Coffee and Cigarettes / Bağımlılık Yapar!

mr_enes

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Hayranı olduğum Tom Waits sayesinde tanıştığım hasta film.Hasta çünkü izlerken yanınızda ne kadar sigara varsa hepsini aynı anda içerim ben gibi düşüncelere sokabiliyor insanı.İzledikten sonra da kahve ve sigara ikilisinin yararlı şeyler oldugunu sanıyor insan.Garip bir film.

coffee_and_cigarettes.jpg

Ne olacaktı ki sanki.Roberto Benigni,Iggy Pop,Tom Waits gibi isimlerin oldugu filmden başka bir şey de beklenemezdi.11 farklı hikayede oynayanların hepsi kendi kendilerini oynamışlar.İzlerken bütün bölümler aynı derecede iyi değil tabiki de.Ama Tom'la Igyy Pop sahnesi benim favorimdir.Siyah-beyaz zeminler,siyah-beyaz adamlar ve onlara eşlik eden sigara-kahve ikilisi.Tabi arkada çalan Tom Waits parçalarını söylemiyorum bile!

coffee-and-cigarettes.jpg

Film çekimleri tam 17 yıla yayılmış.Yani izlediğinizde şaşırmayın hiç.Herhangi bir atraksiyonun olmadıgı nadide filmlerden.Sadece kahve-sigara muhabbeti var bu filmde.Filmleri yorumlarken teknik sözleri kullanmaktan nefret ederim.Sadece izlerken ne hissteğimi anlatırım.İzlerken -bu ne böyle sadece konusuyorlar diyebilirsiniz.Evet sadece bu.Jim Jarmusch da farklı bir şey göstermiyor.Kahve eşliğinde yapılan muhabbetlerin sigara dumanı ile geçmişe karışması.Alın kahvenizi yakın sigaranızı ve bu siyah-beyaz dünyaya 2 saat boyunca eşlik edin.

Kaynak