

Öğrenci
Reaksiyon puanı
11
Çok sevdiğin birisini bir anda nefret edebilirsin. hiç sevmediğin birisini de birden onu sever iken bulabilirsin. hayatın hesaplanamazlığı diye bir gerçek var.

Yahya Furkan

contravolta
Süper Moderatör
İçerik Ekibi
Reaksiyon puanı
4,659
“Sevginin fazlası, sıklıkla kontrolsüzlüğe ve acıya yol açar.” -William Shakespeare
“Excess of love, sometimes, results in hate.”
Shakespeare, William. Romeo and Juliet. Act 2, Scene 2.