RedDevil
Profesör
- Katılım
- 29 Kasım 2008
- Mesajlar
- 1,458
- Reaksiyon puanı
- 19
- Puanları
- 218
Sağlıklı yaşam, fiziksel uygunluk ve sportif performans için vücut yağ oranının ve serum lipit profilinin uygun sınırlar içinde olması gerekir. Günde 2,5-5 g CLA takviyesi vücut yağ miktarını azaltıp kas kütlesini artırarak fiziksel performansını yükseltir, vücut yağlarının yakılarak kilo verilmesine ve vücudun düzgün bir görünüme kavuşmasına yardımcı olur.
CLA esansiyel yağ asidi olarak bilinir. Vücudumuzun kendi kendine yapamadığı için dışarıdan besinlerle alınması gerekir. CLA, vücutta yağ kaynaklı enerjinin kullanımını hızlandırarak vücut kas oranının vücut yağ oranına göre artmasına yardımcı olur. Kas gücünüzün gelişimini destekler: Metabolizmanın hızlanmasını sağlayan kasların güçlenmesi ile daha çok yağ yakar, daha kolay kilo verirsiniz.
İnsanlarda CLA'nın etkileri üzerinde yapılan araştırmalarda CLA takviyesinin vücut yağ oranının ve abdominal obezlerde abdominal çapı azalttığı rapor edilmiştir. Yapılan bir çalışmada CLA'nın lipoprotein lipazı baskıladığı görülmüştür. Lipoprotein lipaz yağ moleküllerini parçalar ve hücreleri bunları kolayca emerek vücut yağı olarak depo ederler. CLA lipoprotein lipazı baskılayarak yağ depolarının oluşumunu engeller. Vücut için gerekli enerjinin cilt altında (özellikle abdominal bölge ) birikmiş yağların yakılarak kullanımını sağlar.
Placebo kontrollü yapılan bir çalışmada günde 3gr. CLA alan kişilerde 90 gün sonunda vücut yağ oranında %20 azalma görülmüştür.
Denek hayvanları üzerinde yapılan çalışmalarda CLA takviyesinin yağ oranını düşürücü etkisi ortaya çıkmıştır. Kolestrol ve trigilserit düzeylerini azaltabilir.
CLA, şeker hastaları ve şişmanlarda sıkça rastlanan insülin direncini azaltmada ve yüksek insülin düzeylerini dengelemede etkilidir.
Nerede Bulunur: Süt ve süt ürünlerinin içinde bulunan bir madde olarak 1978 yılında saptanmıştır. Kırmızı et yağlarında da CLA bulunmuştur. Özellikle hayvanların doğal otlaklar yerine yapay yemlerle beslenmesindeki artış bu yağ asitinin süt ve et türü hayvansal gıdalarda bulunabilirliğini azaltmış, dışarıdan beslenme desteği olarak alımını gerektirmiştir.
Kullanıldığı Durumlar: Vücut kas/yağ komposizyonunun yeniden yapılandırılması, öncelikle abdominal bölge (yani bel çevresi) olmak üzere yağların yakılması, kas gelişiminin desteklenmesinde kullanılır. Kilo verme amaçlı diyetlerde ve vücut yağ oranının azaltılmasında etkilidir.
Yan Etkileri: Bugüne kadar CLA'nın oluşmuş yan etkisi görülmemiştir. İnsan gereksiminin 50 katı üzerinde paralel hayvan testlerinde hiçbir toksik etki saptanmamıştır.
Kullanımı: Bir diet ve egzersiz programı ile birlikte kullanımı önerilir. Kullanım süresince hergün ana öğünlere başlamadan hemen önce 1'er kapsül alınmalıdır.
CLA esansiyel yağ asidi olarak bilinir. Vücudumuzun kendi kendine yapamadığı için dışarıdan besinlerle alınması gerekir. CLA, vücutta yağ kaynaklı enerjinin kullanımını hızlandırarak vücut kas oranının vücut yağ oranına göre artmasına yardımcı olur. Kas gücünüzün gelişimini destekler: Metabolizmanın hızlanmasını sağlayan kasların güçlenmesi ile daha çok yağ yakar, daha kolay kilo verirsiniz.
İnsanlarda CLA'nın etkileri üzerinde yapılan araştırmalarda CLA takviyesinin vücut yağ oranının ve abdominal obezlerde abdominal çapı azalttığı rapor edilmiştir. Yapılan bir çalışmada CLA'nın lipoprotein lipazı baskıladığı görülmüştür. Lipoprotein lipaz yağ moleküllerini parçalar ve hücreleri bunları kolayca emerek vücut yağı olarak depo ederler. CLA lipoprotein lipazı baskılayarak yağ depolarının oluşumunu engeller. Vücut için gerekli enerjinin cilt altında (özellikle abdominal bölge ) birikmiş yağların yakılarak kullanımını sağlar.
Placebo kontrollü yapılan bir çalışmada günde 3gr. CLA alan kişilerde 90 gün sonunda vücut yağ oranında %20 azalma görülmüştür.
Denek hayvanları üzerinde yapılan çalışmalarda CLA takviyesinin yağ oranını düşürücü etkisi ortaya çıkmıştır. Kolestrol ve trigilserit düzeylerini azaltabilir.
CLA, şeker hastaları ve şişmanlarda sıkça rastlanan insülin direncini azaltmada ve yüksek insülin düzeylerini dengelemede etkilidir.
Nerede Bulunur: Süt ve süt ürünlerinin içinde bulunan bir madde olarak 1978 yılında saptanmıştır. Kırmızı et yağlarında da CLA bulunmuştur. Özellikle hayvanların doğal otlaklar yerine yapay yemlerle beslenmesindeki artış bu yağ asitinin süt ve et türü hayvansal gıdalarda bulunabilirliğini azaltmış, dışarıdan beslenme desteği olarak alımını gerektirmiştir.
Kullanıldığı Durumlar: Vücut kas/yağ komposizyonunun yeniden yapılandırılması, öncelikle abdominal bölge (yani bel çevresi) olmak üzere yağların yakılması, kas gelişiminin desteklenmesinde kullanılır. Kilo verme amaçlı diyetlerde ve vücut yağ oranının azaltılmasında etkilidir.
Yan Etkileri: Bugüne kadar CLA'nın oluşmuş yan etkisi görülmemiştir. İnsan gereksiminin 50 katı üzerinde paralel hayvan testlerinde hiçbir toksik etki saptanmamıştır.
Kullanımı: Bir diet ve egzersiz programı ile birlikte kullanımı önerilir. Kullanım süresince hergün ana öğünlere başlamadan hemen önce 1'er kapsül alınmalıdır.