COD Black Ops 2 ve hatırlattıkları

xyz1234

Profesör
Reaksiyon puanı
13
Arkadaşlar merhaba,
pekçok arkadaş gibi benimde sabırla beklediğim oyun benim yurtdışında olduğum sırada çıktı. orjinalinimi alsam diye bulunduğum şehirde şöyle bir fiyatlara gözattım ama o kadar parayı vermek istemedim. kaldığım otele 5 günlük internet kullanımı için 24Euro yani neredeyse 60 liraya yakın para vermiştim ve en iyisi torrent olacak dedim hemde internet hızını test etmiş olurum. sn de 1MB yakın transfer hızıyla download ettim ve döneceğim gün olan cumartesi akşamını bekleme başladım. istanbuldan ankara ya transfer için kullanacağım uçağın hava şartları nedeniyle rotar yapması canımı biraz sıktı.
neyse sabah 5 te eve gelebildim bir şekilde ve ilk işim, notebooktan masa üstüne oyunun isosunu transfer etmek oldu. 15GB transferde yaklaşık bir 20-25 dk sürüyor network üzerinden. neyse efendim kurulumu yaptım, başladım oynamaya oyunda ilk dikkatimi çeken elbetteki ilk oyunun devamı olması nedeniyle Mason karakterinin oyunda yeralıyor lmasıydı. yalnız yanarak ölen insanla biraz canımı sıktı. oyunu geçmişten ve gelecekten iki bölüm oynayıp uyudum çünkü tam tamına 24 saattir uykusuzdum.
uyanınca hızlıca birşeyler atıştırıp takrar oturdum başına. oyunun bana hatırlattıkları;
- Mynmar görevinde kayalarda iplerle ilerleme sahnesi, Modern Warfare 2 de buz kazmalarıyla tırmanışı,
- Oyunda yönettiğimiz robotlar, kolumazdaki bilgi ekranı, gözlükler, bir dürbün çeşiti ( duvar arkasındaki insanları gösteren), Ghost Recon Future Soldier oyununu,
- Afganistandaki atlı sahneler Rambo III ü,
- Obama savaş gemisi sahneleri, Crysis teki uçak gemisi sahnelerini,
- başkanın konvoyunun olduğu sahneler Crysis 2 deki bazı sahneleri hatırlattı.

oyun tama anlamıyla bir solukta oynanıp bitirilebilecek kadar heyecanlı. hikayesi de mükemmel. grafikler sanki ilk oyunlardan bile kötü gibi geldi ama, o kadarlık kusuruda görmezden geliyorum artık:) ben MOH warfihter a sadece 1 bölüm katlanabilmiş devamını oynamamıştım, ama bu oyunu bugün bitirmek istiyordum ancak bu saatten sonra komşuları rahatsız etmemek için kalanını yarın bitirmek üzere kapattım.

sizlerinde oyun hakkındaki yorumlarınızı bekliyorum.

djvietnam

Profesör
Reaksiyon puanı
8
black ops2nin grafikleri çok kötü aynı motor ama kaplamalar felan olmamış gibi geldi oyunu çok fazla sevmedim sıkıldım 10 saat indirdim ama ben beğenmedim oyunu sildim

synchronline

Asistan
Reaksiyon puanı
0
bugün 2 saat falan oynadım ps3 te ben beğendim oynanabilirliği çok rahat geldi bana.

Ozgurky

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Oyundan en net aklımda kalan bu müzik ve diskodaki ağır çekim sahneler. :)

[video=youtube;7g6pM5SPTIQ]http://www.youtube.com/watch?v=7g6pM5SPTIQ&feature=related[/video]

muratteas

Dekan
Reaksiyon puanı
96
COD'un grafikleri ne zaman güzel oldu ki ? :(

Jomolocco

Doçent
Reaksiyon puanı
5
oyun guzel ama grafik optimisazyon yok arkadas resmen piksel piksel grafikler fps 30 grafikleri arttirdim belki piksellik gider diye gene degismedi + okadar kastiki anlatamam mw3 full grafik oynuyorum bu niye boyle :S

VincentVega

Profesör
Reaksiyon puanı
3
oyun hakkında bilgi verirken başına spoiler içerir uyarısı yaparsanız daha iyi olur oyunu henüz oynamamışlar için.
sonuçta bu seri senaryosu sebebiyle oynanıyor genellikle,onu da mahvedmeyin :)

Ben Kenobi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,156
şimdi grafik hakkında iki kelam etmek lazım.
yeni nesilin ağzından grafik düşmüyor ama gerçeklerin farkında değil.
şimdi biz burada biz bizeyiz, bu milletin gencini yaşlısını az çok tanırım.
ve kullandıkları bilgisayarların özelliklerini az çok bilirim.
şimdi mesela girin guru3d forumlarına, girin gametrailers forumlarına.(pc bölümüne)
oradaki kullanıcılar neyi tartışıyor biliyor musunuz ?
tek bir örnek;
16xmsaa mı 4xssaa mı yapsak daha iyi yoksa aa yapmadan 3840*2160 çözünürlüğe çıkarıp sonradan 1920*1080'e downsample yapsak mı aliasing olarak daha verimli olur ?
şimdi bu basit bir örnek.
bizdeki birçok kişi bunun ne anlama geldiğini bilmemekle beraber şunu diyebilirim ki adamlar herşeyi yapmış bitirmiş, daha fazla kalite elde etmenin yolunu arıyorlar.
şimdi birkaç kişi istisna vardır illa ama, grafiği kötü diyen insan şu oyunu satın alsın sonra 1920x1080 çözünürlüğünde bütün özellikler en yüksek seviye açsın, daha da yetmezse nvidia kontrol panel/ati catalyst control center içerisindeki ayarları kalite bazında değiştirsin.
bakın hatta üşenmeyeceğim yapmanız gereken ayarları bir bir yazacağım(nvidia için örnek)
fd5d13d2_vbattach85288.jpeg

Ambient Occlusion - Quality
Anisotropic Filtering - 16x
Antialiasing FXAA - On
Antialiasing Gamma Correction - On
Antialiasing Mode - Override any application settings - 16xQCSAA(kendinize güveniyorsanız 32x seçin)
Antialiasing Transparency - 8x Supersample
Maximum Pre Rendered Frames - 0
Texture Filtering Quality - High Quality
Triple Buffering - On
Vertical Sync - Off

şimdi dediğim gibi oyuna girin ve 1920x1080 çözünürlüğünde bütün özellikler en yüksek seviye açın.
sonra fraps ile fps miktarınızı ölçün.
60 üstü çıkarsa sizin grafikler kötü demeye hakkınız var.
altında çıkarsa bence yok.

şimdi oradaki insanlar bunu diyor, haklılar.
çünkü adamlar daha fazla kalitenin yolunu arıyor. ekran kartları, donanımları, internet bağlantıları bizden çok çok iyi.
biz ise en iyi ihtimalle çoğu düşük ve orta seviye sayılacak bilgisayarla, kotalı internetimizle bunları diyoruz.
crysis 2'yi ya da battlefield 3'ü 640x480 ya da hadi o kadar olmasın 800x600 ile düşük ayarlarda oynadığınızdaki hissettiğiniz grafik kalitesi 1920x1080 ayarlarında sona yakın ayarlardaki call of duty kalitesinden yüksek olmuyor gençler.
tabiki bu crysis 2'in ya da battlefield 3'ün daha iyi grafikli oyun olduğu gerçeğini değiştirmiyor.
amma ve lakin bunu söyleyenlerin çoğu da bu gerçekten habersiz.
yine biri yazmış grafikler eski oyundan daha kötü diye.
niye daha kötü hissediyorsun çünkü daha düşük ayarda oynuyorsun, belki mw1'i full ayarda oynuyordun ama o kişi bunun farkında değil.

bir şey daha var hatırlatmam gereken.
oyun motoru, grafiklere katkısı azımsanmayacak miktarda olmakla beraber tek unsur değil.
yani half life 1'i frostbite 2 motoru ile yapınca bir değişiklik olmayacak.
half life source var isterseniz half life 1 ile farklarını karşılaştırın.
değişiklik olması için polyonların ve kaplamaların değişmesi lazım.
hani eskiden ekran kartını ram'den ibaret sanarlardı ya insanlara çok uğraştık öyle olmadığını anlatmak için.
şimdi de grafik kalitesi = oyun motoru/grafik motoru'dan ibaret olmadığını bakalım ne kadar zamanda anlatacağız.
bu benim kendi görüşüm.
aslına bakarsanız yanlış da olabilir ama yazma ihtiyacı hissettim.
iyi oyunlar. :)