• SDN Forum üyelikleri çok yakında yeniden açılıyor. Siz de bu büyük topluluğun bir parçası olmak için bizi takipte kalın, gelişmeleri kaçırmayın!

CMD Üzerinden .txt dosyası nasıl indirilir?

Scalh

Doçent
Reaksiyon puanı
273
Merhaba arkadaşlar. Kendimce, işime yarayabilecek araçlar içeren ve komut istemi üzerinden çalışan küçük bir yazılım hazırlıyorum. Ancak takdir edeceğiniz üzere, kodlar bayağı kısıtlı. Şöyle bir şey yapabilir miyim?

-Bir komut girilecek ve komut istemi seçilen siteye bağlanacak. Örneğin xyz.com/text şeklinde. Sadece metin olacak.

-Komut istemcisi bu metni alacak ve ekranda görüntüleyecek.

Bunu yapabilir miyim? Yapılabilirse nasıl? Yardımlarınızı bekliyorum.

mirinkirin

Doçent
Reaksiyon puanı
358
Yukarıdaki mesajı okursanız anlarsınız neden CMD. Okuyun biraz.
İnternette biraz araştırma yaptım, cmd üzerinden değil de powershell üzerinden yapabiliyoruz, belki cmd de vardır, ona da bakarım.
Powershelli de cmd üzerinden çağırabiliriz ama daha kolay yolu vardır sanırım.

$client = new-object System.Net.WebClient
$client.DownloadFile("sitenin adresi buraya yazılacak", "**bilgisayarda kaydedileceği konum da buraya")
Get-Content **

İki yıldız koyduğum yerdeki adresi(dosyanın kaydedilen adresini yâni) Get-Content komutundan sonra yazarsanız içindeki yazıları görüntüler.
Bu 3 komutu sırayla çalıştırırsanız aynısını powershell üzerinden yaparsınız.

Yazdığınızı okudum da neden cmd hâlâ anlamadım. Ben python kullanarak bunların hepsini .py uzantılı bir dosyada yaparım, o .py dosyasını çalıştırırım ve benden adresi ister, adresi kopyalayıp entera bastığımda istediğimin aynısını yapar. Hem de cmd üzerinden çalışır dediğiniz gibi.
Diğer bir seçenek c# kullanırım, c++ kullanırım, java kullanırım, bütün dilleri kullanırım ve istediğim esneklikte hepsini yapabilirim ve hepsi de iki tıkla çalışır, hem de cmd üzerinden çalışır. cmdnin kısıtlı kodlarını kullanmak zorunda kalmadan üstelik:)
O yüzden soruyorum neden cmd diye...

Scalh

Doçent
Reaksiyon puanı
273
İnternette biraz araştırma yaptım, cmd üzerinden değil de powershell üzerinden yapabiliyoruz, belki cmd de vardır, ona da bakarım.
Powershelli de cmd üzerinden çağırabiliriz ama daha kolay yolu vardır sanırım.

$client = new-object System.Net.WebClient
$client.DownloadFile("sitenin adresi buraya yazılacak", "**bilgisayarda kaydedileceği konum da buraya")
Get-Content **

İki yıldız koyduğum yerdeki adresi(dosyanın kaydedilen adresini yâni) Get-Content komutundan sonra yazarsanız içindeki yazıları görüntüler.
Bu 3 komutu sırayla çalıştırırsanız aynısını powershell üzerinden yaparsınız.

Yazdığınızı okudum da neden cmd hâlâ anlamadım. Ben python kullanarak bunların hepsini .py uzantılı bir dosyada yaparım, o .py dosyasını çalıştırırım ve benden adresi ister, adresi kopyalayıp entera bastığımda istediğimin aynısını yapar. Hem de cmd üzerinden çalışır dediğiniz gibi.
Diğer bir seçenek c# kullanırım, c++ kullanırım, java kullanırım, bütün dilleri kullanırım ve istediğim esneklikte hepsini yapabilirim ve hepsi de iki tıkla çalışır, hem de cmd üzerinden çalışır. cmdnin kısıtlı kodlarını kullanmak zorunda kalmadan üstelik:)
O yüzden soruyorum neden cmd diye...
İlginiz için teşekkürler. Nasıl olduğunu buldum. Yapmaya çalıştığım şey Public IP adresini CMD üzerinde göstermekti. Şu kod ile hallettim:

powershell -command " (Invoke-WebRequest wtfismyip.com/text).Content "

Yazınca yaklaşık 5 saniye bekliyorsunuz ve sihir gerçekleşiyor :)

Ekli dosyalar

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    21.3 KB · Görüntüleme: 685

mirinkirin

Doçent
Reaksiyon puanı
358
Aynen benimki 3 satırda yaptı, sizinki tek satırda, windowsu hiç bilmediğim ne kadar da belli oluyor:D

Scalh

Doçent
Reaksiyon puanı
273
Aynen benimki 3 satırda yaptı, sizinki tek satırda, windowsu hiç bilmediğim ne kadar da belli oluyor:D
Ben de çok fazla bilmem öyle. Sadece araştırıyorum. Bu arada başlığı çözüldü diye değiştirmek istiyorum ama düzenle butonu yok nereden düzenlerim biliyor musunuz? Kusura bakmayın acemiyim de bu forumda.

mirinkirin

Doçent
Reaksiyon puanı
358
Ben de çok fazla bilmem öyle. Sadece araştırıyorum. Bu arada başlığı çözüldü diye değiştirmek istiyorum ama düzenle butonu yok nereden düzenlerim biliyor musunuz? Kusura bakmayın acemiyim de bu forumda.
Sanırım moderatörler yapıyor onu. Bu forumda mesaj belli bir zamandan sonra düzenlenemiyor, nedenini çözemedim.

Ben Kenobi

Dekan
Reaksiyon puanı
3,156
Cmd komutlarına muhtaç değilsiniz.
Python yükledikten sonra .py uzantılı dosya oluşturarak tıpkı cmd dosyası gibi çift tıklama suretiyle çalıştırabilirsiniz ve profesyonel programlama da dahil herşey için gerekli kütüphaneler vs bulabilirsiniz hatta grafiksel arayüz bile oluşturabilirsiniz.

Scalh

Doçent
Reaksiyon puanı
273
Python yükledikten sonra .py uzantılı dosya oluşturarak tıpkı cmd dosyası gibi çift tıklama suretiyle çalıştırabilirsiniz ve profesyonel programlama da dahil herşey için gerekli kütüphaneler vs bulabilirsiniz hatta grafiksel arayüz bile oluşturabilirsiniz.
Teşekkürler, lakin ben fazladan programa ihtiyaç duyulmaksızın ve kurulum gerektirmeyen bir yazılım yapmayı planlıyorum. Şu an sürüm notları şeklinde ilerliyorum hatta. v.3.0 hazırlayınca GitHub üzerine koymayı düşünüyorum.

Reaksiyon puanı
5,164
Karşı tarafın py yüklemesi gerek bunun için deyil mi