Çocuk esirgeme kurumu için yardım

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan aby
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

aby

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
merhaba arkadaslar bilgisayar öğretmenliği son sınıfta okuyorum bu sene topluma hizmet diye bi dersimiz var bu derste toplum adına bişeyler yapmamız gerekiyor. ben burdaki çocuk esirgeme kurumu müdürü ile görüştüm 10 kişilik bi labaratuarları oldugunu ve bana içlerinden en duyarlı aklıllı çocuklardan olusan bi grup yapacagını ve verecegım her turlu derste serbest oldugumu söylediler. klasik vord excell anlatmak istemiyorum. bilgisayarı kullanırken nasıl daha faydalı kullanabileceklerini vermek istiyorum. bilgisayarın sadece msn face hotmailden ve ofis programlarından ibaret olmadıgını göstermek istiyorum mesela google da arama yapma çeşitleri bilgisayarı antivirüse keyloggere falan karsı koruma yöntemleri varsa nasıl tespit edilebileceği gibi farklı konularda çocukları bilinçlendirmek istiyorum

ama bu konularda biraz bende kısıtlı kaldım süre kısıtlı oldugundan projeyi hemen yazıp vermem lazım çocuklara bilinçli bilgisayar kullanmayı öğretmek için başka hangi konulara değinebilirim yardımcı olur musunuz

buraqq

Profesör
Reaksiyon puanı
6
Keylogger trojan gibi zararlı yazılımlardan korunmalarını öğretmeden önce onların ne olduğunu öğretmek gerekir. Onların ne olduğunu öğretmeye çalışırken de bu illaki çocukların ilgisini çekecektir. Bir keyloggerla casus filmlerindeki kişiler gibi düşünebilirler kendilerini sonuçta bunlar çocuk, ne hayaller kurarlar kafaları başka yerlere gider. Bunlara filan hiç gerek yok. Kaspersky örneğin. Onu kurmayı öğretin yeter çocuklara.

Bana kalırsa onlara verebileceğiniz en iyi ders bilgiye ulaşma dersidir. Dediğiniz gibi arama yöntemleri vs... Bilgiye ulaşılamamasının en büyük sebebi düzgün arayamamaktır.

Bir kaç tane web sitem var. Bakıyorum insanlar Google'dan hangi kelimeleri arayıp da benim siteme gelmiş diye. O kadar saçma sorgular var ki. Onlar da yanlışlıkla geliyor hani...

Sonrasında yine onlara yararlarını bulurken zararlarından korunmayı da öğretmelisiniz derim. Benden bu kadar ve bu duyarlılığınız için tebrik ederim.

sebastiantr

Profesör
Reaksiyon puanı
13
Antivirüs, keyloger, hızlı bilgisayar kullanma teknikleri falan... Bunlar karın doyurmaz ama sizin beğenmediğiniz word, excell tarzı ofis programları doyurur. Bunu unutmayın.

aby

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ben çocuklara keylogger nasıl yazılır öğretecek değilim elbet ama öyle bi kavram oldugunu neler yapılabilecegini bilmeli çocuklar 13 14 yasımızda hepimizin en büyük hayalleriydi bilgisayar korsanı olmak ama kimisi öğretmen kimisi tasarımcı oldu bu hayalperest gençler,n. benim amacım çocukların bilgisayra olan ilgisini artırmak çocuklar artık bilgisayarı ve interneti sadece oyun msn face worddan ibaret biliyolar bi arkadasın bu konuda bi tasarımı var çok güzel anlatıyo bu
olayı. benm amacım o yasına kadar evi olmadıgınıdan bilgisayar görmemiş çocuklara bu bilinci aşılamak..

644350_416340705127001_442082056_n.jpg

- - - Mesaj Güncellendi - - -

bu afiş eski milli eğitim bakanımızın çocuklarımız bilgisayar kullanmasını biliyor demesi üzerine sakarya üniversitesinde tepki olarak hazırlanmıstır