COD Ghost saçmalığı devam ediyor

M.Şamil CAN

Dekan
Reaksiyon puanı
105
Buradan milyonlarca kişiye teşekkürlerimi sunmak istiyorum. Cod yapımcılarına öyle bir koz verdiler ki adamlar ne yaparsa yapsın önünüze ne koyulsa koyulsun yediğiniz için artık oyunu geliştirmeyi geçtim senaryo yazmışlar buna da şükür. 6 gb ram saçmalığından tutun gelişmeyen grafik ve berbat silah seslerine mw3 teki multiplayer haritasının kopyasından tutun önceki serilerden animasyonların bire bir aktarılmasna kadar her türlü saçmalığı yapan bu firma benim gözümde fps oyunların en berbat firmasıdır. Bir tarafta kendini sürekli geliştiren grafikleri atmosferi silahları sesleri haritaları kullanılabilir savaş araçları yıkılabilir çevresi ile Battlefield 4 diğer tarafta cod ghost. Gerçekten yazık...

[video=youtube;5E82ZkHTiVU]http://www.youtube.com/watch?v=5E82ZkHTiVU[/video]

[video=youtube;4adxq5Q9NKk]http://www.youtube.com/watch?v=4adxq5Q9NKk[/video]

madmex

Profesör
Reaksiyon puanı
5
@samilcan seve seve git oynama arkadaşım ozaman amma saydın altıüstü bir oyuna.

M.Şamil CAN

Dekan
Reaksiyon puanı
105
@samilcan seve seve git oynama arkadaşım ozaman amma saydın altıüstü bir oyuna.

Oynamıyorum zaten sadece insanları salak yerine koyan firmaların hala satış rekorları kırıyor olması bana ülkemizden bazı durumları hatırlatıyor ve sinirleniyorum.

sevdimsadece

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Babam gibi yap Takma Benim babamda cod hayranıdır ghost oynamıyor evde bf4 oynayan pc var ghost oynamıyor ama ben biri dayattı diye kalkıpta 64 bit işletim sistemi sonra gidip 6 gb ram almam alan varsa oda onun zevkidir kimseye karışamayız istiyor gücü var buyursun alsın ben almam niye uzun uzadıya haykırıyorsunuz.

epzq

Doçent
Reaksiyon puanı
47
Arkadaşım ben öyle sahne çok bulurum cod ta.Ama önemli olan başkasından çalmamak.

COD 4 te ki son bölümü hatırlayın.arabayla kaçma sahnesini.Aynısı Bad Company nin sahnesinde mevcut.Hatta mekan ve Helikopterin gelme zamanı bile aynı.

Ama sen bana bakma diğer söylediğin şeylerde haklısın.

7.43

Dekan
Reaksiyon puanı
332
Infinity Ward'ın dağılışı CoD'u bitirdi.

niven

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
O, ondan çalmış, benzerini yapmış, Banane! Oyunu aldım oynadım çok beğendim.
Önemli olan yeni bir oyun çıkması ve benim oyun zevkimin maksimize olması değilmi?
BF4'üde çok beğenmiştim COD'de çok beğendim. İyiki yapmışlar ellerine sağlık.

madmex

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Oynamıyorum zaten sadece insanları salak yerine koyan firmaların hala satış rekorları kırıyor olması bana ülkemizden bazı durumları hatırlatıyor ve sinirleniyorum.

o zaman durum daha vahim oynamadıysan :)

yahu ben Cod seven biriyim , evet seri eskisi kadar iyi gitmiyor olabilir bir çok eksiside olabilir ama yine beğenen beğeniyor.

Bu bakımdan bu kadar söylenmenin anlamı yok bir şeyi beğenmedin diye.

M.Şamil CAN

Dekan
Reaksiyon puanı
105
o zaman durum daha vahim oynamadıysan :)

yahu ben Cod seven biriyim , evet seri eskisi kadar iyi gitmiyor olabilir bir çok eksiside olabilir ama yine beğenen beğeniyor.

Bu bakımdan bu kadar söylenmenin anlamı yok bir şeyi beğenmedin diye.

Daha doğrusu oynayamıyorum desem ! 4GB 1600 mhz ramim var battlefield'ı high ta oynatan bir sisteme sahibim ama gel gör ki iw engine ile oluşturulmuş bu oyun 6 gb ram istiyor. Ayıptır günahtır. Yeni nesil konsolları satmak için ps3 ve xboxta ki kalite düşürme politikalarına hiç girmiyorum.

IuTKuI

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Daha doğrusu oynayamıyorum desem ! 4GB 1600 mhz ramim var battlefield'ı high ta oynatan bir sisteme sahibim ama gel gör ki iw engine ile oluşturulmuş bu oyun 6 gb ram istiyor. Ayıptır günahtır. Yeni nesil konsolları satmak için ps3 ve xboxta ki kalite düşürme politikalarına hiç girmiyorum.

Ram olayında da şöyle bir saçmalık var.
6 GB ram istiyor fakat 2GB ram kullanıyor oyun.
Açıkçası ben oynayabilsem beğenecem de sürekli olarak oyundan atıyor optimize olarak bir sıkıntı mı var anlamadım gitti.
BF4 orj. aldım fakat Cod almadım. Belki de crackli oynamaya çalıştığım içindir.

madmex

Profesör
Reaksiyon puanı
5

arkadaşım optimizasyon sorunları var , 4gb ram ile ben oynuyorm high ayarlarında.

Yükle dene bi eğer oynayamazsan gel yaz.

Rüyandamı gördün yaw Codu

Karargaht

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
112
Her sene yeni bir oyun çıkarmak zorunda hissettiklerinden kendilerini, böyle şeylere başvurmaları normal.

leanardo

Profesör
Reaksiyon puanı
9
ram için nette patch var 6 gb dan düşük sistemlede oynanır

D

Deleted member 312196

SDN Okuru
Multiplayer durumu nasil oyunun? Zevkli mi, almaya deger mi?

webelectronics

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Diger versiyonlarini multi oynamis biri olarak ; oyunda yatma ozelligi oldugu surece bana keyif vermiyor :) tam vuracagim adam pat diye yatiyor :) bu da multi keyninin icine ediyor benim icin en azindan ;)

D

Deleted member 312196

SDN Okuru
[MENTION=371155]webelectronics[/MENTION]

O zaman digerlerine göre pek bir farki yok desek dogru olur mu?

webelectronics

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Yaniii ; benim dusuncem sonucta ve bu hareketi yapan o kadar cok oyuncu var ki sasarsin :) eee ne o ben adam vurdum. Aslinda vurmuyor da neyse :)

Bowen32

Doçent
Reaksiyon puanı
3
Bakın sıkı CoD hayranıyım ama ghostu oynamadım bu 6 gb ram rezilliğinden dolayı şimdi bence call of duty EA gamesin yaptığı oyunlardan en büyük eksiği seslerin berbat olması yaw silah sesleri bu kadar kötü olamaz bf3 ün single çok kötü lakin silah sesleri mükemmel CoD mw2 den sonra bozdu hadi mw3 te iyiydi ama ondan sonra kötüye gitti hep

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Diger versiyonlarini multi oynamis biri olarak ; oyunda yatma ozelligi oldugu surece bana keyif vermiyor :) tam vuracagim adam pat diye yatiyor :) bu da multi keyninin icine ediyor benim icin en azindan ;)

Call of Duty 2'de de var bu özellik :)

fthtsdmr

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
44
Oynadığım en vasat grafikli Cod oyunuydu.Senaryoyuda çok beğendiğim söylenemez.

Ben Kenobi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,156
Call Of Duty Ghosts ile ilgili eleştirilerin çoğuna katılıyorum.
Ancak dinamik olayı yalan.
Dinamik destruction da yalan, dinamik map de yalan.
Her iki oyun için de.
Destruction ve mapler aslında yarı dinamik, büyük kısmı script, çok küçük bir kısmı ise dinamik.

Oyun teknolojisi son yıllarda zannedildiği kadar gelişmedi.
DirectX 11 performans olarak artık yetersiz kalmakta.
Aynı oyun, aynı ayarlarda, aynı görüntü kalitesinde DirectX 9 ve 11 arasında %30 performans farkı var.
Nvidia Physx başka bir cephe.
En basit ayarlarda bile performansı yarıya düşüren bu api büyük bir değişime uğramazsa, oyun teknolojilerine engel olarak kalacak.
Bunu oyun geliştiricileri ve özellikle motor geliştiricileri biliyor.
Ancak kimse elini taşın altına koymak istemediği için böyle gelmiş böyle gidiyor.
Bunu ilk farkeden ve elini taşın altına koyan firma Valve oldu.
Tahminimce şu ana kadar yaptıkları herşeyi çöpe atıp, OpenGL ile Source 2'yi sıfırdan yazmaya başladılar.
Tabi bu kısım benim tahminim, yanlış da olabilir.
Source 2 başarılı olursa, 2004'te Half Life 2'nin oyun dünyasına getirdiği o sıçramayı yeniden getirebilir ve bu oyun Half Life 3 bile olabilir.

Kelleci1453

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar 32 bitte oynanmaz mı sisitemiz değiştirmek istemiyorum

rozabay

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
34
Call Of Duty Ghosts ile ilgili eleştirilerin çoğuna katılıyorum.
Ancak dinamik olayı yalan.
Dinamik destruction da yalan, dinamik map de yalan.
Her iki oyun için de.
Destruction ve mapler aslında yarı dinamik, büyük kısmı script, çok küçük bir kısmı ise dinamik.

Oyun teknolojisi son yıllarda zannedildiği kadar gelişmedi.
DirectX 11 performans olarak artık yetersiz kalmakta.
Aynı oyun, aynı ayarlarda, aynı görüntü kalitesinde DirectX 9 ve 11 arasında %30 performans farkı var.
Nvidia Physx başka bir cephe.
En basit ayarlarda bile performansı yarıya düşüren bu api büyük bir değişime uğramazsa, oyun teknolojilerine engel olarak kalacak.
Bunu oyun geliştiricileri ve özellikle motor geliştiricileri biliyor.
Ancak kimse elini taşın altına koymak istemediği için böyle gelmiş böyle gidiyor.
Bunu ilk farkeden ve elini taşın altına koyan firma Valve oldu.
Tahminimce şu ana kadar yaptıkları herşeyi çöpe atıp, OpenGL ile Source 2'yi sıfırdan yazmaya başladılar.
Tabi bu kısım benim tahminim, yanlış da olabilir.
Source 2 başarılı olursa, 2004'te Half Life 2'nin oyun dünyasına getirdiği o sıçramayı yeniden getirebilir ve bu oyun Half Life 3 bile olabilir.

Cod serisinin Valve ile ne alakası var onu anlayamadım.

BlackXr

Profesör
Reaksiyon puanı
32
battlefield gide gide gelişirken cod geriye doğru gidiyor :) black ops 2 berbatı ( bana göre ) ghostu daha oynamadım.

SeveralPsycho

Asistan
Reaksiyon puanı
6
BO2 zaten saçmalıktı,Ghosts'ta aşırı kasma yapıyor ve cidden kötü..

brainiac

Doçent
Reaksiyon puanı
2
beyler 8 gb ram i5 işlemcı yanı kısacası mw3 sorunsuz hıghda oynarken bu lanet oyundakı kaplamalr ıgrenc duruyo nedır bunun sebebı kı en dusukte oynuyorum yukseltıyorum yıne aynı resmen ezıyet gereksız frame dusmelerı olmamıs aga bu oyun resmen rezıllık 111!!!

webelectronics

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Cod serisinin Valve ile ne alakası var onu anlayamadım.

Arkadasin anlatmak istedigi sey su ( Valve ile ilgili )

Oyun yapimcilarin kullandigi bazi platformlar vardir. Cesit cesit. Zamaninda bu platformlar yapildi gelistirildi ve o sekilde birakildi.elini suren de yok su dakika icin. Ornek de vermis mesela directx 9 11 diye... mesela 13 15 ciksa biz bu oyunlari daha verimli oynariz demek istiyor. Oyun sektorun de bazi donemler oldu mesela Valve firmasinin yaptigi ve ortaligi kasip kavurdugu zamanlar. Onlara ornek olarak da hifelife oyununu ornek vermis arkadas. Eger diyor oyun yapimcilari o platformlari gelistirebilirse yani kodlarini yeniden yazabilirse ya da programi bir ust seviyeye tasiyabilirse ; bu oyunlar da gelisir ayni orantida. Valve bir ornek sonucta. COD icin de aynisi gecerli. Son yillarda hep ayni standartta bu oyun degil mi ? crysis icin de ayni...her oyun ilk ciktigi yillarda sukse yapti ; sonra topragon altina gomuldu. Bugun bir bakin bakalim crysis diyen kac kisi bulabileceksiniz ? :)

( platformlar gelisirse ; makinelerin yenilenmesi gerekli hem ekran kartlarinin hem de anakartin bu da bize maliyet olur. Bu sefer de teknoloji 3 sene evvel ki gibi olacak ve kullanicilar yok benim ekran kartim desteklemiyor yok kartim gostermiyor gibi bi ton sikinti yasayacak.

Aslina bakarsaniz secenegi ve sonuclari cok fazla bir konu. Cunku bu gelistirmenin ardindan hem eksi hem arti yonleri cok olacak piyasa icin. Tabii bunlarda benim dusuncem. Ayri bir konu acilir bu dediklerim yazilir altina da herkes artisini eksisini yazar burada bunu tartismamiz yersiz olur. )