Coca-Cola logodan vazgeçti, Facebook trafiğini yüzde 870 artırdı!

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan AliA
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
coca-cola-dan-ornek-debranding-uygulamasi-1.jpg

Debranding, bir markanın pazarlama kampanyalarında logosunu kaldırdığı durumlar için kullanılan bir terim. Bu konuda en cesur ve öncü marka Nike. Nike, ilk kez 1995′te bir ‘debranding’ uygulaması yaptı. Debranding çok kullanılan bir yöntem değil. Bir kaç yıl önce Starbucks İngiltere’de bir süreliğine kağıt kahve bardaklarının üzerindeki logolarını kaldırmıştı. Üçüncü uygulama da yine İngiltere’de Coca-Cola tarafından gerçekleştirildi.

Cesaret verici bir uygulama

Coca-Cola’nın yaz aylarında İngiltere’de yaptığı debranding uygulaması o kadar başarılı oldu ki bunun birçok markaya cesaret vereceği söyleniyor. İngilizlerin kullandığı en yaygın 150 ismin seçilerek Coca-Cola logosunun yerine yazıldığı kampanya, Coca- Cola’nın Facebook trafiğini yüzde 870 artırdı.

The Guardian’dan Lucy Fisher, yaptığı haberde, Coca- Cola’nın lokalleşmede en iyi araç olan sosyal medyayı yaratıcı bir şekilde kullandığını özellikle vurguluyor. Bazı marka uzmanları ise, markaların yarattığı gürültüden dolayı tüketicinin tercihinin ‘sessiz-sakin markalaşma’ trendlerine kaydığını ve bu tür örneklerin artacağını söylüyorlar.

MediaCatOnline

NecronomicoN

Profesör
Reaksiyon puanı
12
yani burada facebook sayfasına girmekteki amaç "ben de gireyim benim adım da gözüksün belki kolaya basarlar" oluyor heralde. enteresan bir uygulama

xxakadir

Asistan
Reaksiyon puanı
0
başta böcek kanı ve diğer gazlı içecekleri içmediğimdem sorun yok.

BLACKPOWERTURBO

Profesör
Reaksiyon puanı
3
böcek kani zuhahahaha:D içindeki katki maddesi ve asit yüzünden iyi degil fakat böcek kani neya:D
not: (kokain den yapiliyor toplanirken felan böcekler fareler var onlarda zaten temizleniyor veye biz öyle zanediyoruz)
not kismini kimse içmesin diye yazdim
:D