Coca Cola'nın "Ay-yıldızlı" Ramazan jesti, ABD'yi nasıl karıştırdı?

Jengar

Profesör
Reaksiyon puanı
23
20080822092311.JPG
Coca Cola şirketinin Ramazan ayı boyunca içecek kutuları üstüne ay yıldız sembolü yerleştireceğini açıklaması tartışma yarattı.

ABD basınında yer alan bir habere göre, merkezi ABD'nin Atlanta şehrinde bulunan Coca Cola, bir paketleme firmasıyla anlaştı. Küreselleşen dünyada, İslam dininin gerçek değerlerini yansıtan Ramazan ayını resmen tanıdığını iki yıl önce duyuran şirket, bu yıl da, "ulusların arasında köprü inşa etmek ve diyaloğa katkıda bulunmak" amacıyla böyle bir jest yapma kararı aldığını açıkladı. Türkiye, Fas, Suudi Arabistan, Endonezya ve Pakistan dahil en az 11 Müslüman ülkenin bayrağında yer alan ay ve yıldız İslami bir sembol olarak kabul ediliyor.

Coca Cola'nın Hıristiyan ve Yahudi bayramlarındaki dini sembollere içecek kutularında yer vermediği ve sadece Noel Baba'nın "laik" bir görüntüsünün kullanıldığı yönünde eleştiriler gelmeye başladı. Bu konuda Coca Cola'ya yöneltilen soruların cevapsız kaldığı kaydedildi. Coca Cola'nın, Müslüman çalışanları için kafeteryalarında helal et bulundurmak ve namaz için özel odalar oluşturmak gibi uygulamaları da var.

medyafaresi.com

Majeste

Profesör
Reaksiyon puanı
21
Ay-yıldız da ay-yıldız haa, bari doğru yapsalardı.

Chester Merve

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Bildiğiniz üzere "Koka Kola"nın gelirleri İsrail'e aktarılıyor. Yani adamlar hem bize jest yapıyor, hem de bizi arkamızdan vuruyor. Bunların hepsi emperyalist oyunlar arkadaşlar, gelmeyelim böyle oyunlara.

berckai

Profesör
Reaksiyon puanı
9
coca cola sadece bu uygulamayı müslüman ülkelere yapmasın tüm dünyada yapması yanlış o zaman ilerde bizde haç gamalı haç davud yıldızı horusun gözü felan filan görürüz.ayrıca suudi arabistanın bayrağında yıldız yok ki la ilahe illahlah yazan kılınç var

RadioHead

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Şaka gibi ya ay-yıldız vay be ne duygulandım!!buna tepki göstermemiz gerekirken bunu jest olarak tanımlamışlar...gelirleri filistinli-ıraklı kardeşlerinize bomba olarak dönen bir şirketin kutusunun üzerinde ay-yıldız hiç hoş durmuyor...

Jengar

Profesör
Reaksiyon puanı
23
bence bu olayı yani israile aktarılıyor meselesini ört pas etmek içinde uygulanmış bi taktik olabilir bu ;) ama bi yandanda işte şirketlerinde namaz kılınacak yerlerin falan olduğu idda ediliyor hangisine inanacağımızı şaşırdık.

WaterBoy

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Bence çok normal bir durum Noelde Türkiyedeki kola kutularını üzerinde haç olmasını istermisiniz?

Tartarus

Profesör
Reaksiyon puanı
0
insanlar kafasını sembollere çok takıyor, bu türban için de geçerli... işarettir en nihayetinde ister olsun ister olmasın. ne önemi var?

Ahmethz

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
398
sordum sarı çiçeğe melodisiyle ramazanda coca-cola reklamı oluyor da bu mu olamıyor hepsi pazarlama taktiği, içememek lazım ama tadı güzel meretin.

Chester Merve

Profesör
Reaksiyon puanı
1
sordum sarı çiçeğe melodisiyle ramazanda coca-cola reklamı oluyor da bu mu olamıyor hepsi pazarlama taktiği, içememek lazım ama tadı güzel meretin.

Bu markayı tercih etmek zorunda değilsin. Burda anlatarak midenizi bulandırmak istemediğim şeyleri yapmayan Türk firmalarımız var. Cola Turka var. Bunları için.

Turab Garip

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
178
Yine millet olarak kendimizi üstün görme hastalığımız devreye girmiş. Oradaki ay-yıldız Türk bayrağını simgelemiyor arkadaşlar, İslamî bir simgedir ay ve yıldız. Müslüman ülkelerin çoğunun bayrağında ay-yıldız vardır.

Ahmethz

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
398
Bu markayı tercih etmek zorunda değilsin. Burda anlatarak midenizi bulandırmak istemediğim şeyleri yapmayan Türk firmalarımız var. Cola Turka var. Bunları için.

Böcek hikayesini diyorsan forumda yeteri kadar iğrenildi o konuyla; ama Cola Turka'nın Coca-cola, Pepsi, Kristal koladan aşağı kalcağını sanmıyorum hepsi zararlı hepsinin özütünde ne olduğu belli değil.
Mümkünse hiç içmeyin ben şu marka için diyemem kimseye, illa yerli içeceğim diyorsanız Bim'in kolası var Lé cola hem daha ucuz hem daha eski Cola Turka'dan. Zaten aynı tesiste üretiliyorlar.

Chester Merve

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Böcek hikayesini diyorsan forumda yeteri kadar iğrenildi o konuyla; ama Cola Turka'nın Coca-cola, Pepsi, Kristal koladan aşağı kalcağını sanmıyorum hepsi zararlı hepsinin özütünde ne olduğu belli değil.
Mümkünse hiç içmeyin ben şu marka için diyemem kimseye, illa yerli içeceğim diyorsanız Bim'in kolası var Lé cola hem daha ucuz hem daha eski Cola Turka'dan. Zaten aynı tesiste üretiliyorlar.

Hayır, o böcekten bahsetmiyorum. Onun iğrenç bir yanı yok. Böceklerin üstün miktarda protein içerdiğini biliyoruz. Benim bahsettiğim fareli olan hikayeydi ve bunu bizzat halam sahibiyle görüştüğünde öğrenmiş. Önüne geçemedikleri bir olay fare olayı. Bim'inkini de pek tavsiye etmem, Fetvahullah'ın mekan orası. :D Ya aman içmeyin şu kolayı siz de. :D Zaten bir bardak kola 800 küp şekere eşit. Sonra da kilo verelim diye yine yabancılara para yediriyoruz. :D

Stone

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
10
Zaten bu kolaların içinde kim bilir daha neler neler var acaba hiç birisi oturup inceledimi içeriğini yoksa Hep ambalajların üzerindeki yazan "İÇİNDEKİLER" kısmının altındakilerlemi yetiniyoruz :)

onursevim

Profesör
Reaksiyon puanı
62
Cola nın eski tadı kalmadı artık nerde o eski kola tadı , cola turkada da ilk çıktığındaki tad yok... Sanırım böcekten fareden kısmaya başladılar :O ... Uludağ gazoz için daha çok serinletiyo :d

oksijudan

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Limonata (şekerli içecek olarak),Ayran (tuzlu) tamamen yerli,tamamen öz kültürümüzün ürünü.Bunları için benliğinizden ödün vermeyin. :)

Ahmethz

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
398
Hayır, o böcekten bahsetmiyorum. Onun iğrenç bir yanı yok. Böceklerin üstün miktarda protein içerdiğini biliyoruz. Benim bahsettiğim fareli olan hikayeydi ve bunu bizzat halam sahibiyle görüştüğünde öğrenmiş. Önüne geçemedikleri bir olay fare olayı. Bim'inkini de pek tavsiye etmem, Fetvahullah'ın mekan orası. :D Ya aman içmeyin şu kolayı siz de. :D Zaten bir bardak kola 800 küp şekere eşit. Sonra da kilo verelim diye yine yabancılara para yediriyoruz. :D
aman fareymiş ben de bişiy sandım :D ilaçlıyorlardır bişiyi kalmaz:stuart: sucuk,salamlara neler katılıyor olay bir kolayla bitmiyor ki. demin baktım cola turkanın sitesine şey yazmışlar:
Cola Turka'nın Türk damak tadına uygun özgün lezzeti, 1 yıl süren çok gizli bir çalışmayla büyük bir özen içinde hazırlandı. Az şekerli, aromatik lezzetiyle ağızlarda güçlü bir kola tadı bırakan Cola Turka, her deneyende şaşkınlık ve hayranlık yaratıyor.
ben de şaşırıyorum bazen asitli hoşafa :mrgreen:
bol bol su için böbrekleri temizler;)

maden suyu da iyi geliyor deniyor o meyveli sodalardan falan değil ama. Ben içiyorum bol bol su daha bugüne temizlediğini görmedim böbrek taşlarını. :sleeping:

OkN

Asistan
Reaksiyon puanı
0
bence çok yanlış bu uygulama sadece müsluman ülkelere olabilir ama tüm dünyaya olması yanlış zaten gelirleri bomba olarak geri dönüyor iyice oyun oynuyor bunlar :S

cumali2128

Asistan
Reaksiyon puanı
0
reklam gibi olacak ama uludağın limonatası çıkmış tadı da çok güzel ve katkısız tavsiye ederim. colanın ph değeri gerçekten çok fazla ve de çok zaralı şiddetle kaçının

Berkin Bozdoğan

Profesör
Reaksiyon puanı
39
Bildiğiniz üzere "Koka Kola"nın gelirleri İsrail'e aktarılıyor.

Nereden biliyoruz? Hah tamam etrafta gezinen ve kim tarafından hazırlandığı belli olmayan zincir e-postalardan biliyoruz tabii ki.

Uyarı için teşekkürler. :D

- - -

Bu arada Elmacik söylemiş: Ay ve yıldız genellikle İslam'ı temsil eder, hemen Türk bayrağı diye düşünmemek gerek. Ayrıca kutu resmi öyle olacaksa Türkiye'den çok Tunus'a benziyor. Onu da hatırlatayım. :)

Güzel günler dilerim.

HRNKC

Profesör
Reaksiyon puanı
20
madem jest yapacak bari tam yapsın.o nasıl Ay Yıldız öyle ? ? ?

Turab Garip

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
178
madem jest yapacak bari tam yapsın.o nasıl Ay Yıldız öyle ? ? ?

Berkin hocam yakala. :P

HRNKC, arkadaşım, o ay-yıldız Türk bayrağındaki ay yıldız değil. Biz dünyanın üstün ırkı, süper millet filan değiliz. Coca-Cola müslümanlara hoş görünmek amacıyla bir reklam politikası olarak müslümanlığın simgesi haline gelen ay ve yıldızı kullanmış hepsi bu. (Yani Türkiye ile doğrudan alakası yok.) Ay ve yıldız bizim tekelimizde değil. ;)

keslok

Asistan
Reaksiyon puanı
3
kola şirketinide emperyalızmınde taaaaaaaaa ...

lapa_lapa

Asistan
Reaksiyon puanı
2
ya ne guzel işte islami kesime jest yapmışlar; sonucta bu evet bi ticaret işi ve onlarda bulundukları ulkelerin gerekliliklerine gore ufak jestler yapıyorlar çok doğal ve çok da guzel bence. olayı amerikaya bilmem neye bağlamaya gerek yok. çok da lezzetli coca cola masallah:)

eray045

Rektör
Reaksiyon puanı
250
inek kola = ayran varken
kolaya gerek yok :D