Çizgi-TAGEM mahkeme kararıyla kapatılıyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan engerex
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

engerex

Dekan
Reaksiyon puanı
26
34768_0895235.jpg

İstanbul Sulh Ceza Mahkemesi'nde görülen davada MEB başmüfettişi tarafından bir bilirkişi raporuna göre;
"Sanal akademi e-kampüs" kapsamında geniş kitlelere internet ortamında ücretsiz eğitim imkanı sunulduğu;
- Ancak, sertifika almak isteyenler için kurum bünyesinde düzenlenen sertifika almaya yönelik seminerlere devam eden kursiyerlerden, verilecek sertifikanın niteliğine göre, 2011 verilerinde 280-390 TL arasında değişen ücret alındığı;
- 5583 sayılı kanun'un 3'ncü maddesine göre"Kaçak Kurs" faaliyeti kapsamında olduğu
gerekçesiyle kapatma kararı alınmıştır.

Niyazi SARAL açıklama:
Yüzlerce öğrenci, öğretmen, takipçimiz, dostumuz ve arkadaşımızdan “Çizgi Tagem neden kapanıyor?” sorusu geldiği için şahsi Blog sayfalarımda bunu daha geniş açıklamaya karar verdim. Evet Çizgi Tagem internet sitesini 13 Nisan tarihinden itibaren kademeli olarak kapatacağız. Tek sebebi son damla olan dava süreci de değildir. Dediğim gibi, o son damladır. Gerçek nedenini anlayabilmeniz için 2008 ve 2013 yılları arasında yaptıklarımız ve sonuçlarını tüm gerçekliği ile sizlere anlatmak zorundayım. Bizleri dikkate alarak sonuna kadar okuyabilenlere şimdiden teşekkür ederim.

Çizgi-Tagem Neden Kapanıyor?

İmza kampanyası

baaydin

Profesör
Reaksiyon puanı
7
bilmeyin, sormayın, öğrenmeyin; kuzu gibi büyüyünki koyun gibi güdelebilesiniz.

engerex

Dekan
Reaksiyon puanı
26
Davayı MEB açıyor.

B İ L İ R K İ Ş İ R A P O R U
T.C. İSTANBUL 20. SULHCEZA MAHKEMESİ HAKİMLİĞİNE

Dosya No : 2012/1251
Davacı : K.H.
Davalı : Mehmet Niyazi SARAL: (ÇİZGİ TAGEM) Teknoloji Araştırma Geliştirme Eğitim Merkezi Müdürü
Suç : Kanuna Aykırı Eğitim Kurumu Açmak.
............

1.jpg

!!! MEB kanuna aykırı kurumla protokol imzalarken !!!

DumDumaq

Dekan
Reaksiyon puanı
9
Çizgi tagem Çok yararlandıgım bir websitesi idi hala masaüstümde değitim setleri var , ne kadar iyi iş yaparlarsa yapsınlar yasadışı Kurs vermeleri cezasız kalmaz.

Yinede üzüldüm gerçekten acıtıcı bir durum, Bence bir uyarı verilebilirdi

cobra11

Profesör
Reaksiyon puanı
16
Yazık oldu... Umarım tekrar açılır..

arsenik

Rektör
Reaksiyon puanı
242
Kanuna aykırı eğitim kurumu. :)

engerex

Dekan
Reaksiyon puanı
26
Bikirkişi Raporu : ...eğitim sonunda verilen sertifikalar için ücret istenmesi nedeniyle kuruluşun gerçek dışı beyanda bulunduğunun anlaşıldığı...
Niyazi SARAL : 220bin kişi sistemden eğitim aldı ve bir kişiye dahi tarafımızdan sertifika verilmedi. Biz sertifika vermedik vermiyoruz. TAGEM sitemizde Mesleki Yeterlilik Kurumunun kendi yetkilendirdiği VOCTEST sertifika kurumuna link verdiğimiz için bizim ücretli sertifika verdiğimiz rapor edilmiş. Bu çok saçma.

Bikirkişi Raporu : ...Çizgi-TAGEM'in kaçak kurs olduğu kanaatine varıldığına...
Niyazi SARAL : Uzaktan eğitim kurumu için tanımlanmış bir standart yok. Eğitim kurumu için yangın merdivenleri, tuvaletlerin yeriyle ilgili izinlerin alınması gerekli. Ben uzaktan eğitim veriyorum. Bunların fiziksel olarak sağlanma imkanı yok.

cheleby

Profesör
Reaksiyon puanı
227
Paralı eğitim kurumları tutuşmuş anlaşılan :) Orada bi CCNA eğitim videoları var.Bu kurs için 2000-3000 TL arası değişiyor.Vaybe... Yazıklar olsun ne diyim... Yakında cisco videoları çekiyorum diye benim siteye de gelirler...

NESDelisi

Profesör
Reaksiyon puanı
1,316
Şunu anladım ki Türkiye'de ne iş yaparsak yapalım, bizi engelleyecekler.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Tüm küfürler ağzımda kaldı şimdi, bu işin başında kim varsa yedi ceddi Rahat yüzü görmesin...

Ozgurky

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Programlarla ilgili görüntülü anlatım falan hazırlıyorsunuz, dayanırlar kapınıza hani yangın merdiveni diye dikkat edin. Sonra yasa dışı eğitim kurumu diye evi mühürleyip giderler.

Ahmethz

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
398
3. Dünya ülkesi olduğumuzun bur kanıtı daha yazıklar olsun devletimize

-Hewal-

Dekan
Reaksiyon puanı
11
3. Değil 10. Dünya ülkesi kanunların kafalarına göre estiği şekilde uygulandığı bir devlet .

Hafiye

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Sen kalk, yabancı pek çok muadili olan kamu yararına ücretsiz iş yap, sonra da vay efendim "neden dava açılıyor, kapanıyoruz?" de.. Az bile!

Reaksiyon puanı
2,148
Çok güzel videoları falan vardı onları indireyim bari erişemeyeceksem.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Sen kalk, yabancı pek çok muadili olan kamu yararına ücretsiz iş yap, sonra da vay efendim "neden dava açılıyor, kapanıyoruz?" de.. Az bile!

Sen ne demeye çalıştın anlamadım? Övüyon mu sövüyon mu belli değil.

phoenix_

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Her şey mi para.. Ne güzel millet ücretsiz faydalanıyordu işte.

by_matrix

Doçent
Reaksiyon puanı
3
ücretsiz mi? bizim ülke insanı ücretsiz birşey kullanıyor mu hala? hemen kapatın yada yüklenin vergilere, cezalara

-Hewal-

Dekan
Reaksiyon puanı
11
Kör topal bir zihniyetin güdükleştirme çabaları yav dilimin ucuna çok şey geliyor zor tutuyorum kendimi.

NESDelisi

Profesör
Reaksiyon puanı
1,316
Ben de inan küfür etmemek için.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Ben de inan küfür etmemek için.

engerex

Dekan
Reaksiyon puanı
26
Düzeltmeyi ben yapacaktım, son anda Niyazı Saral'ın yazısını gördüm. En iyisi kendi yazısını alıntılamak. Mahkeme henüz sonuçlanmadı. Nisanda duruşma var. Bilirkişi raporunu gördükten sonra savunma yapmayacağını açıkladı.

Merhaba,

Öncelikle ilgi gösteren, teşekkür eder, dua ile karşılık veren tüm dostlarıma, arkadaşlara ve tanıdıklara minnettar olduğumu söylemek isterim. 1-2 noktada yanlış anlama olmasın.

1. Mahkeme karar ile kapanmıyoruz. Kapanma benim kararımdır. Detaylar için: http://www.niyazisaral.net/?p=2155

2. Bahi geçen imza kampanyası çok sevdiği ve saydığım bilişim öğretmenlerinin fikridir. Saygı duyarım ama kanımca çok etkin olamazlar.

3. Tüm içeriği internet YouTube ve benzeri sitelere upload edeceğiz, merak etmeyin. DVD'Ler ile satın alan herkes istediği gibi bunları kopyalar, dağıtır, verir. Eğitime verilen her türlü katkı sonunda topluma döner.

Saygılar.
Niyazi Saral

black-hawk

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar Teknoseyir ekibi Niyazi SARAL ile Çizgi TAGEM in kapanması üzerine röportaj yapmış olayı bilmeyenler için vidoyu koyuyorum

[video=youtube_share;AtVROp6u3jk]http://youtu.be/AtVROp6u3jk[/video]

Çizgi TAGEM İN Kapatılmamamsı için toplanan imza belki bir katkımız olur

http://imza.la/cizgi-tagem-kapatilmasin

Arkadaşlar izlediğim ve gördüğüm kadarıyla burda meyve veren ağaç taşlanır demişler aynen durum bu.Burda Niyazi bey ücretsiz uzaktan eğitim vermiş ve bunu kapatıyorlar bunu anlamak gerçekten çok zor ...

by10ur

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Çok sinir oldum kapitalist sistemin bizi getirdiği nokta para hırsı böyle bir dava açılması ülkenin bu duruma gelmesi üzüyor